Translate

вторник, 4 ноември 2014 г.

Различия в приспособяването към нова работа.

Структурни промени в начина на работа.

Съществува определена разлика във възможностите да се наложат структурни промени в начина на работа между страни като САЩ и Великобритания от една страна и повечето континентално-европейски страни от друга.Докато англоговорящите страни са дали сериозен тласък на структурните промени в работата и продължават да го правят, континентално-европейските страни са изправени пред сериозни трудности. Ясно е, че англоговорящите и континентално-европейските страни преследват различни трудови стратегии, с различия в традициите, предпочитания и оценка на социалните стойностип при работа.

Икономическа преоценка на труда.

В САЩ и Великобритания икономическата преоценка на труда се отразява върху отговарящата на това гъвкавост в структурата на заплащането, фактор, посрещнат от САЩ с традиционно висока степен на регионална мобилност.

Работна заплата или доход.

Увеличава се разликата между работна заплата и доход. Това подхранва търснето на работа и създава нови работни места, особено в областите лични услуги и обикновени дейности. Тази реакция в англоговорящите страни обяснява две тенденции: успех по отношение на безработицата от една страна и нарастващото социално разделение в тези общества от друга.

Структури на работната заплата.

Засега континентално-европейските страни като цяло опитват да поемат друг път. До някаква степен поне те се обединяват против икономическата преоценка на труда. Структурите на работната заплата са останали твърди. Регионалните доходи са се приспособили само до малка степен и стимулите за намиране на нова работа остават малки.

Тази стратегия има две тревожни заключения:

първо, оформила се е социална пропаст между работещите и незаетите лица;
второ, с тази стратегия неиндустриалните области, като сектора на услугите трудно могат да поемат работна сила от индустрията.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.