Translate

четвъртък, 15 май 2014 г.

Пари от интернет | dLambow

Как да направим онлайн пари от интернет работа, без вложения?


Често хората си задават въпроса "Как да направя малко онлайн пари с надомна работа през интернет, при това без да влагам пари за материали, технологии, оборудване?" Някои хора интуитивно се досещат за какво става дума, но ако се изправят пред необходимостта да го направят, не са съвсем наясно как може реално да се печели. А истината е, че има хиляди начини това да става. Ако вече имате компютър и връзка с мрежата, може да започнете и без да влагате други пари, което не означава, че нещата ще Ви се получат и без труд и време, които да отделите за това дело. Не бива да очаквате работата да Ви се сервира на тепсия.


Създайте собствен интернет бизнес.

Бизнес работа в интернет.
Развитието на самостоятелния бизнес в интернет, колко и прост и елементарен да изглежда, изисква упорита и настойчива работа, особено ако се опитвате да го работите от къщи, по простата причина, че така няма кой (като например работодател или началник) да Ви пришпорва и трябва сами да се мотивирате, а това не е лесно, даже е трудно.

Ползвайте безплатни онлайн ресурси.
Иначе в интернет е пълно с безплатни услуги, които могат да Ви помогнат да заработвате известни пари, но това не означава, че като са безплатни, Вие веднага ще сте в състояние да ги ползвате. Всъщност, ще Ви е нужно доста време, за да ги проучите, изпробвате, систематизирате, осъзнаете, докато най-накрая разберете за какво става дума, а това повярвайте ми, може да Ви отнеме и години - въпрос на организация и настойчивост.

Създайте собствен сайт.
Например, има доста предложения за безплатен хостинг, където може да създадете собствен сайт, да го популяризирате достатъчно, че за има редовна и голяма посещаемост и след това да печелите от рекламите върху своя безплатен сайт. Първите си доходи, по този начин, може да заработите само след няколко седмици, но от друга страна е възможно и след години да не успеете. Следователно, зависи само от Вас.
Как да печелите с онлайн работа?

Но как може да печелите пари с работа по собствен сайт, с постоянна връзка с мрежата, онлайн? Има хиляди начини това да става, като ползвате част от многобройните услуги в интернет. Но на края всичко се свежда до три неща, които е нужно да имате - продукт, клиенти и организация, чрез която вашите пари ще стигат до клиентите, а техните пари ще стигат до Вашия джоб. Като пример, да изредим няколко от очевидните възможности за доход от къщи:

Вариант за доходи А:
Да допуснем, че имате собствен комерсиален продукт - ръчно плетиво, гоблени, шевици, картини, сувенири, украшения (мъниста, раковини …) или сте в състояние да произвеждате и да предлагате за продажба различни билки, подправки, семена, ядки, боб… Много е просто, правите сайт, опишете в него своята оферта (какво произвеждате, как го предлагате, каква е ползата от него, как да Ви платят, как ще го доставите), рекламирате своя сайт в безбройните места за обяви и изпълнявате получените поръчки.

Вариант за доходи Б:
Да допуснем, че нямате собствен продукт. Това не е болка за умиране. И милиони търговци по света нищо не произвеждат, но вземат и продават продуктите на други производители. Т.е. ставате нещо като онлайн търговец. Само един пример ще Ви посоча - сайтовете за колективно пазарене, хайде още един пример - онлайн магазините. Всички те това правят - търгуват с чужди продукти, както всички други магазинери и получават пари от това под формата на търговска отстъпка или комисионна.

Вариант за доходи В:
Ако Ви бива в писането на теми, така както сте го правили в училище и в местната библиотека, това е идеалната предпоставка да печелите онлайн и с работа по писане на теми. Из интернет има много хора и фирми, на които е нужно такова писане, за да поддържат в кондиция своите сайтове, така може да пишете по поръчка за тях (както го правят хиляди фрийлансери). Другият вариант е Вие самите да водите собствен блог или форум (естествено, безплатни) и тях да зареждате с нова информация, написана от Вас самите.

Работа надомно по писане в интернет.

Писане на онлайн теми.
Винаги и във всички случаи, когато работите надомно през интернет, ще е необходимо да се научите да пишете привлекателно, интригуващо. Ако всичките училища и университети, които сте завършили до сега, не са Ви научили как се прави това, не е болка за умиране. Ако сте упорити и последователни и не Ви мързи, много бързо може сами да се обучите и да го правите добре, както за себе си, така и да го предлагате като услуга за собствениците на други сайтове.

Писане на обяви за интернет.
Привлекателното писане на обяви и оферти е много важно, защото ако пишете скучно и "сиво", вероятността да бъдете прочетени и посетени е нищожно малка. Понякога разликата достига 1000 и повече пъти. Представете си, че напишете и публикувате 1000 обяви, в 1000 сайта за обяви и никой не Ви отговори. А сега си представете, че знаете как да грабвате вниманието на читателите и от всяка Ваша обява и публикация получавате от 10 -20 до 200 - 1000 посетители.

Собствени качества за работа.
Ето, толкова голяма е разликата между тези които знаят, учейки се сами, и тези които не знаят и постоянно парадират с някакви безполезни образователни дипломи. Ако искате да печелите реални пари с работа през интернет, забравете за дипломите си и заложете на собствените си качества, но най-важното - насочете уменията си така, че да сте полезни на колкото е възможно повече хора. Едва ли ще разберете какво Ви казах, но това вече не е мой проблем.

Напипайте пулса на търсенето, за да останете под пари.

Работете за хората без интернет.
За съжаления, според различни данни и проучвания, около 40% от хората у нас все още никога не са ползвали интернет. Но като всички останали хора, рано или късно, по един или друг повод, се нуждаят от информация или услуги, които могат да се извършват през интернет. Например, условията за кандидатстване в университет, разписанието на влаковете от и до други селища, извън Вашето, различни справки, които лесно се правят онлайн и т.н. Напипайте пулса на хората около Вас, правете им услуги и те ще Ви плащат за това.

Работете за хората и фирмите с интернет.
От какво има нужда онлайн индустрията? От информация. В мрежата всичко е нули (0) и единички (1) - ИНФОРМАЦИЯ. Е, Вие нали сте образовани? Точно такива хора са необходими на интернет. Аз казвам така - в мрежата има работа за целия български народ и за поне още един, ако не и два китайски народа. Така, че осребрете своето образование и зареждайте сайтове, блогове, форуми с информация и правете онлайн пари от това. Всички те са гладни до припадък за едното «i». Текстове, снимки, музика («Кен лиии…»), видео - всичко върви и ето Ви отговор на въпроса как да започнете надомна работа в интернет без пари.

-------------------


25 коментара:

  1. Доходи от интернет работа

    За да изкарвате някакви доходи с работа в интернет, не винаги е необходимо да разбирате на професионално ниво, как се прави собствен сайт, блог или форум, или пък да притежавате някакви кой знае какви специални познания по програмиране. Вече има достатъчно безплатни и готови платформи из нета, с чиято помощ може да си изготвите за броени минути какъвто пожелаете сайт с елементарните умения, които имате по написването на едно e-mail писмо.

    ОтговорИзтриване
  2. Пари от сайт в интернет.

    Правенето на сайт не е ключовия елемент за осигуряване на доходи от интернет. По-важното е като вече го имате, да го разработите 1) с добро съдържание (за да се харесва и посещава от определена група потребители) и 2) да го популяризирате по подходящ начин и на подходящи места из мрежата, за да се увеличават посетителите. И накрая, 3) как да го монетизирате - т.е. как да изкарате пари от него. Ето затова се казва, че по колко пари ще изкарвате с интернет работа - зависи изцяло от вас.

    ОтговорИзтриване
  3. Възможни ли са 1000 евро доходи от нета?

    Ако не пишете съдържателно и не популяризирате правилно своя сайт, посетителите му ще бъдат малко, рекламодателите ще плащат малко и Вашите доходи от онлайн заетост ще са мизерни. С течение на времето и с развиването на уменията си, вие обаче ще може да постигнете ръст в приходите и тогава ще разберете, че съобщения за доходи от интернет в размер на хиляди евро са напълно възможни.

    ОтговорИзтриване
  4. Всяко едно Ваше умение, което представлява интерес за други хора (потребители, клиенти), може да превърнете в работа от интернет. Как? Преди всичко трябва да сте наясно с правилото за доходна работа. А именно, че за да заработване пари онлайн се нуждаете от три неща:
    1) Продукт,
    2) Клиенти,
    3) Организация.
    Както е при всяка друга работа.

    ОтговорИзтриване
  5. Преди да да се втурнете за доходи от работа в интернет, обмислете малко нещата и се опитайте да определете кои са Вашите конкретни клиенти, от какво имат нужда, какво търсят най-много, как може да им помогнете най-добре. Ако отговора на тези въпроси клони към това Ваши клиенти да са хората от целия свят, значи сте на грешен път. Проучете въпроса с пазарната ниша и нейните специфики, преди да си загубите времето с илюзии и химери.

    ОтговорИзтриване
  6. Един пример за пари от интернет:
    Да допуснем, че имате някакво умение - да плетете пуловери или да изработване сувенир. Ако го можете, половината от работата е свършена. Остава да си намерите клиенти. За целта, направете малък сайт за своя продукт - описание, снимка, контакти за връзка с Вас и как желаещите да поръчват. След това пуснете обяви в сайтовете из интернет, като добавите адреса на на Вашия сайт и дадете телефон за контакти. Хората, които се интересуват от продукта, ще отиват на сайта Ви, ще се обаждат по телефона и ще го паръчват. Надявам се, че е достатъчно просто и ясно.

    ОтговорИзтриване
  7. Добре е преди да започнете да печелите пари от интернет, да попроучите какво прави конкуренцията, какво споделят хората по форумите и между двете крайности, да се опитвате да прозрете истината. А тя е, че пари се печелят с професионализъм, а не с пожелания и намерения. Подготовката е важна за всяко начинание. Затова изучете силни, слаби страни, изисквания, условия и съобразете своята дейност с това.

    ОтговорИзтриване
  8. Определете своя продуктова система, с която най-пълно ще удовлетворявате потребностите на своите клиенти. Започнете с базов продукт и около него създайте разновидности на своя асортиментен избор. Подредете ги в каталог по съответните критерии и логика и се постарайте този документ да изглежда изряден, привлекателен и разбираем. Така увеличавате шансовете си да получите поръчка, ако не за основния асортимент, то поне за някои от разновидностите. Например, размерите при облеклата (както за хората, така и за животинките - ако шиете дрешки за домашни любимци - всеки знае, че те са най-различни размери и калибри).

    ОтговорИзтриване
  9. В зависимост от асортимента на своите услуги или продукти, които предлагате в интернет, предварително трябва да определете цените за всеки всеки от тях. На тази база, създайте своята ценова листа, като в нея предвидите отстъпки за количества и за постоянни клиенти. А освен това, си оставете марж за евентуални промоции, с цел привличане на нови клиенти.

    ОтговорИзтриване
  10. Независимо дали работите в интернет или офлайн, постарайте се да оформете своето делово предложение (оферта) по възможно най-добрия и професионален начин. Докато го правите, ще забележите, че ще се наложи да си изяснявате още доста подробности. Ако на този етап не го направите, още първите обаждания на потенциалните Ви клиенти, ще Ви накарат да го направите.

    ОтговорИзтриване
  11. Упражняването на работа в интернет, от която очаквате да Ви носи доходи, е немислима без да сте наясно кой ще Ви плаща, кои са Вашите клиенти. Затова своевременно определете начините и каналите, с които ще достигате най-бързо и най-пряко до своята целева група клиенти и с времето изграждайте добри и постоянни отношения с тях.

    ОтговорИзтриване
  12. Oнлайн пазаруване.12 юни 2014 г. в 16:39

    В съвременните условия на търговия и с навлизането на информационната технология като част от технологическата система се създаде и хибридната форма на размяна на стоки и услуги а именно интернет покупките. Те се осъществяват чрез абстрактни форми на магазини. Oнлайн пазаруването е процес през които икономическите агенти и в частност клиентите преминават за да закупят продукти или услуги по интернет.

    Покупката по интернет е физическата аналогия по закупуване на продукти и услуги в нормалните магазини и молове. Това е електронно комерсиално приложение използвано за бизнес към бизнес или бизнес към потребител. Интернет пазаруването е популярно главно поради леснотата и бързината на използването му. Някои проблеми засягат флуктуацията на обменния курс за някои държави, както и интернационални закони и методи за доставка.

    Онлайн купувачите могат лесно да се поучат от предишен опит на клиенти относно продуктите които съдържа сайтът. Това става като клиентите преглеждат така наречените експертни ревюта. Преглеждането на експертните ревюта е първата стъпка към онлайн пазаруването и играе голяма роля в решението на клиентите. Много онлайн магазини такива като Amazon. com & newegg позволяват на клиентите си да коментират и да степенуват техните артикули.

    С навлизането на този вид размяна на стоки и услуги се осъществява и увеличение на стокооборота. Естествено тук не съществуват единствено преимущества. Както и другите форми на пазаруване, тук има доста особености, пречки и неудобства свързани с процеса на покупка а именно огромната възможност от злоупотреби и несигурността на клиента във връзка с предоставянето на конфиденциална информация като банкови сметки, местоживеене, ЕГН и други.

    Но с по широкото използване на този вид пазаруване компаниите влагат все повече и повече инвестиции в разработката на нови системи и програми за защита. Ето и някои основни приоритети които трябва да съобразите преди да изберете онлайн магазинът:
    1. Честност в осигуряването на продукта неговата стокова наличност и възможност за закупуване.
    2. Скорост в процеса на закупване на стоката.
    3. Цена и скорост на доставка, възможност за следене на продукта услуга която е много популярна днес.
    4. Политика на размяна и връщане на стока или това е времето в което клиентът може да върне стоката, кои ще плати за обратната доставка и има ли начисления за ползване.

    Някои сайтове осигуряват и чат с техни представители за допълнителна информация.

    ОтговорИзтриване
  13. Ако никога не сте се занимавали с интернет, време е да го направите. Крайно време е да се модернизирате, за да не се окаже след 2-3 години (а може би и след 5-6 месеца), че сте изостанали на нивото на каменния век. Интернет или международната компютърна мрежа е световна информационна система, която предоставя безпрецедентно за света количество систематизирана информация както и възможности за операции с нея.

    ОтговорИзтриване
  14. Познатата ни човешка история може да се раздели условно на 3 етапа:
    1) Етап на "пътя на коприната", в който са се установили търговските отношения между Европа и Китай.
    2) Етап на морските пътешествия и открития, в който са открити нови земи и морските пътища до тях, в т.ч. и последвалата международна моркска търговия.
    3) Етап на компютрите и интернет, започнал от САЩ (и от българина Джон Атанасов).
    Всеки един етап е допринесъл за развитието на едни народи и упадъка на други.

    ОтговорИзтриване
  15. Развитието на интернет технологиите е третата голяма технологична революция на човечеството след създаването на пътя на коприната и след търговското корабоплаване. Така например, през първия етап, Пътя на коприната е бил поддържан и кантролиран от древните българи, затова техните градове в района на сегашен Афганистан и Узбекистан (Балх, Балхара, Самар и много други) са се славели с небивал разкош и несметни богатства, за които се разказват легенди и до днес. През втория етап, развитие са получили морските нации като Испания, Англия и Португалия. Всеки е чувал разкази и е чел книги за потънали кораби, пълни до горе с чисто злато. А тези, които не са потънали?

    ОтговорИзтриване
  16. Zdraveite, predi 5 meseca rodih 1 si detence i sega sum maichinstvo i iskam da opitam da pechelq nqkoi lev ot kushti,ako vopshte e vuzmojno,ako nqkoi znae neka dade predlojenie.Obrazovaniqto mie sredno i ne sum mnogo zapoznata s inter...tehnologiqta.neshto po elementrno.Blugodarq!

    ОтговорИзтриване
  17. Като се започне от времето на Джон Атанасов и първия компютър, нещата са предимно в ръцете на американците, но специално с Интернет са много напред така също Япония, Хонконг, Скандинавските страни и Западна Европа. Днес, ние българите, все още имаме шанс и потенциал да се възползваме от Интернет, но ако не се стреснем веднага, много скоро (до 2-3 години) ще се превърнем в един от изчезващите видове на нашата Планета.

    ОтговорИзтриване
  18. Решителност за работа с компютър.
    Познавам хора, които и до днес ги е страх (или им е неудобно) да пипнат клавиатурата на компютъра, камо ли да влязат в интернет. Ако е така, престанете веднага да се правите на възрастни и вземете пример от децата. Влезте в Интернет клубовете, гледайте ги как играят и се включвайте и Вие. Играта е най-лесния начин да се харесате с компютрите.

    ОтговорИзтриване
  19. Какво е компютър (компютърна система)? Не е задължително да имате собствен компютър. Компютри днес има навсякъде - в службата, в домовете, в компютърните и интернет залите ..., но компютър - това е онази (обикновено) сива куjия, от която излизат и влизат разни кабели и без която не може да ползвате интернет (но не го бъркайте с монитора, освен ако са вгладени в един модул, както е при мак - компютрите))

    ОтговорИзтриване
  20. Браузер.
    Тази ужасна дума означава “специализирана компютърна програма за работа с интернет”. Доставя се от доставчика на компютъра или от доставчика на Интернет, а повечето съвременни браузери може да си изтеглите безплатно от сайтовете на техните създатели.

    ОтговорИзтриване
  21. Обикновено браузерите имат всичко необходимо за работа и с електронна поща (е-mail), но специално за българските условия си потърсете програмата Еudora - тя може да се изтегли безплатно и от Интернет и осигурява истинска, а не уеб поща.

    ОтговорИзтриване
  22. Доставчик на Интернет - Така, както телефонните връзки се осъществяват от доставчик - БТК, Мобилтел, Теленор, така и Интернет се осигурява от доставчик. За най-добрия местен доставчик ще се ориентирате от местните обяви.

    ОтговорИзтриване
  23. Английски език.
    Каквото и да си приказваме, без английски език в Интернет ще сте като куция на стадиона - много ще Ви се иска, но малко ще можете. Разбира се за повечето сайтове ще се справите само с български език, но за да се развивате, както и в случая с клавиатурата, започнете веднага. Поне някакъв елементарен английски трябва да използвате, иначе трудно ще се развивате в каквато и да е работа през интернет.

    ОтговорИзтриване
  24. Използване на информация от Интернет.
    След като намерите това, което Ви интересува - да речем “Йога”, идва ред да го съхраните на своя компютър, за да го проучвате и използвате в последствие. Тук използвайте командите “Copy” (копирай) и “Paste” (залепи) или “Save as” (съхрани като).

    ОтговорИзтриване
  25. Когато работите в интернет, ако целия сайт Ви е харесал, съхранете адреса му в списъка на любимите си сайтове, за да може следващия път без писане, само с едно щракване с мишката, да го намирате.
    Ако сте харесали само някакъв текст от сайта, маркирайте го с мишката (прокарайте през него мишката с натиснат бутон), после го копирайте (щракнете върху командата “Copy”), отворете си нова текстова страничка извън полето на браузера (на Вашия компютър), и прехвърлете текста в нея (с командата командата “Paste”). След това озаглавете новия си файл “Ххххх” и укажете в коя “папка” да се съхранява той.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.