Translate

петък, 17 октомври 2014 г.

Как да избегнем посредниците за надомна работа?

Работа по договор за работодател.

Когато работите по договор за някой работодател, всъщност Вие ползвате услугите на посредник, даже ако ще това да е надомна работа и да я извършвате от къщи. За какво Ви посредничи един работодател? За главното - за парите! - най-важното нещо в живота на едни човек, който живее сред обществото (не е отшелник в горите).

Произход на парите за възнаграждение.

Много хора си мислят, че парите идват от работодателя. Всъщност, това е само отчасти вярно. Парите попадат у работодателя от неговите клиенти и по-нататък той ги разпределя. Представете си, че произвеждате визитни картички. Правите 100 визитки и клиента плаща 10 - 20 лв в касичката на Вашия работодател. От тези 10 - 20 лв работодателят отделя пари за материали, за Вашия труд и осигуровки, за общи разходи на фирмата си (ток, вода, телефони, наеми, амортизации, общи консумативи...), за данъци и за своята печалба.

Начисляване на заплати.

Заделените за Вас пари Ви се начисляват в края на месеца, а се получават 5 - 10 или даже 30 дни след това. Понякога заплати се задържат 2 - 3 месеца или даже по-дълго. В този случай Вие нямате много полза да се стараете:
  • 1. Нито клиента да е кой знае колко доволен,
  • 2. Нито да сте пестеливи (икономични) в работата си,
защото са редки случаите на допълнително стимулиране за добри резултати.

Когато работите, обаче, за себе си,


1. Тези пари постъпват директно при Вас 

и незабавно са Ви на разположение през цялото време. Имате пълен контрол върху тях.

2. Заинтересовани сте 

клиента Ви да е доволен, защото е хубаво след 2 - 3 седмици отново да Ви даде парички.

3. Икономични сте, 

защото всяка спестена стотинка си остава за Вас.

Натоварване с работа.

А освен това, тук остана и един скрит фактор - натоварването с работа. Когато работите за посредник, той е заинтерисован да Ви натоварва максимално. Дали ще изпълнявате 1 или 100 поръчки на ден, той Ви плаща една и съща заплата. Затова е нормално да Ви товари до дупка, за да изкара колкото е възможно повече от Вас.

Когато работите за себе си, 

Вие се натоварвате само когато има клиент. Като обобщим горните (стратегически) мисли, можем да направим следните изводи. Когато човек работи за себе си,
  • а) постъпленията му са 10 - 50 пъти по-големи и то веднага (не след месеци), а
  • б) работата е 3 - 5 пъти по-малко.
Какво избирате Вие?? Не е ли добрае още сега да избегнете посредниците и да се заемете с печеливша надомна работа, каквато може да намерите навсякъде около себе си. Но ако не Ви достигат идеи в това отношение, бърнете малко повече внимание на този сайт и със сигурност ще намерите множество идеи, разработки и технологии, които могат да Ви влязат в работа.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.