Translate

понеделник, 23 юни 2014 г.

Вкусно готвене на храна за офиси - основа за собствен бизнес.

Умение за готвене.

Ако умеете да готвите вкусно, атрактивно и разнообразно време е да осребрите това свое умение, като започнете да доставяте храна по офисите на фирми и на магазини. Много търговски обекти и офиси в днешно време работят без прекъсване за обедна почивка. Голямо улеснение за тях ще бъде ако има кой да им доставя редовно и на място вкусна и по-разнообразна храна от втръсналите им се сандвичи, хот-доци, хамбургери и др. подобни чуждестранни измишльотини.

Възможност за бизнес.

В същото време българската кухня е доста разнообразна и би могла да Ви излезе доста евтино, ако отглеждате собствени продукти (вижте и други теми в този сайт) и готвите самостоятелно. Така приходите Ви от тази дейност могат да бъдат сериозни, създавайки добра възможност за бизнес.  Може да се наложи да изкарате няколко курса по готвене, за да се научите как да приготвяте храната атрактивно, но по - голямо обучение не Ви е необходимо.

Рекламни визитки.

Възможно е да започнете бизнеса като използвате семейната кола или микробус като средство за доставка. Всичко, от което се нуждаете за  начало е кутийка с подходящи рекламни визитни картички, тетрадка със старателно записвани в нея стари изпитани рецепти за готвене, подходяща посуда (най-добре за еднократна употреба) и малко кураж.

Подходящ маркетинг.

Маркетинговите Ви усилия в началото могат да се ограничават до посещение на офиси и кантори и оставяне на рекламни визитки (поръчайте си ги в голямо количество, без особени екстри, на най-изгодни цени). Можете да се ограничете до доставката само на обяд или да разширите бизнеса си, като включите закуски, специалните събития и обслужването на партита, сватби, конференции и други специфични събития.
Самонаето лице.
Ако нямате собствена фирма, това не е беда - регистрирайте се като "самоосигуряващо се лице" - това става като си подадете заявление за издаване на Булстат в местния клон на Агенция по вписванията. Там ще Ви дадат готова за попълване бланка и срещу малка такса ще Ви издадат собствен Булстат. С тази лична регистрация може да осъществявате своята дейност така, все едно че имате регистрирана фирма.

Рекламна статия.

Най-добрата реклама в случая е тази във вестник където дадена статия разкрива същината на бизнеса ви. Направете една информация за пресата, отправена към местния вестник, където обявявате откриването на своя бизнес - колко атрактивно и вкусно готвите, какви традиционни рецепти използвате, колко сте точни в доставките и всичко това на съвсемприемливи цени и т.н. След като веднъж сте имали няколко клиента, безжичния телефон ще свърши своята работа като най-добрата по-нататьшна реклама.

1 коментар:

  1. Нашите предци, преди стотици години назад във времето, са признавали за пълноценно хранене само това, което е свързано с консумацията на растителни, вегетариански и млечни храни. От дълбока древност съществуват резерви по отношение на месната храна и месоядството. Последните са се използвали само в изключителни случаи и по специални поводи.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.