Translate

четвъртък, 1 май 2014 г.

Как да започна надомна работа? | dLambow

„Много ми се иска да започна надомна работа, но не знам с какво да започна?" - 

често чуваме такива признания. Не малко хора имат желание да си осигуряват допълнителни доходи от къщи, но са сковани от незнание. Няма никакво значение от какво ще започнете, важното е отнякъде да започнете.

 

Основни предпоставки за започване на надомна работа.

 

Започнете от своето образование и квалификация.

Започнете с отговорите. Не питайте, а отговаряйте. Ценен е онзи, който дава отговорите, а не който задава въпросите. Започнете с това, което вече знаете. Всеки човек има някакво образование, някаква квалификация, опит, наблюдения, които може да използва за надомна работа. Започнете с това. Систематизирайте своите познания. Проверете дали са достатъчни за осъществяване на определена надомна дейност.

Събирайте информация.

Продължете като запълвате празнините с набирането на допълнителна и актуална информация. Четете, срещайте се, проучвайте - и всичко това, само по себе си, е работа от къщи. Човек е това, за което мисли. Ако първата Ви грижа е кога по-скоро ще свърши работното време, за да я подкарате на 4 х 100 със салата - това е Вашия живот и няма как да си осигурите допълнителен доход от къщи.

Съсредоточете се върху надомни доходи.

Но ако вместо това съсредоточите вниманието и любопитството си върху начините да заработвате надомни доходи - скоро в това ще станете експерт. Колкото повече знаете или научавате в дадена област, това означава, освен всичко останало, и че тази област Ви харесва. Надомната работа е продължително и самотно занимание, без началник над главата Ви.

От всичко може да се печели.

Затова е добре избора Ви да се спре на нещо, което ще Ви е и приятно за правене. В това се състои единствения смисъл на избор на поприще. Иначе е доказано, че с всяка една дейност може както да се забогатее, така и да се фалира. Следователно, успеха не зависи от дейността, а от човека, който я осъществява. А това е особено валидно за работата от къщи, където може да разчитате само на себе си.

Как да започна надомна работа?
Как да започна надомна работа?



Ключови фактори за успех в надомните доходи.


Умението да продавате.

Каквото и да правите от къщи обаче, знайте, че ключов елемент за Вашия успех е умението да продавате. Това е основната причина за провал или успех на даден индивид в обществото. Даже е очевидно, че нищо да не произвеждате, пак може да печелите добре, продавайки това, което други хора произвеждат. Та нали търговците и магазините това правят.

Източник на парите - клиентите.

Парите идват от хората (от обществото). Ако Вие не умеете да продавате - откъде да дойдат тези пари при Вас? Много хора търсят погрешно „работа", а всъщност на тях им трябват пари. Е, как ще намерите пари, ако търсите надомна работа. Предположението, че намирайки си работа, ще намерите и пари, е невярно. Ако Ви трябват пари, търсете именно пари, а начините да ги изкарвате са много и различни - работа, бизнес, услуги, наем, инвестиции, депозити, авторски права, дивиденти, субсидии, предприемачество, организация.

Мобилизирайте се за самостоятелна надомна работа.


Започвайте с това, което имате.

Но винаги започвайте с това, с което вече разполагате - т.е. уважавайте себе си и досегашните си постижения. Все нещо знаете, все от нещо разбирате, все някаква квалификация имате. Върху това добавяйте нови познания и се доразвивайте, така че наличното да започне да Ви осигурява доходи. Учете се от грешките си. Не се страхувайте да грешите. Вярно е, че от грешките ще Ви боли, но това е единствения правилен начин да се научите.

Знание за работа.

Дипломата, която имате не е знание, а образование или информация. Истинското знание за определена надомна работа се добива само и единствено чрез личния опит. Правете разлика. И ... действайте, а не умувайте. Направете си списък на целия арсенал, с който раполагате. Систематизирайте всичко налично. Търсете, четете, приспособявайте към Вашия случай и практикувайте надомна работа упорито. Резултатите няма да закъснеят.

Фокусирайте се в продажбата.

Фокусирайте усилията си в едно направление и в него продължете да се развивате. Във всички случаи, се учете да продавате това, което смятате да предлагате чрез надомната си работа. Продажбата не е случайно събитие. Продажбата е наука и за Ваша радост, е добре обяснена дейност в книгите. С каквото и да се заемете, не умеете ли да продавате, винаги ще сте почти на кота „0" с доходите.

Успехът е равен на време + енергия, които отделяте за неговото постигане. А принципът е „Капка по капка, вир става". Затова основното правило в надомната работа е: „Времето е пари!" Ако Вие в момента все още само четете, а вече не действате - губите време, а следователно, губите и пари. Загубеното време и пари никой не може да Ви върне. Затова, ако искате да знаете как да започнате надомна работа, отговора е веднага да започвате, сега.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.