Translate

понеделник, 28 април 2014 г.

Има ли надомна работа с кучешка вълна

Кучешка вълна.

Поради специфичните си лечебни свойства за редица ставни и други заболявания, кучешката вълна, получена от стригана козина на кучета е крайно подходяща за изработване на редица търсени изделия (колани, чорапи, стелки и др.) с надомна работа и поради факта, че в България не са известни промишлени производители на такива изделия. Следователно, това е един добър начин да се заработват доходи от къщи

Лечебни изделия за работа с кучешка вълна.

Ако вече проявявате интерес, трябва да сте наясно, че това са скъпи изделия - колани, пояси, препаски, чорапи, наколенки и други подобни превръзки, които оказват изключително благотворно въздействие за доста човешки болежки, което е отдавна известен факт. Следователно и цените трябва да са като за лечение, а не за обичайна употреба.

Проблемът се състои в това, че далеч не всяка кучешка козина е подходяща за изпридане на прежда. А причината за това е, че тя в повечето случаи е прекалено твърда и къса. Въпреки това, има породи кучета с по-дълъг и мек косъм, които са подходящи като донори на вълна, особено в летните месеци, когато кучетата така или иначе се подстригват, за да не им е горещо.

Производство на прежда от кучешка козина.

Такава вълна подлежи на изпридане по известния от близкото минало бабешки, ръчен начин с хурка и вретено, след което получената прежда (нишка) се навива на кълбета и се използва за изработване на гореспоменатите изделия чрез ръчно изплитане с работа от къщи за дамите, като тук има няколко варианта за надомна работа.

Единият е човек да се заеме с целия процес от събирането на подходяща козина, дарачене, изпиране, пресукване, плетене и дистрибуция на готовите изделия. Другият начин е като се приложи определена специализация. Например, в изготвянето на прежда. Но и тук има два варианта. Първият е описан малко по-горе. А вторият е вече по професионален и включва изобретяването на технология, чрез която всяка кучешка вълна би могла да се превръща в прежда _успех на изобретателите).

Идеята, за някои по-предприемчиви българи, особено ако са специалисти в текстилното производство, ще подскажа - чрез влагането на армираща нишка и изработването на специализирана машина за това. Подсказката не е много голяма, понеже метода на армирането е известен в професионалните кръгове, но не и извън тях.

Възможност за доходи от кучешка козина.

Другата възможност за доходи е по самото изготвяне - изплитане и ушиване на изделията от кучешката вълна, което включва разработването на различните асортименти, според областите на приложение, но в най-общ план вече ги изброихме по-горе. Но ако искаме от всичко това освен надомна работа, да стане и сериозен, разрастващ се семеен бизнес, необходимо е да се направи още една специализация и тя е в продажбите и маркетинга.

Практиката показва, че повечето жени със сръчни ръце, които могат да плетат, нямат ни най-малка представа как да продават продукта си. Разбира се, предлагането на готовите продукти на пазарите е най-първата идея за продажбата им, но не бива да забравяме, че живеем във века на комуникациите и маркетинга. Затова, ако ще е истинска надомна работа с кучешка вълна, е добре да имате специализация за онлайн търговия, изработване на сайтове, e-mail разгласа и т.н., така че да не зависите от търговски организации и целия доход да си остава за Вас.

3 коментара:

  1. Идеята да се плетат различни изделия от кучешка вълна, като вид надомна работа за жени - умеещи да плетат ръчно, се основава на това, че те има лечебни свойства - артрити и др.п. (става дума за вълната, а чрез различни пояси, чорапи и др. подобни, кучешката вълна се поставя на местата за третиране). Разбира се, този вид работа е доста по-ефективен в сравнение с обикновеното плетени - изделията са по-скъпи, а работата е една и съща. Но трудността идва от възможностите за набавяне на кучешка вълна и нейното изпридане под формата на прежда. Ако се справите с тези проблеми, може да си осигурите една спокойна и скъпо платена работа за заинтерисовани за своето здраве клиенти.

    ОтговорИзтриване
  2. Работил съм тякава работа и имам интерес много аз съм Недялко от Вакарел 0893985547 това ми е номера

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Недялко имаме кучешка вълна .
      Дай координати

      Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.