Translate

петък, 4 юли 2014 г.

Надомен бизнес за начинаещи - лесно и бързо начало.

Досегашните модели за бизнес.


Правете същото, но като собствен бизнес и за 8 пъти повече пари.

В началото на 21-ви век фирмите мастодонти или динозаври (изчезнали видове огромни животни) вече не се чувстват толкова сигурни в съществуването си, колкото в края на 20-ти век. Всъщност в класацията на списане Форбс за най-големите компании в света от преди 50 - 60 години днес са останали само 2 - 3 компании и те са с проблеми. Това променя съществено и модела за доходи, който може да имате.

Моделът за бизнес на 20-ти век беше:

1. Учиш  за диплома 12 - 18 години някакво стандартно общо или професионално образование, по държавна поръчка, съставена от кабинетни чиновници, които по никакъв начин не могат да обяснят разумно защо са включили точно тези предмети или професии в поръчката.
2. Набираш опит, който обикновено няма нищо общо с образованието ти и започваш кариера в някоя от големите компании.
3. Правиш едно и също нещо по цял ден и цял живот и ако имаш късмет, растеш в йерархията, съответно расте заплатата ти и ползваш определени фирмени облаги (безплатно облекло, храна, почивка).
4. Пенсионираш се грохнал и ограбен отвсякъде, без никакви надежди за по-добро, напротив - идват болестите, разочарованията нарастват, изгубват се и последните надежди

Има ли лесно и бързо начало за надомен бизнес?


Възможностите за надомни доходи растат.

Напоследък възможностите за надомно припечелване, основаващи се на личните умения, интереси и способности растат лавинообразно. И Вие можете да се присъедините към редиците на хората обърнати с лице към успеха, като си подберете програма за работа в къщи, подхождаща на вашите интереси и нужди. Съществуват доста примери, които показват, че дохода и предимствата от надомната заетост могат значително да надскочат и най-смелите Ви очаквания.

Малък гаражен бизнес.

В действителност, напълно е възможно да основете самостоятелно малък бизнес в своя гараж, мазе или свободна стая от жилището си, който да се превърне след време в огромна многонационална фирма. Точно така са започнали и постъпили Бил Гейтс, Стив Джобс и много други. Настройте се и Вие на такъв начин на мислене, положете необходимата упоритост и нищо не би Ви попречило да постигнете целта си.

Поставяне на цел

Ако искате да постигнете успех, научете се да си поставяте цели т.е. да определяте точно какво представлява успеха за Вас. Колко искате да спечелите 10 000, 50 000 или 100 000 лв.?  Кога искате това да стане - след 1, 5 или 10 години? Как смятате да го постигнете - като работите за другите или за себе си? По какво ще познаете, че вървите в правилната посока? Напишете отговорите на тези въпроси върху лист хартия, поставете ги в рамка и ги закачете на видно място.

Важни въпроси за начало на бизнес.


1. "Как ще издържам семейството си докато изграждам своя бизнес?".

Много хора започват бизнес предпазливо - при частична заетост, след работно време, за да проверят колко биха могли да заработят. В последствие, когато техните доходи нараснат, а с това и самочувствието им, те се отдават изцяло на своята дейност.

2. "Какви са моите способности?"

Изгответе си списък. Помислете какво най-много обичате да правите и в какво чувствате, че сте добри - обмислете всяка своя способност, включете всичките си умения, колкото и незначителни да са те.

3. "Има ли пазар за продукта (услугата), които съм избрал?"

Бъдете внимателни и предпазливи преди да вложите пари! Правете проверки, запитвания, проучвания.  Пробвайте продукта си пред свои познати, приятели, роднини. Пробвайте изделието си в малък мащаб. Проверявайте основно.

4. "За колко време ще постигна финансовата си цел по избрания начин?"

т.е. колко време можете да посвещавате на своя бизнес и какъв ще бъде Вашия доход през това време. Какви ще са Ви разходите и колко ще Ви остава за спестяване?

Започване на надомен бизнес.


Успехът се корени в куража да започнете.

Да започнете бизнес в къщи е пестеливия начин да имате собствен малък бизнес, който лесно би се разрастнал след това. Някои от най-успешните днес фирми са започнали дейността си точно така, пестеливо, постепенно, в къщи, в мазе или в гараж. Няма значение обаче как точно ще започнете. От значение е, дали имате смелостта изобщо да започнете (някои проспиват целия си живот в подготовка за започване).

Избор на подходящ продукт или услуга

Вгледайте се внимателно в списъка със своите интереси и способности и след това решете какъв вид дейност желаете да развивате. Например, дали желаете само да сглобявате детайли и да ги връщате на производителя; или желаете директно да произвеждате и продавате на хората; или да работите на едро за търговски обекти на дребно; или Вие искате да имате магазин; или предпочитате директните продажби лице в лице. Каквото и да изберете, уверете се, че то Ви харесва. Целта е да откриете какво Ви привлича най-много.

Развийте добра техника за продажба

Добрата маркетингова техника е част от бизнеса и е изключително съществена за успеха Ви. Всъщност, способността за подходящо предлагане на Вашия продукт или услуга е даже по-важна от самия продукт. Не съвсем качествен продукт би донесъл финансов успех ако се предложи правилно на пазара. Потърсете съвет от всеки, който има опит във Вашата област, обяснете намеренията си, разпитвайте. Опитът е най-добрия учител. С добър съвет и продаваем продукт, Вие ще сте в състояние да развиете печеливша техника за продажба.

Финансиране на Вашето начинание

Първото място, където можете да потърсите финансиране е Вашия дом. Направете списък на вещите, от които не се нуждаете и организирайте гаражна разпродажба. Повечето хора остават приятно изненадани от това колко пари могат да изкарат по този начин в почивните дни. След това се обърнете към Ваши роднини или към най-близките си приятели, които Ви вярват и искат да Ви видят преуспяващ.

Предложете им да Ви финансират срещу дял от печалбата Ви. Обърнете се също и към хора, които вярват в личните Ви качества или потърсете членство в кооперациите, които отпускат микрокредити на своите членове по нарастваща схема. Информация по други програми за рисково финансиране можете да потърсите и в местните клонове на Търговско-промишлената палата или Индустриалната стопанска асоциация.

Възможностите за надомен бизнес са навсякъде

Всеки, който има сериозни намерения по отношение надомната заетост е необходимо само да се огледа около себе си. Навсякъде съществуват хиляди такива възможности: работа като независим представител; на комисионен принцип; на парче; почасова работа; сглобяване от готови детайли; на ишлеме; проектиране; на хонорар и т.н. и т.н.

В края на краищата изборът Ви зависи от Вашите интереси и предпочитания. Не се обезкуражавайте ако Ви се случат неуспешни опити. Ситуацията се променя бързо. Учете се от грешките си и започвайте пак от начало (ако се налага). Поддържайте високо ниво на мотивация и се придвижвайте напред към поставените цели. А сега прочетете тази разработка за надомен бизнес за начинаещи внимателно още веднъж и се запрятайте! Не е сигурно дали ще имате лесно и бързо начало, но при всички случаи е добре да започнете сега, отколкото да се колебаете и никога да не започнете.

2 коментара:

  1. Идеята да се започне собствен бизнес е не просто възможност да се заработят някакви пари, а това да се прави постоянно, в продължение на години напред. Затова, ако искаме да стартираме своя самостоятелна дейност, първото, което трябва да направим, е да си съставим план и след това да действаме според него.

    ОтговорИзтриване
  2. Да създадеш собствен бизнес е трудно,иска се не само начален капитал а упоритост,трпение желание да сздадеш нещо свое от което да е полезно на все повече хора.Трябва да се освободим от мисълта,че някои трябва да ни предостави нещо за изпълнение и да получим заплата.Смятъм че Вашите рководста са много полезни за днес.Новата соцална мрежа нека обедени хора на които имат нужда от съвети за да повярват в себеси.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.