Translate

неделя, 5 октомври 2014 г.

Кои са главните въпроси при започване на надомна работа?

При стартирането на самостоятелна надомна работа има цяла една поредица от въпроси, които човек трябва да си постави и на които да си отговори, ако не иска да се окаже като в небрано лозе.

1. “Как ще издържам семейството си докато изграждам основите на своята надомна инициатива?”.

Много хора започват допълнителна работа предпазливо - при частична заетост, след работно време, за да проверят колко биха могли да заработват по този начин. В последствие, когато техните доходи нарастнат, а с това и самочувствието им, те се отдават изцяло на своята дейност и едва тогава напускат основната си работа.

2. “Какви са моите способности, подходящи за надомна реализация?”

Изгответе си списък. Помислете какво най-много обичате да правите и в какво чувствате, че сте добри - обмислете всяка своя способност, включете всичките си умения, колкото и незначителни да Ви изглеждат.

3. “Има ли пазар за продукта (услугата), които съм избрал да изготвям и предлагам надомно?”

Бъдете внимателни и предпазливи преди да вложите пари! Правете проверки, запитвания, проучвания. Пробвайте продукта си пред свои познати, приятели, роднини. Пробвайте изделието си в малък мащаб. Проверявайте основно. Необходимо е по приблизителна преценка да имате поне 50000 потенциални клиенти за своя продукт, за да очаквате голям ръст в неговото търсене след старта на своето начинание.

4. “За колко време ще постигна финансовата си цел по избрания от мен начин?”

т.е. колко време можете да посвещавате на своя бизнес и какъв ще бъде Вашия доход през това време. Какви ще са Ви разходите и колко ще Ви остава за спестяване?

5. Някои основни познания в областта на самостоятелната надомна работа.


Ако смятате, че отговорите на горните 4 въпроса са положителни, че имате достатъчно воля да работите усилено и да продължавате своето начинание, независимо от възможните трудностите, то тогава идва ред внимателно да прецените дали притежавате (или как по-скоро, в движение да придобиете) някои основни познания в областта на:
  • - планиране на дейността си;
  • - прогнозиране на паричните потоци от нея (към Вас и от Вас);
  • - изработването на бюджет;
  • - стоковото движение;
  • - намирането на клиенти.
Според спецификата на избраното от вас направление, можете да намерите достатъчно специализирана литература по тези въпроси. Който търси, намира!


----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.