Translate

сряда, 11 юни 2014 г.

Надомно производство на огледала за доходи с работа от къщи.

Надомна работилница за огледала.

Производството на огледала като надомна работа не е нито трудно, нито сложно и може да се прави в малка работилница от няколко квадратни метра, като гараж, приземно помещение, мазе … А пазара мисля, че не е никак малък - хората всеки ден използват огледала, понякога даже и без да го осъзнават - настенни, джобни, в банята, в коридора, в автомобила, в дамските чантички и къде ли още не.

Огледалото е търсен артикул на пазара.

С огледалата се оформят витрините на магазините и кафенета, с тях се облицоват цели стени, колони, тавани, студия и даже полиците на търговски щендери - на практика, използват се повсеместно, което си е един широк и гарантиран пазар. Но всяко огледало с времето потъмнява, напуква се и се разваля, а понякога, за зла участ, както казва поверието, и се чупи на парчета. Поради това периодично възниква потребността от тяхната подмяна със закупуването или поръчването на нови.

Има различни технологии за производство.

Не всеки е наясно, че съществуват множество технологии за производството на огледала и далеч не всички те изискват заводски условия или сложно оборудване, поради което могат да се произвеждат като вид доходна надомна работа в малко и подходящо оборудвано помещение. Качествено огледало може да се произведе даже и в съвсем малка работилничка от няколко квадратни метра, без да забравяме обаче, че в процеса на изработването им се отделят някои вредни вещества и затова не бива да го правите в къщи.

Подходяща работилница и съчетаване с други дейности.

Но всякакви други странични помещения като мазе, таван, гараж, пристройки, снабдени с необходимата вентилация и аспирация за безопастност, ще Ви свършат чудесна работа без да Ви натоварват с разходи за допълнителни наеми. Идеалния случай е тази работа да се съчетае и допълни в работилница за стъклопоставяне или за изработване на мебели по поръчка, но нищо не пречи да се развие като самостоятелно надомно производство, като разбира се, препоръката е да планирате нещата в по-дългосрочен план, за да наложите обекта си като източник на доходи за години напред.

Достъпна технология и оборудване.

Най-хубавото е, че оборудването е евтино и достъпно + някои химически вещества, които могат да се закупят от всеки специализиран магазин, каквито има в повечето градове из страната или даже в някои от т.н. железарии. Колкото и да е малко помещението Ви за работа, в рамките на денонощието ще може да изработвате поне 20 - 30 кв. м. огледала, за които не е трудно да пресметнете какъв доход ще Ви носят ако се огледате за средните цени на този вид продукти по магазините.

Реализация на готовата продукция.

Не малко са и начините за продажба на Вашата продукция, като се започне от работилниците за мебели до мебелните фабрики, автосервизите, а и обикновените граждани, желаещи да се оборудват с огледало в коридора, в банята или в чантата си. Е, остава да се запознаете с технологията за производство на огледала от специализираната литература, каквато не липсва из интернет и до седмица - две, може да започнете чудесна работа от къщи по надомно производство на различни по асортимет и предназначение огледала.

4 коментара:

  1. Огледала се използват често и повсеместно - в домашния бит, в козметичните салони, в интериора на заведения и офиси, в търговски обекти, в различни уреди и т.н. С други думи, има доста пазар за такъв вид продукция. В предвид на това, огледалата са необходима вещ за всеки дом, ако правилно се организира тяхното производство и реализация, може да си осигурите стабилен и висок доход. Поради това, бизнесът с производство на огледала е доста перспективна дейност, даже ако я организирате и един гараж.

    ОтговорИзтриване
  2. Какво е необходимо за производството на огледала? На първа линия, това е качествено стъкло. Ако стъклото не е качествено, едва ли и огледалото ще става за продажба. Трябва да е равно, гладко, без каквито и да се дефекти.

    ОтговорИзтриване
  3. Има различни варианти за производство на настенно огледало, които основно се свеждат до използваните размери. Ако е настенно, е добре размерите да са от 22 x 40 см - разположено над мивка и до 125 x 100 см ако е за в коридор в цял размер. Също се изработват кръгли настенни огледала с диаметри от от 27 до 65 см. Във всички тези случаи дебелините на стъклото са от 2 до 5 мм.

    ОтговорИзтриване
  4. За производството на огледало освен стъклото, ще са необходими и някои други съставки, като азотна киселина, дестилирана вода, основа (KOH или NaOH), нашадърен спирт (NH4OH), медицински йод, двухлорно олово (SnCl2), азотно кисело сребро (AgNO3).

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.