Translate

четвъртък, 12 юни 2014 г.

Пазарната ниша за доходи от къщи с напомняния.

Търсите ли своята пазарна ниша?

Всяка една дейност, за да бъде тя печеливша и да ни носи доходи, в т.ч. и от къщи, трябва да се основава на определена пазарна ниша, обоснована от някаква потребност. Помислете! Хората често, всъщност постоянно, забравят за какво ли не. Затова не е лоша идея, ако Вие сте малко по-организирани, да направете пари от късата памет на хората.

Служба за напомняния.

Ето да вземем, например - понякога случвало ли Ви се е Вие да забравите за ... рождения си ден? Или за този на Ваш роднина? Случва се. Да не говорим за нещо друго - Така е и с много други хора около Вас. Затова казваме че е потребност, която обосновава такава пазарна ниша, а ето и идеята: организирайте служба за напомняне с такса от 2 лв. или повече на събитие, която вашите клиенти плащат, за да изпратите по пощата честитка в точния момент или да телефонирате с напомняне за важна годишнина, рожден ден или среща, няколко дни преди събитието.

Бизнес без начален капитал.

Може да започнете този бизнес без никакъв начален капитал. Но ако имате домашен компютър и умеете да боравите с него на прилично ниво, може да си подготвите всички поръчки в база данни и да я сортирате по дати и даже по часове. Така си подготвяте чудесен органайзер и остава само редовно да следите за предстоящите събития да уведомявате клиентите и те да Ви плащат за това. Можете дори да разширите услугата, като уреждате цветя, картички и подаръци - един вид допълнителни услуги, срещу допълнително заплащане, разбира се.

База данни ще Ви напомня да напомняте.

Организирайте база данни, която автоматично ще ви подсказва, кога да изпращате напомнянията и поздравленията. Така с един компютър, един телефон и малко предприемчивост, може да си докарате не малко допълнителен или даже основен доход. Напомнянията подготвяйте и изпращайте до обяд, за да покривате своята пазарна ниша и да си получавате доходите от нея, а след това имате на разположение останалата част от деня да правите каквото си пожелаете.

1 коментар:

  1. Пазарната ниша се характеризира с няколко признака, като високо индивидуализирани нужди и запитвания на потребители, за чието удовлетворяване е нужен определен набор от взаимно допълващи се продукти - изделия или услуги. Другото е неголяма, но стабилна емкост на пазара; значително отслабване на конкуренцията в определена област и др.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.