Translate

неделя, 19 октомври 2014 г.

Как да постигнем успех в кариерата на работата си ?

Предпоставки за успех.

Основни предпоставки за постигане на успех в кариерата на работа, освен доброто образование и психологична подготовка за постигане на успех в живота, са и силното желание и правилните действия. Често хората разсейват усилията си в много направления, понякога противоречащи си едно на друго, което налага да се приложи метода на жертвата, за да се насочи активността само в едно главно направление.

Ежедневни усилия и настойчивост.

Но даже и след като това стане, остава нуждата от прилагането на постоянни, ежедневни усилия и настойчивост в правилната посока, без излишна срамежливост и криворазбрана отстъпчивост.Ако считате, че заслужавате повече - изисквайте и доказвайте постоянно, че можете да се справяте със задачите си, бъдете постоянно инициативни, но подготвени и компетентни.

Слабост и неувереност.

Не проявявайте слабост и неувереност, защото от това доходите Ви ще спаднат и ще загубите възможността да се издигате в кариерата си. Днес хората сменят работата и професията си по няколко пъти в живота си, така че никога не е късно и Вие да го направите. Но това също трябва добре да се обмисля, но и да се действа решително (познавам хора, които обмисляха напускането си цели 5 - 6 години и през цялото това време получаваха минимална заплата и то доста нередовно.

Водене на преговори.

Научете се да водите преговори и изисквате това, което Ви е нужно, като се освобождавате от вътрешните ограничения. Щом от Вас се очакват резултати, Вие пък изисквайте подходящите външни условия за тяхното постигане. Така постепенно ще се убедите, че Вие сте достойни за много повече в живота и в работата и че ако не се поддадете на манипулации, ще го постигнете, винаги когато си осигурите условията за това.

Инициативност в кариерата.

Действително бъдете инициативни в своята кариера и се захващайте за сложна работа във Вашата област и я докарвайте до успешен край. Покажете, че сте отговорен работник или служители, че не закъснявате лековато за работа, че изпълнявате задълженията си в срок. Документирайте по подходящ начин свършеното от Вас, дръжте в порядък документацията си и няма да бъдете забравени. Работодателите знаят как да ценят професионалистите си. Те отлично разбират, че и техния успех се основава на отдадените усилия на техния екип.

Добри отношения с колегите.

И ако към всичко това добавите добри отношения с колегите (работа в екип, без емоционални конфликти), това ще Ви дойде в плюс. Но не раздувайте пред колегите си излишно за своите успехи и умения. Не вземайте  и пари назаем от тях. Обличайте се с прилични дрехи и бъдете приятели с нужните хора. По този начин ще си подсигурите почти идеални условия да развивате своята кариера на работа, като при това - и в бързи темпове. Затова винаги мислете внимателно и за следващата си крачка и следващото ниво, което трябва да преодолеете. Така ще си осигурите и постоянство в кариерата.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.