Translate

четвъртък, 24 април 2014 г.

Работа с компютър | dLambow

Идеи за доходи от работа с компютър


Макар, че от година на година работа с компютър 

е една от възможностите за доход без работодател (като самонаето лице, по проект), която намира все по-голямо разпространение, все още има много хора - ученици, студенти, пенсионери, хора от селските райони и други, които не разполагат с компютър, а периодично се нуждаят от такъв по един или друг повод.

Услуги и продукти, изработвани на компютър.


Администриране на потребителски сайтове.

Младежката част от потребителите използва компютрите най-често за различни развлечения - игри, чат, електронна кореспонденция, музика. Това налага поддържането и администрирането на сайтовете, където са разположени съответните ресурси в интернет.

Набор на текстове.

Ученици и студенти търсят теми, пишат реферати, правят набор на текстове и оформят курсови и дипломни работи. Това налага постоянна работа с компютър, клавиатура и принтер по тяхното оформяне.

Предпечатна подготовка.

Поети, писатели и автори правят набор, корекции, редактиране и разпечатки на свои произведения, след това се нуждаят от пълна предпечатна подготовка за по-нататъшно издаване на техните произведения чрез печат или под формата на електронни книги.

Изработване на рекламни материали.

Много делови хора постоянно имат нужда от изработване на различни рекламни и представителни материали във връзка с тяхна фирмена или служебна дейност, като: визитки, стикери, бланки за писма, фирмени пликове.

Създаване на покани.

Младоженци, рожденници и именници имат нужда от покани, честитки, послания по повод организацията на различни чествания, юбилеи, сватби, изпращания.

Издаване на служебни карти.

Редица административни служби и организации се нуждаят от баджове, легитимации, членски карти при осъществяване на своята служебна дейности организирането на обществени мероприятия и кампании.

Печатане и попълване на удостоверения и бланки.

Много частни школи, училища и др. ползват в дейността си бланки за дипломи, удостоверения и сертификати, а освен това, те трябва да бъдат попълвани и надписвани. Цели училища се нуждаят от професионално надписване на дипломите за основно, начално, средно и професионално образование.

Изработване на некролози.

Компютри са необходими и по не много приятни поводи - за изработване на некролози, възпоменания, паметки, мемоари.

Компютърни услуги и разпечатване.

С компютър и някои допълнителни програми могат да се извършват услуги по разпечатване на текстове, разчитане на дискети, диагностика на здравето, заснемане на аурата.

Освен изброеното до тук, има и неизброимо множество други възможности за доход. Даже ако човек има собствен компютър, той владее сравнително добре само една малка част от неговите функции. Но понякога се налага да го използва и по другите му предназначения. В тези случаи вариантите са сам да се заеме с работа, като преди това загуби много време за самообучение или да се възползва от професионализма на хора, които са с добра квалификация в нужната област на приложение на pc-то. Така че, все някога се налага някой друг, по специализиран от него, да му свърши допълнително работа, за която той не е подготвен.

Обичайни идеи за работа с компютър.

Предполага се, че вече разполагате с компютър за работа като с универсална машина за всевъзможни помощни и основни операции, която според своята съоръженост с допълнителни (периферни) устройства, може да се превърне в мощно средство за производство и замогване. Почти всички съвременни компютри са достатъчно съоръжени, за да Ви подпомогнат в извършването на редица основни дейности, като:
  • Набор и обработка на текст;
  • Създаване и обработка на графични изображения;
  • Обработка на снимков материал и предпечатна подготовка;
  • Записване, слушане и обработка на музикални произведения;
  • Записване, гледане и обработка на видео произведения и презентации;
  • Мощни изчислителни функции, алгоритми и таблици;
  • Поддържане на обширни бази данни;
  • Осъществяване на факсови и мрежови комуникации.
Това са само една част от функциите и възможностите на Вашия компютър, които могат да Ви осигурят препитание чрез предлагането на пазара на различни продукти или услуги, особено ако сте добре организиран човек и владеете ключовото умение за самостоятелна работа, без работодател. В следващи публикации ще разгледаме конкретни възможности за надомна работа с компютър, но и Вие може да публикувате такива в коментарите по-долу.

Т.е. тясната специализация и самостоятелната работа с компютър (като самонаето лице - работейки за себе си, без работодател) е чудесен начин да направите и обслужвате свои клиенти и да си осигурите доход даже от поръчки на компютърни спецове - имали сме не един или два такива случаи, да не говорим за хората, които нямат или изобщо не могат да боравят с компютърна техника. По този начин целия размер на доходите ще остава за Вас, а няма да го получавате чрез посредника-работодател. Възползвайте се.

-------------------


23 коментара:

  1. Доста продукти могат да се произвеждат с компютър - например, визитки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да могат и визитки стига да си графичен дизайнер и да имаш не само компютър но и принтер и гилотина за рязане мостри за картоните и др. така че не е проста работа макар , че нее и заплатена

      Изтриване
  2. Също и стикери - самозалепващи етикети, от тези, които са задължителни по закон. Но трябва да се внимава с фолиото, за да не се повреди принтера, особено при изпичането на тонера в края на процеса.

    ОтговорИзтриване
  3. Има доста готови модели за различни бланки - сертификати, дипломи, грамоти...

    ОтговорИзтриване
  4. Има разлика между служебна работа с компютър (в офиса, според изискванията на работодателя) и надомна работа с компютър - от къщи, без работодател. Във втория случай няма никаква полза от компютърните Ви умения, ако не сте в състояние да си намирате поръчки и клиенти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Някои хора си мразят началника, понеже ги пришпорва да работят, но престрашат ли се да започнат работа от къщи, разбират, че без началник нещата определено не им вървят.

      Изтриване
  5. Много разпространена работа с компютър и най-вече с клавиатурата е набора на текст. Обемът от тази дейност е доста голям и може да осигури доходи на много хора, вещи в правописа и набора на текстове, заедно с тяхното съставяне и оформяне.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За кое ще Ви платят повече:
      1. за набор на чернова на дипломна работа или
      2. За цялостно съставяне на дипломна работа?

      Изтриване
  6. Работа със стикери на компютър.

    Много хора са чували за някаква надомна работа със стикери, като имат представа, че става дума за някакво изрязване, каквото реално аз до сега не съм срещнал нито веднъж. Но пропускат да забележат очевидната възможност, която ежедневно е пред очите им в много от магазините, които посещават редовно - даже по няколко пъти на ден.

    Преди всичко, за да забележите тази възможност, поне трябва да знаете или да сте чували, че в България не могат да се разпространяват стоки без етикет или ако са вносни и си имат такъв, то задължително трябва да се добави стикер и на български език, в който да се уточнят такива неща, като вносител, производител, произход на продукта, състав, съдържание, срок на годност и подобни.

    Е, тези стикери от небето ли падат? Не трябва ли някой да ги произвежда и доставя? Защо този някой да не сте Вие, особено ако разполагате с компютър и принтер? Остава само да знаете технологията на работа и организацията на такава дейност. Това не е толкова трудно, но проблемът не е работата с компютър, а работата с хора, защото ще трябва да ги продавате на хора и тях трябва да убедите, че са попаднали на сериозен и отговорен доставчик. В това е целият проблем.

    ОтговорИзтриване
  7. Комплексният разпределителен център за услуги, базиран на компютъра Ви в къщи може да се превърне в чудесна надомна работа, без да е необходимо да инвестирате кой знае какви пари, стига да се поразтичате малко (със седене в къщи и с гледане на турски сериали, нищо не става). Проточилият се преход от планова към пазарна икономика разби на пух и прах установената преди години система за услуги, която в някои градове беше сравнително окрупнена и концентрирана, даже като улици на услугите.

    Всичко това вече не съществува. Останаха в небитието или увиснаха във въздуха създадените и съществуващи в общините планове за комплексно обслужване на населението (КОН). Наред с повсеместните фалити, ликвидации, приватизации и реорганизации бяха уволнени и съкратени стотици хиляди хора. Единственият изход за тях беше и си остава да се насочат към сферата на малкия бизнес в областта на предимно надомните услугите - фризьорство, бръснарство, обущарство, козметични услуги, сервизи, татуировки, звукозапис, компютърни зали, копирни ателиета, рекламни агенции, погребални бюра, коминочистачи, отпушвачи на канали, миене на витрини, почистване по домовете, масажи, козметики, частни уроци - т.н. и т.н.

    Разнообразието е огромно. Местонахождението е - на който където му дошло. Това поставя един огромен проблем пред ползвателите на услуги: Когато им потрябва такава, те не зная къде, колко, как - изобщо - играта е на сляпа баба. Пример: Трябва Ви фризьор, но не знаете нито колко са, нито къде са, нито в какво са специализирани, нито какви са им цените, да не говорим, че някои приемат само със записване и час. При тази ситуация не Ви остава нищо друго, освен да бръкнете в торбата със змиите и да хванете първата от тях. Първата, но дали тя е подходящата за Вашия проблем, добра цена ли Ви предлага ... - нямате никаква база за сравнение или още по-малко - за избор.

    Е, ако имате бол време и здрави крака, може да пообиколите и да станете почти експерти по фризьорство, като откриете 3 - 4 и даже повече, ателиета. Проучвате условията им ... т.е. информирате се. Но не винаги разполагате с толкова време, нито със зрави крака. Защото ще се окаже, че само фризьорските ателиета във Вашия град са не 3 - 4 или 10, а 50 - 100 и повече. Ето тук е златния шанс за Вас, който може да Ви позлати от главата до петите. Създайте комплексен информационен център за услугите във Вашия град или район. И всичко това е напълно по силите Ви с малко тичане насам - натам (така се осигуряват доходи, пък макар и надомни). Направете го!

    ОтговорИзтриване
  8. Много често компютър се използва за създаване на фирмена база данни с данни за обслужването на клиенти - по този начин се следи доста подробно и обстоятелствено положението с всички поръчки и винаги може да се направи справка за конкретен клиент.

    ОтговорИзтриване
  9. Дали е възможно да произвеждате визитки с компютър само за 20 минути? Защото хората винаги бързат и плащат добре за това. Ако усвоите такова спешно изработване на визитни картички и се настаните на едно бюро в търговски център или МОЛ, може да „свалите" доста поръчки през деня. Даже може да се стигне до там, че хората да се редят на опашки за светкавично издаване на 15 - 20 визитки, които да изразходват сред приятели, докато са още в МОЛ-а. Помислете си добре за тази услуга. Със сигурност има доста начини да я изпробвате предварително, преди да наемете търговска площ за целта. Така ще имате по-голяма сигурност дали ще сработи. В крайна сметка ще Ви трябват само компютър, принтер и нож за рязане. Ако добре се специализирате, ще сте в състояние да изпълнявате не много сложни и засукани поръчки по за 5 - 10 минути.

    ОтговорИзтриване
  10. Казано най-общо, известни са два вида компютри: Mac и PC и всеки от тях има доста добро и универсално програмно обезпечаване, което може да Ви позволи да вършите доста широк спектър от работа, но Вие не се заблуждавайте. Не е възможно да печелите от своето домашно pc ако се опитвате да правите „всичко". Точно обратното, трябва да се специеализирате само в едно нещо (например, стикери, покани, визитки...) и да правите само него. Така постепенно ще се специализирате в голяма степен и ще станете доста компетентни. Оттук нататък, остава да разширявате позициите и пазарите си. Това е тайната.

    ОтговорИзтриване
  11. Mac компютрите ВИНАГИ се доставят с включено в цената им програмно осигуряване за почти всички офисни нужди. Те задължително съдържат програмата AppleWorks, която съдържа следните секции

    o - текстообработка,

    o - графична работа,

    o - рисуване,

    o - бази данни,

    o - таблици и

    o - комуникации.

    Това покрива около 95% от офис нуждите Ви за набор на текстове и текстобоработка.

    ОтговорИзтриване
  12. Много е вероятно, към текстовата програма, която е инсталирана на Вашия компютър, да има цяла секция с готови примерни модели за полуавтоматично, постъпково проектиране, с готови образци-макети на:
    - визитни
    - картички,
    - дипломи,
    - календари,
    - бизнес презентации,
    - адресници,
    - домашни финанси,
    - информационен бюлетин и т.н.
    Като Вашата задача се свежда само до това, да си изберете вида на нужния Ви макет и след това постъпково да започнете да го индивидуализирате с Вашите данни или с данните на клиента, който обслужвате.

    ОтговорИзтриване
  13. Готови менюта за работа с компютър по изработване на визитките:

    - 1. Избирате макета за готови визитки.

    - 2. Избирате фирмена или лична визитка.

    - 3. Избирате рамка от готов, стандартен набор.

    - 4. Избирате дизайн - разположение на основните блокове с информация.

    - 5. Попълвате личните и фирмени данни на клиента - фирма, имена, титла, адрес, телефони, факс, e-mail и т.н.

    - 6. Финализирате работата си и я сейвате в съответната папка за повторно използване.

    - 7. Поставяте избрания от клиента цвят картон в принтера.

    - 8. Разпечатвате готовия макет на визитките.

    - 9. Нарязвате ги на ножа.

    - 10. Поставяте визитките в целофанова торбичка.

    - 11. Вземате парите на клиента (той даже не иска да му връщате ресто - толкова е доволен от бързината Ви).

    - 12. Чуквате му касова бележка (макар че той не иска - не знаете дали не е проверяващ от данъчната служба - глобата е от 200 лева нагоре за неиздадена касова бележка).

    И му благодарите, че е предпочел Вас и следващия път го каните да заповяда отново.

    Край!

    ОтговорИзтриване
  14. Производството на визитки на място, в МОЛ или друг голям търговски център може да става за 5 - 7 минути, особено когато се ошлайфате добре в процедурата и действате без много помотаване. Постигнете ли го, това може да се превърне в значително Ваше пазарно предимство, защото хората предпочитат обслужване на място и бързо. Тогава са склонни да плащат, импулсивно, защото всички бързат и искат да ги обслужват за нула време. А тук става дума точно за това.

    ОтговорИзтриване
  15. Опита на реални производители на „бързи" визитки, произвеждани пред очите на клиентите, за 5 - 20 минути, е работещ модел за изкарване на бързи пари при работа с компютър, особено ако наемете малко място (колкото за едно бюро) в оживен търговски център, панаирна палата или друго оживено място. При добро маркетингово представяне на дейността, действително хората могат да се редят на опашки да им правите бързи визитки. Естествено, това става с добро владеене на собствения компютър и достатъчно опит за чевръсто изпълнение на поръчките.

    ОтговорИзтриване
  16. ima li nadomna rabota s PC, ama da ne e izmama.
    zdraveite interesuva me kakva rabota shte mi predlojite s PC ?
    Ako moje da mi dadete konkretni predlojeniq
    i to izprobvani ot vas(4e ne sa izmama)!
    Nqma problem da e i nqkoi po-slojni4ka rabota ;) :)
    Blagodarq shte o4akvam otgovora vi.
    Sender email address: gazar4o_1

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето съвсем конкретни предложения за надомна работа с компютър (PC), които и в момента работят (в което едва ли някой ще се съмнява), чи определено не са измама и нещо повече - носят доход, но само на сериозни и отговорни хора, притежаващи предприемчивост, деловитост и амбиции да се справят с живота.
      апликации върху фланелки
      афиши
      бази данни
      бизнес срещи
      бланки за фирми
      брошури
      визикти
      водене (администриране на форуми)
      водене на блог
      водене на личен състав
      водене на складови наличности
      водене на счетоводство
      възпоменания
      възстановяване на стари фотографии
      грамоти
      графики
      диагностика на аурата
      диагностика на здравето
      дипломни работи
      рекламни диплянки
      документи за кандидат войници
      документо-оборот на фирма
      е-shop
      етикети
      етикети в бази данни за масова поща
      забавена фотография
      залепващи стикери за подаръци
      изготвяне на биоритмограми
      изготвяне на компютърни графики
      изготвяне на нотариални договори
      издаване на книжки
      издаване на справки
      подготовка на изображения
      имитации на живопис
      инструкции за технически изделия
      информационни бюлетини
      обслужване на клиенти
      клиентска база данни
      курсови работи
      листовки
      лични портрети
      обслужване на е-магазини
      маркетинг проучвания
      набор на текстове (стотици варианти)
      надписване на дипломи
      надписване цветовете на цветя
      некролози
      ноктопис
      обработка на фотографии
      описание на стоки
      плакати
      подготовка на хороскопи
      поздравителни етикети
      покани
      постери
      пощенски картички
      преводи
      придпечат огледално
      фирмени продажби
      продажби в интернет
      проектиране на гоблени
      проектиране на тату-картинки
      пътеписи
      рабат карти
      разпечатване на документи
      рекламни брошури
      рекламни бюлетини
      рекламни листовки
      организиране на сватбени тържества
      сезонни пейзажи
      сертификати
      стенвестник
      стикери
      счетоводно обслужване
      съставяне на мотивационни писма
      съставяне на рекламни текстове
      удостоверения
      фирмени пликове
      фото-каталози
      цветни картини
      цветни картички с рецепти
      ценови листи
      честитки
      организиране на юбилеи
      e-mail маркетинг
      web дизайн
      и още хиляди други продукти, които определено не са измама. На първо време е добре да се ориентирате и да се заемете с производството на стикери или визитки.

      Изтриване
  17. За редица конкретни дейности с компютър, които могат да Ви носят допълнителни доходи от къщи, може да се позаровите из интернет и по различни специализирани форуми и блогове, като е много вероятно да намерите готови ръководства. Чрез тях може да започнете почти веднага и до около 1 - 2 седмици вече да сте наясно с целия процес. по този начин ще си спестите доста време за проби и грешки. Но даже и готово ръководство не може да Ви помогне, ако нямате съответната нагласа и предприемчивост за самостоятелна работа. Времето е пари! Не протакайте!

    ОтговорИзтриване
  18. От много години различни хора заработват самостоятелни (постоянни или допълнителни) доходи от къщи, по хиляди различни начини, като повечето от тях го правят директно, без посредничеството на работодател.

    ОтговорИзтриване
  19. Създаването и воденето на обширни бази данни с полезна информация е един от начините да се осигурят интерес към тях и доходи. Например, това може да се направи за различни мисли, анекдоти и препоръки за различни случаи в живата. Хубавото на компютърната база данни е, ч тя може да бъде индексирана по различни критерии - националност, автор, случай. На тази база, може да се подават подходящи анекдоти към вестници, списания и сайтове в интернет. Например, за Иванов ден. Такова обслужване може да се прави на абонаментен принцип и да носи почти постоянни доходи, доколкото поводи за празнуване има всякакви.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.