Translate

събота, 26 април 2014 г.

Надомна работа от седене в къщи | dLambow

Може ли седенето в къщи да се превърне в надомна работа?

Има един сигурен начин седенето в къщи доста бързо да се превърне в доходна надомна работа, и той е ако към „седенето" добавим и работа. Защо го казвам по този начин, звучащ на пръв поглед, доста абсурдно? Защото днес много хора са докарали нещата с всяка една работа (в т.ч и от къщи), до абсурд.


Абсурдно е да се твърди, че няма работа

Започваме с абсурдното твърдение, че нямало работа, което е абсолютно невярно. Откъдето и да се погледне, работа около нас има в огромни количества — мръсни тротоари, опадали листа по улиците, фасове, стъпкани градинки, олющени постройки, мръсни коли, разхвърляно работно място, безкрайни разговори в работно време (пропускайки да работим).

Следва продължението кой ни е виновен, че сме без работа и тук наистина се развихряме до невъобразими мащаби - от съседа до президента (за по-нагоре случаите нарочно не споменавам), сякаш някой нарочно ни е хванал и вързал здраво и за ръцете и за краката, така че да не можем да свършим никаква работа, макар че ние страшно (и даже страховито много) много искаме да работим.

И когато се случи така, че някой плахо се опита да опровергае тези два абсурда с очевидни факти, ние не жалим време и енергия да го залеем с порой от обвинения и клевети, само и само истината да не излезе наяве. Но истината е, че докато кълнем наляво и надясно кой ни е виновен да сме толкова несретни, не забелязваме, че такива са законите и то не само човешките, но и природните.
Седенето в къщи се превръща в надомна работа
Надомна работа от седене в къщи

Печеленето на пари се подчинява на закони.

А първия и най-важен закон на благосъстоянието гласи «Ако искаш пари, бъди полезен.» И действително, ако се замислим, кой от нас би дал парите си за нещо, за което не иска да го направи, защото не го възприема за нужно и полезно за себе си? Вие ще дадете ли пари на магазинера, ако Ви обяснява защо днес няма хляб? Или на фризьора - ако Ви обяснява защо не може да Ви направи прическа?

Даже, със сигурност, бихте казали, че е абсурдно да давате пари на някой, който Ви обяснява защо не може да Ви свърши работа. Да, абсурдно е. Така че, нека да не го правим и ние, а да се опитаме да намерим своята пазарна ниша и да се запрятаме за истинска надомна работа, защото парите без нея не идват. Именно затова, често, изброявам стотици възможности за доходи, като по този начин се надявам все повече хора да прогледнат и да се разтичат, че вече е неприятно за 7-ма поредна година официалната европейска статистика (Евростат) да ни обявява за най-бедните (най-безполезните) хора в Европа.

Половин милион българи печелят от надомна работа

Все пак вече, според различни проучвания (например, на вестник „Стандарт"), се стига до извода, че около 500 000 българи днес редовно изкарват доходи, работейки от къщи, при това го правят от десетилетия насам. Казано по този начин, нямате ли усещането, че нещо Ви се изплъзва и че нещо сте пропуснали? Така че, тези напомняния явно изиграват ролята си. Но да се изкарат пари от просто седене в къщи, е трудно занимание, достъпно за малцина и затова не бива повече да си губим времето, а да се запрятаме за нещо по-реално.

Все пак и със седене става, като например ако сложиш 10000 лева на срочен депозит в банка, при 5 - 6 % годишна лихва, което след 3 години ще ти донесе 1500 лв, изкарани без да си помръднете пръста, но и тук скептиците веднага ще започнат «У-у-у-ууу, то откъде тези 10000 и т.н.» Затова казвам, че това е реално и доходоносно занимание, но за малцина. Изисква се раздвиженост, предприемчивост, деловит стил на действие, вместо отричане и мързелуване. Само така можем да превърнем седенето в къщи (например, пред компютъра) в надомна работа с допълнителни доходи.

-------------------


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.