Translate

сряда, 21 май 2014 г.

-Кликане по реклами е един от начините за доходи от интернет.

Световната мрежа - Интернет е добра, 

при това - надомна възможност за изкарване на доходи или допълнителни пари от къщи. Но това не означава, че нещата могат да станат с едно щракване на пръстите, както им се иска на някои хора. Все пак има и елементарни начини да се заработва, основани на кликане по реклами върху сайтове или изпращани по e-mail. Всеки знае как се издържат вестниците и телевизиите - от реклама и всъщност, те се правят заради доходите от реклама.


В обичайната реклама обаче, рекламодателя не може да получи точен отчет - колко души са прочели рекламата му и колко от тях са предприели очакваните от тях действия. Може само да се предполага и да се правят приблизителни статистически изчисления, анкети и др. п. В интернет обаче, това е много лесно установимо - може да се даде съвсем точен статистически отчет за това колко посетители са отворили дадена реклама и са посетили даден сайт, от къде са дошли и на къде са се запътили.

По този начин вече, рекламодателя знае и получава отчет за какво плаща и разполага със съвсем конкретни данни за потребителски и поведенчески анализи. Това се постига чрез специален, много опростен вид сайтове, на които се регистрират както рекламодатели, така и потребители - участници, които в анкета определят точно какъв вид реклами ги интересуват - компютри, книги, парфюмерия, модни списания и т.н. Т.е. това са т.н. "целеви клиенти", а не случайни посетители или читатели - нещо като получателите на безплатен вестник на търговска верига - вземат го именно заради рекламите и обявените промоции.

Поради това, рекламодателя плаща 

за това неговото писмо или рекламно каре да се прочете от точно определен брой потребители, при това с точен потребителски профил, като при това се отчита и колко от челите кликат върху банера и отиват на сайта му. Така, потребителите започват да получават рекламните писма. Ако ги отворят в продължение на определен период от време и ги разглеждат в рамките на желаното от работодателя време, те автоматично получават определено възнаграждение, което автоматично им се отразява в сметките, които им води сайта в т.н. личен кабинет.

Един сайт изпраща определен брой писма за деня. Като сума те не правят кой знае каква заработка, но и "работата" не е кой знае колко сложна. Затова пък всеки участник може да се абонира в много на брой подобни сайтове, стига да знае как да си ги подбира и по този начин да си осигури добър потенциал за доходи от интернет. Този начин за заработване на надомни доходи е подходящ за хора с начални умения по интернет. Така те набират опит в най-базовите процедури (което е една от най-съществените ползи за тях) - отваряне на сайтове, регистрация, логване, електронни разплащателни сметки.
А горните умения, по-нататък, в перспектива, могат да се оползотворят за по продуктивна от кликането върху реклами работа, която да им носи и удовлетворяващ и смислен допълнителен доход. Освен чрез регистрацията в повече сайтове, има и други начини човек да увеличи доходите си в тази област. За това се разпространяват евтини подробни инструкции, но никога не забравяйте, че възможностите да се печели от интернет са изумително разнообразни и е добре редовно да подобрявате знанията и опита си в това направление. За съжаление, още липсва такъв вид образование - "Доходи от интернет". Затова всеки трябва да разчита на самоподготовка, в т.ч. и по кликането на реклами и банери, учейки се в движение.

5 коментара:

  1. Кликането по реклами в интернет - има ли реална основа у нас?

    Както знаете, безброй фирми и компании у нас и по целия свят плащат милиарди долари годишно за реклама във вестници, списания, телевизии, радиа. Но никой не може да им каже срещу тези пари ТОЧНО колко читатели, интересуващи се ТОЧНО от тяхната дейност, прочитат рекламните им послания.

    Този проблем генерално се решава от нова и авангардна Интернет технология. Тя позволява на рекламодателите да си поръчват точно до колко целеви, заинтересовани читатели да стигне рекламата, за която плащат. От друга страна, читателите са се абонирали само за такива реклами, които ги интересуват.

    Този нов метод набира от ден на ден все по-голяма скорост и не след дълго почти всеки жител на планетата ще е определил точно какво го интересува и компаниите директно ще му плащат, за да прочете новости за тяхната дейност. За сега целият този процес е само в зародиш и тук се корени възможността да го превърнете в златна мина за себе си, като се изкачите на гребена на вълната.

    ОтговорИзтриване
  2. За какво точно ще Ви плащат при метода с кликане върху реклами?

    1. За да се регистрирате към съответната Интернет - компания - Sign up bonus (но не винаги).

    2. За да четете рекламни писма или сайтове, които ще Ви изпращат.

    3. За да привличате нови абонати - Ваши познати, роднини, съседи, колеги, съученици, състуденти... (най-убедителната реклама). За това ще Ви плащаме и ние.

    4. За това, че привлечените от Вас хора също четат рекламни писма и сайтове - % от техния доход.

    5. За преференциално (златно, бронзово, платинено ...) членство с привилегии.

    6. За Ваши собствени продукти или услуги, които рекламирате чрез натрупваните по тази програма виртуални долари или точки

    7. За организирането на цялата тази дейност от Ваше име, особено ако го направите на български език - вече сме в ЕС и всички предпоставки за това са налице. На този пунк обърнете специално внимание!

    8. За други оферти, които постоянно ще се появяват през цялото време - бъдете будни за да не пропуснете възможността на живота си и после по цели дни да я оплаквате.

    ОтговорИзтриване
  3. Освен кликането по рекламите, има и други начини да да се заработва доход. Такива възможности са
    - да Ви плащат за вашето мнение за различни нови стоки и услуги,
    - да пробвате безплатно нови продукти на известни компании,
    - да получавате безплатни каталози,
    - да шофирате съвременни автомобили или
    - да пазарите в известни магазини (с цел да си дадете мнението за нивото на обслужване) и т.н.

    ОтговорИзтриване
  4. Работа от къщи с кликане по онлайн реклами.

    Доста популярно занимание като работа от къщи през интернет е заработването на доход с кликане върху писма, връзки и рекламни банери. В тази система е заложен принципа, че рекламодателя, вместо да плаща на средствата за масово осведомяване, за да му публикуват обява или реклама, то той е готов да плаща директно на потребителя.

    Технологиите в интернет позволяват точно да се проследява, че определен потребител, регистриран преди това, е отворил изпратената му реклама на своя екран и тя е седяла отворена там определено време. Очевидно, това е доста лесна и проста работа в интернет, поради което привлича доста участници, още повече, че е изградена на привличането на реферали - нови участници.

    Но точно тук идва особеността, която ако не се разбира добре или не се изпълнява правилно, резултатите остават мудни, ново привлечените за участие са недостатъчни и доходите са малки. Иначе, по принцип, това е работа в интернет без вложения, която е подходяща за новаци, макар че в нея участват и опитни потребители на интернет.

    Все пак, повечето сайтове за кликане по онлайн реклами предлагат значителни стимули за привлечените реферали, свързани с повишено или допълнително заплащане. Все пак, реалната заработка зависи от редица фактори и познания, с които не всеки нов участник се съобразява или познава. Затова, преди да се впуснете в тази „лесна" на пръв поглед работа, и скоро да се разочаровате, по-добре се възползвайте от готово постъпково за правилния начин на осъществяване на тази дейност.

    ОтговорИзтриване
  5. Доколкото кликането по реклами е проектирано така, че да е подходящо и за напълно начинаещи, първият ефект ще е че максимално бързо, в движение, ще навлезете и само за няколко седмици ще усвоите основите на работа с интернет в техния технически аспект и особено по отношение придобиване на първоначална сръчност за боравене с клавиатурата, мишката и сърфирането из нета.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.