Translate

четвъртък, 8 май 2014 г.

Набори на текстове | dLambow

Набори на текстове, машинопис и текстообработка за доходи от къщи с работа на домашния компютър


Преди да разгледаме по-задълбочено възможностите за работа с компютър по извършването на набори на текстове, машинопис и/или текстообработка с различно предназначение, като надомна работа за хора от цялата страна, която може да осигурява допълнителни или постоянни доходи (особено като самонаето лице), нека да се запознаем с три „кандидатури" за работата, както и значението на написаното от тях.



Кой може да прави набор на текстове?

Пример № 1 за търсене на работа с набор на текста:
"za edna ot vashite nadomni raboti s nabor na tekstove.
zdravejte,gospodine.
Iskam da zapochna edna ot vashite nadomni raboti ,
no imam niakolko vyprosa.
Az se interesuvam ot Nabor na tekstove.
.no iskam da znam kakvo tochno se pishe.
I az kato vi izpratia pari vie shte mi pratite
neshata kojto triabva da nabiram.
A az parite shte gi poluchavam pi poshtata taka li?
Mnogo sym seriozna i strashno se nuzhdaia tochno ot takava rabota.
ДZe byda mnogo dovolna ako mi otgovorite po podrobno
na vyprosite i obiasnite.blagodaria vi predvaritelno.
Viki E."

Пример № 2 за търсене на работа за набиране на текстове:
"От: mariaххххххх@mail.bg, Относно: rabota
Изпратено на: Петък, 2012, Декември 14 20:57:11 EET
Zdraveite,Dobyr vecher; iskam da vi popitam tyqbvat li vi oshte hora  za nabirane na tekstove?Pishete mi ako imate nujda ot men."

Пример № 3 за търсене на работа за набиране на текстове:
здравейте,господине.
Искам да започна една от вашите надомни работи ,
но имам няколко въпроса.
Аз се интересувам от Набор на текстове.
но искам да знам какво точно се пише.
И аз като ви изпратя пари вие ще ми пратите
нешата който трябва да набирам.
А аз парите ще ги получавам пи пощата така ли?
Много съм сериозна и страшно се нуждая точно от такава работа.
Ще бъда много доволна ако ми отговорите по подробно
на въпросите и обясните.благодаря ви предварително.
Viki E.
Отговор на трите обяви за набор на текст:
Наборът на текстове е чудесна надомна работа, особено ако разполагате с компютър, принтер и Интернет, но определено не е най-силната Ви страна. В това и сама може да се убедите, като погледнете писмото си по-горе. То изобилства от грешки и в никакъв случай не е онова, което би очаквал от Вас един възложител за набор на текст.

Само за момент си представете, че Ви имате нужда от професионален машинопис по набора и оформянето на Вашата дипломна работа или курсов проект, по които ще Ви оценяват и ще получите финалната оценка в дипломата си за завършено образование. Ще доверите ли тази работа на хората, които са написали горните обяви за набор текст?

Не бихте ли предпочели да се възползвате от услуги на професионалист, който все пак владее кирилицата за писане. Можете ли да си представите, че ще занесете дипломната си работа набрана на латиница? Това не е ли смешно и абсурдно? Следващия път, когато срещнете обява „набира текст", се вгледайте малко по-внимателно в нея.

Не бихте ли желали този важен за Вас документ, да е написан на грамотен, литературен български език? Не е ли необходимо и Вие ще приемете ли работа, при набора на тескт, при който не е спазена пунктуацията, празните интервали, където е необходимо и т.н. и т.н.

Професионален набор текст на компютър.
Очевидно, горните обяви и писма са далеч от всякакъв стандарт за набор на текст, а още по-малко - за машинопис. Абсолютно сигурно е, че Вие в качеството си на потребител, няма да възложите бъдещето си в ръцете на очевидно неграмотен в писането човек. Разумното е да огледате внимателно представянето на възможните изпълнители, да се запознаете с мостри от тяхна предишна работа, а още по-добре да видите и отзиви от доволни техни клиенти.

Затова, ако Вие сте кандидати за работата по набор на текст, машинопис, оформление и текстообработка, опитайте се да осъзнаете горните грешки и да ги избегнете. Преди всичко не пишете спонтанни обяви от вида „търся работа" в посочения по-горе стил „войнстваща неграмотност". Вместо това, обмислете цялостно намеренията си и се опитайте да внесете професионализъм в тази дейност.

Работа или бизнес е професионалния компютърен набор на текстове?

Опитайте се да разберете дали за Вас това е работа? Възложителят за текстово набиране ще Ви предложи ли трудов договор, с работно време, работно място със здравословни и безопасни условия на труд, с твърда месечна заплата, придружена с всевъзможните осигуровки, почивки, отпуски и т.н.? Започва да Ви звучи абсурдно, нали така?

Тогава забравете думата „работа", поне за дейността „набор текст" и още се започнете да го приемате и разбирате като собствен надомен бизнес, който напоследък се осъществява много често с помощта или през Интернет. Даже ако го назовете „надомна работа", трябва да сте наясно, че в България няма нито една такава по трудов договор, а в 100% от случаите я изпълнявате като самонаето (самоосигуряващо се) лице или като малък собствен, семеен бизнес.

Следователно, няма начин как да чакате някой друг да Ви осигури текстовете и да Ви сервира такава работа, а Вие да получите парите и евентуално да свършите работата (ако например, се разболеете и не я свършите, няма кой друг да работи вместо Вас, а Вие в края на месеца да си получите твърдата заплата). Този модел го забравете. Той е абсурден и не работещ.

Мислете като за собствен бизнес и няма да сбъркате.
Това означава, че работата, която трябва да свършите, за да си осигурите допълнителен или основен доход от набора на текстове, е много и много повече от машинопис. Имате доста организационна работа. Преди всичко трябва да си изясните кои са Вашите силни и слаби страни и да заложите на силните.

Преди всичко се убедете дали изобщо набирането на текстове е по силите Ви. Наберете няколко страници текстови материали и помолете своята учителка (или позната) по български език да ги коригира с червен молив. Ако тя Ви върне материала нашарен с червено от горе, до долу, трябва да се замислите, дали това е Вашето призвание. Но това не означава, че трябва да се откажете.

Изучаване на български език - граматика, пунктуация.
Извода е, че за момента това не е Ваша силна страна. Тук имате два варианта - да се заемете много настойчиво с изучаване на български език, граматика и пунктуация (за кирилицата няма да споменаваме) и след няколко месеца пак да се пробвате с тест или да осъзнаете, че компютърното набиране на текст не е Ваша силна страна и едва ли ще Ви носи доходи. Което означава да потърсите друга своя действително силна страна и да пренасочите интересите си.

И все пак, ако учителката Ви даде добра рецензия, преминавате към втория етап. Набора е доста обширна територия от пазарни потребности. Освен гладкото набиране на текстове, много често ще се налага да вмъквате формули (някои от тях не са лесни за писане), таблици, графики, илюстрации. Ще са Ви нужни значителен набор от допълнителни умения - притежавате ли ги.

Горният анализ ще Ви покаже отново кои са силните Ви страни и върху какво още трябва да работите за да повишите професионализма си в машинописа. Има доста курсове по машинопис, които могат да подобрят техническите Ви умения и скоростта на писане, която е важна характеристика на Вашия труд, особено ако се налага да пишете под диктовка, да протоколирате събрание или друга динамична форма на комуникация.

Подготовка за компютърен машинопис на текстове.

Търсенето на този вид услуги нараства и постоянно генерира доход за индивидуалната работа осъществявана в домашни условия. Единствените неща от които още се нуждаете за успех в този бизнес, и в допълнение към хадуеъра (компютър и лазерен принтер) както и софуеър (редакторска програма), са някои улеснения при боравенето с думи и око за дизайн.

Типово задание.
Тук вече стигнахме до системата за Вашия бизнес (до този етап около 99% от пишман текстописците вече би следвало да са отпаднали). Създайте и запишете система за Вашите продукти - набор, сканиране, изготвяне на таблици, оформление със рамки, създаване на титулни страници. Изгответе си типово задание - въпросник, с които ще уточнявате точните желания на клиентите си.

Компютър и принтер.
Ако имате компютър или принтер, шансовете ви за успех в надомната работа са вече налице, тъй като разполагате с всички оръдия на труда необходими да започнете собствен бизнес от къщи по набора на текстове и предпечатна подготовка. Почти всички компютри днес са оборудвани с пакет за предпечатна подготовка.

Програмно обезпечение.
Организирайте програмното обезпечение на своя компютър, така че да е удобно и лесно за осъществяване на подготвяната от Вас работа. Подредете работното си място и на него само работете. Ако се налага да се освежите с кафе, не го пийте над клавиатурата - окапите ли я, със сигурност ще трябва да я сменяте. Работното Ви място трябва да е като ритуал за Вас - седнете ли на него, там само се работи.

Консумативи.
Осигурете си необходимите консумативи - хартии (бяла и цветна), картони, скенер, подвързачки, ламинатор, корици, спирали, тиксо, кламери, телбод, перфоратори, кошчета, стелажи, папки и всичко друго, за което се сетите. Не забравяйте средствата за комуникация - стационарен и мобилен телефон, Интернет връзка, скайп, пликове за писма и т.н.

Материали за набор.
В повечето от случаите, освен ако не става дума за ваш собствен материал, ще ви бъдат предоставени от клиенти  за дизайн и обработка различни  бюлетини, брошури, диплянки, дипломни работи, ресторантски менюта и т.н., които вие трябва да наберете в текстовата програма на компютъра и малко да префасонирате и украсите.

Ценоразпис.
Остойностяването на дейността с пълен ценоразпис е много важна част в този бизнес. Препоръчително е да определите колко време ви е необходимо приблизително за специфичните операции и какви производствени разходи ще ви коства дейността, за да си формирате тарифа на час или за страница.

В надомната работа с набор на текстове и предпечатна подготовка е добре да представяте една твърда тарифна ставка (гладък текст - толкова на страница, формули - толкова, таблици - толкова, обработка на картинки - толкова, рамки - толкова и т.н. Ако добре си свършите подготвителната работа и ако уменията Ви да боравите с компютър са на ниво, някои от операциите могат да бъдат завършени бързо.

До тук беше „работата", а сега идва ред и на бизнеса. Ако имате фирма - добре, размразете я и активирайте дейността й. Ако нямате, споко - тичайте в Агенцията по вписване, да си вземете номер по Булстат и така се регистрирате като самонаето (самоосигуряващо се ) лице, което ще Ви позволи да работите с набора на текстове съвсем законно (нелегалната работа също е възможна, но рано или късно ще Ви хванат и така ще се провалите напълно).

Основни понятия при машинопис.

Стандартна машинописна страница
Стандартната машинописна страница се използва за обективна количествена оценка на обема на извършената работа при набор текст. Може би, когато се говори за набиране на текстове, често чувате, че цената е толкова лв на страница, което е доста неопределено и разтегливо понятие.
Обема на текста, т.е. на свършената компютърна работа с клавиатурата, зависи от най-различни фактори, каквито са
  • - начина на форматиране на страницата,
  • - размера на страничните полета,
  • - избора на печатен шрифт,
  • - височина и широчина на буквите,
  • - междубуквени и междуредови разстояния и разредки,
  • - печатен стил на текстовото оформление - удебелен, наклонен, подчертан, разреден, в индекс и т.н.
и още много други типични елементи в текстообработката и крайното оформление на набраните текстови материали. За да се избетне съвсем свободно - т.е. субективно тълкуване за размера на такава една страница, се въвежда понятието „стандартна машинописна страница", останало още от периода, свързана с машинописното набиране на текстове на механична пишеща машина.

Механични пишещи машини за машинопис.
Повечето едновремешни печатни машини са били заводски настроени да набират текст с 60 печатни знака (включително и празните интервали, които също се чукват с клавиш) на ред и 30 реда на страница, което означава общо 1800 знака за всяка стандартна машинописна страница. И докато едно време, това не е имало голямо значение, то при компютърния набор е важно да се уточни, поради уточнените по-горе причини.

За радост, почти всички съвременни текстообработващи програми имат заложена автоматична възможност за отчитане броя на набраните печатни символи (както и броя на думите, броя на абзаците и т.н.). Това позволява бързо и лесно да се установява пълния реален обем на извършената работа при набора на текст и съответното, предварително договорено възнаграждение - цената за услугата.

Тази информацията е ясна, точна и недвусмислена и не търпи различни тълкувания, поради което този начин за количествено измерване на свършената машинописна работа с клавиатурата на компютъра е най-обективен, съответно и определянето на цена за набор е съвсем точно.

При старомодните механични пишещи машини буквите (шрифта), разстоянията между тях и разстоянията между отделните редовете са фиксирани (дори и да е възможно известно регулиране). В този случай не е толкова необходимо да се уточнява какво означава „стандартна машинописна страница". Докато при компютърния набор, обаче, нещата са съвсем различни.

Разположение на текста върху страницата.
Съвсем ясно, разбираемо и логично е, че текстовата информация, която се побира на една машинописна страница може да бъде разположена (при най-разпространения формат - A4 на хартията) по най-различни начини - текстът може да се разположи 1:1, както и на 1/6 или 1/4 или 1/2 и т.н. от страницата или пък да се разпредели в няколко страници при невероятно многообразие.

В тези случаи и при съвременните условия за набор на текстовете от всякакъв вид, е нелогично да се поставят предварителни ограничения на текстообработващата компютърна програма  да работи като обикновена, старомодна пишеща машина, а трябва (а и клиентите го изискват, поставяйки условията си за форматиране на текста) да се използват всички други предимства на работата с компютър.
Реална надомна работа с набора на текст има много, но...

Осигуряване на работа за компютърен набор.

Но и това не е всичко. До тук все едно, че нищо не сте направили, защото имате пълната готовност да се спукате от набори на текстове, само че никой не знае за тази Ваша готовност. Т.е. липсват Ви клиентите, а те се намират с маркетинг и реклама. Най-простото правило е — обяви, обяви, обяви и ... качествена работа, за да Ви рекламират самите клиенти и за да ги спечелите за постоянно.

Но това си остава доста аматьорско като за бизнес.
Другият вариант е да си наемете специалист по маркетинг или сами да се обучите в тази област, особено на методите за работа с Интернет - e–mail, форуми, блогове, сайтове, прес съобщения, гост-изяви, социални мрежи, html технологии, SEO мерки, търсещи машини и т.н. Тук е мястото да обърнем внимание и на един специфичен проблем с отчитане на обема на извършената машинописна работа и той се нарича

Кога може да очакваме доходи от тази работа?
Наборът на текстове е чудесна надомна работа, но определено не е най-силната  страна за повечето спонтанни „работници" в тази област. В това всеки сам може да се убеди, като погледне горните обяви и писмо. Те изобилстват от грешки от всякакво естество и в никакъв случай не са онова, което би очаквал от Вас един възложител за набор на текст.

Иначе възможностите за надомен набор на текстове са буквално многобройни, особено ако се работи както с местни клиенти и посещение на място, така и с поръчки, приемани през интернет. Нека да изброим поне част работите, които може да Ви се наложи да набирате, за да си създадете повече яснота за потенциала на този пазар (но като бизнес, а не като работа):

Реклама на дейността.
Но за да започнете този надомен бизнес е необходимо да направите съответната реклама на своите услуги в страниците за бизнес обяви на местният ви вестник, а също и в Интернет. Всъщност, 99% от хората трудно разбират смисъла на казаното и пренебрегват рекламата. И това е основната причина около нас да се носят легенди от рода на "няма работа", "хората са бедни и не могат да плащат", "криза е" и т.н.

Видове текст, за които може да си търсите наборна работа:
  • - автобиографии;
  • - бележки под линия;
  • - бизнес планове;
  • - визитки;
  • - водене на пътеписи;
  • - всевъзможни печатни текстови материали;
  • - възпоменания и т.н.;
  • - графики;
  • - дипломни и курсови работи;
  • - дипломни работи от всякакви предмети и теми от чист набор текст до вмъкването на сложни формули, таблици, графики и изображения;
  • - дисертации;
  • - договори;
  • - доклади;
  • - документи;
  • - експресен набор;
  • - етикети;
  • - издаване на разкази;
  • - изображения;
  • - изработване и оформяне на некролози;
  • - изработване на титулна страница;
  • - инструкции;
  • - книги;
  • - Корекции на вече набран текст;
  • - корекция на текстове;
  • - курсови задачи;
  • - курсови работи;
  • - лекции;
  • - литературни есета;
  • - литературни новели;
  • - магистърски тези;
  • - материали за публикация в Интернет;
  • - менюта за ресторанти, кафенета и други заведения за обществено хранене;
  • - мотивационни писма за постъпване на работа;
  • - набиране на формули;
  • - набор на нехудожествен текст;
  • - набори на английски език;
  • - надписване на дипломи;
  • - напечатване на статия;
  • - написване на реферати;
  • - некролози;
  • - нотариални актове;
  • - общо оформление на цели книги и учебници;
  • - описания;
  • - оформление на поезия;
  • - оформяне на сертификати;
  • - оформяне на схеми;
  • - писане на материали за Интернет;
  • - писане на проза;
  • - поезия;
  • - покани за различни събития;
  • - попълване на документи;
  • - попълване на документи от всякакво естество с предварителна подготовка на готови подложки;
  • - предпечатна подготовка на всякакви текстови и печатни материали;
  • - предпечатна подготовка на романи;
  • - презентации за различни събития;
  • - проза;
  • - протоколи за конференции;
  • - пътеписи;
  • - резюмета на бизнес планове и други документи;
  • - рекламни текстове;
  • - ръководства;
  • - семинари;
  • - споразумения;
  • - статии;
  • - статии за пресата и за Интернет;
  • - стикери;
  • - студентски и ученически теми;
  • - създаване и попълване на таблици;
  • - създаване на споразумения;
  • - съставяне на обяви;
  • - текстове за песни;
  • - текстовете на различни писма;
  • - текстообработка и оформление на документи;
  • - тематични есета;
  • - теми;
  • - технически инструкции;
  • - фирмени оферти;
  • - художествен текст;
  • - цялостен набор на текста;
  • - c.v.
 
Като заключение, но отворено за коментари.

Е, сега убедихте ли се, че работа с компютър по набор на текст има толкова много, че ще стигне даже за един цял китайски народ, да не говорим за понамалелия състав на българите, но ... Но това не е лековата работа, а изключително професионален труд по грамотен и добре организиран машинопис, под формата на собствен надомен бизнес или надомна работа, но вече знаете какво означават тези понятия. Иначе възможности за надомен набор на текстове има многобройни, особено ако се приемат поръчки и през Интернет.

Поради повишения интерес към темата с набори на текстове и ако тези указания за доходи от компютърни набори на текстове са полезни за Вас, надявам се да подпомогнете задълбоченото опознаване на тази добра възможност за доходи, като оставите и свой, съдържателен коментар, запитвания и препоръки по-долу, сега! Така ще документирате своя принос в развитието на българските възможности за доход с компютър и Интернет. Възползвайте се! Пуснете своя обява, направете коментар, дайте препоръка и така взаимно ще се подпомогнем.

-------------------


44 коментара:

  1. "Какво е заплащането при компютърния набор на текстове?"

    Заплащането Вие определяте в своя ценоразпис. Обикновено то е за една стандартна страница (30 реда х 60 знака = 1800 знака) гладък текст. Добавя се според сложността на набора - наличие на формули, други специални знаци, таблици, картинки и т.н. А освен това, таксите зависят и от срочността на заявката, а също и от отстъпките за постоянни клиенти. Последната разлика е според начина на предоставяне на набора

    - на електронен носител (по на диск)
    - директно по e–mail-а или
    - на хартиен носител чрез разпечатка на принтер.

    Заплащането обикновено е в момента на предаване на работата.

    ОтговорИзтриване
  2. Напоследък придобиват все по-голяма популярност и различни електронни разплащателни средства. Така че, става възможно да правите набор на текст и дистанционно - от растояние, като си получавате договореното възнаграждение чрез е-пейовете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      предвид предвидливия призив за грамотност при писането, както и този за спазване на пунктуационните правила, имате грешчица... :)))

      Желая Ви всичко добро! :)

      Изтриване
  3. Заплащането е малко и еднократно, ако работите за някой друг. А ако от набора на текст преминете към писане на теми за себе си, за собствен сайт, тогава има начини от една тема да си осигурите постоянни доходи за години напред, нещо като депозит в банка, само че не е нужно да замразявате пари, а депозирате (по подходящ начин) в интернет своя интелектуален труд и той Ви носи доходи.

    ОтговорИзтриване
  4. Dany6 октомври 2009 г., 9:00
    Здравейте!
    Много ме заинтригува вашата обява за надомна работа /компютърен набор/. Аз владея десетопръстна система. Преди съм набирала и дипломни работи. Нямам никакъв проблем с набирането на каквото и да било. Интересува ме как бих могла да се свържа с вас?
    Й.К. Пловдив
    kolarova8@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  5. 29 март 2013 г., 23:41

    По-добре е да си уточните списъка с продуктите или услугите, които ще предлагате с набор на текстове, и тогава да се свързвате с потенциалните си клиенти. Те са хората, от които може да очаквате, че Ви плащат за това, че им улеснявате живота. С други думи, не Ви трябва работодател-посредник, а директен контакт с клиенти. Затова, малко повече маркетинг в дейността Ви не е излишен.

    ОтговорИзтриване
  6. 8 октомври 2009 г., 5:36

    Здравейте,

    Интересува ме Вашата обяза за надомна работа с набор на компютър.Владея десетопръстната система и имам първа категория машинопис.Бих могла да набирам дипломни работи.Ще Ви помоля да ми оставите телефон,на който мога да се свържа с Вас.

    Благодаря Ви!

    Н.Колева

    sedemteizxxxxxxxx@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  7. 10 април 2013 г., 6:26
    Чисто техническия набор на текст си е не много добре платена механична работа по блъскане с пръсти по клавиатурата на компютъра. Но има и по интелигентни възможности, като към набора се добави и авторско писане на теми. Тогава заплащането от 0.50 - 1.00 лв на страница, може да скочи на 5.00 - 8.00 или повече лева за страница или за една тема от 500 думи. А ако това е и SEO - тема, написана на английски език, тарифата може да подскочи, та прескочи и 100 долара за 1 тема.

    ОтговорИзтриване
  8. 29 март 2013 г., 23:39

    Наборът на текст е идеалната надомна работа, а е надомна защото може да се върши с помощта на домашния компютър, от къщи, по всяко време на денонощието. Но не бива да я разбирате като сервирана наготово. Нужна е бизнес предприемчивост, деловитост и даже амбициозност. Тогава освен рутинното удряне по клавишите, ще забележите доста възможности и приложения на този начин за основни или допълнителни доходи.

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте,
    Имам интерес към този вид надомна работа. Можете да ме намерите на: sunset.station@abv.bg
    Благодаря!
    Радостина

    ОтговорИзтриване
  10. ina_i21 октомври 2009 г., 8:31
    Здравейте, Аз също съм заинтересована от обявата. Учила съм машинопис, но смятам, че от практиката има по-голяма полза. Моля за повече информация относно работата и заплащането на e-mail: ina_i@dir.bg. Поздрави, Ина Илиева

    ОтговорИзтриване
  11. 29 март 2014 г., 23:36

    Работата носи доходи, но за заплащането погледнете малко по-нагоре, в предходните коментари. При всички случаи нивото на плащане зависи и от количеството на работа. Колкото са Ви по-конкурентни цените и колкото е по-разгласена дейността Ви, толкова сумарните доходи ще са по-добри, но и натоварването не е малко.

    ОтговорИзтриване
  12. 22 май 2013 г., 2:45

    Ползването на машинопис е по-скоро техническо умение. Добре е към него да добавите повече творчески елемент, като писане на теми за интернет. В мрежата има милиони сайтове и всички те, ако искат да се пласират добре в търсачките и пред клиентите си, имат нужда от специализирана работа по продуктивно онлайн писане на теми. Фрийлансерите с това се занимават.

    ОтговорИзтриване
  13. Естефанов, 26 декември 2009 г., 1:20

    Здравейте! Интересувам се от надомната работа, коментирана по - горе във връзка с набор на текстове. Бихте ли ми описали малко по - подробно от къде да започна, къде да се регистрирам или какво точно да направя. Аз от две години работя в общинска администрация, завършила съм българска филология и смятам, че няма документ, който не мога да напиша. Благодаря Ви предварително и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  14. 29 март 2013 г., 23:29
    1. Уточнете съвсем ясно какъв е Вашия продукт, който предлагате на пазара.
    2. Уточнете съвсем ясно, кои са Вашите потенциални клиенти за всеки отделен продукт и защо те трябва да възложат тази работа.
    3. Потърсете и намерете хилядите начини да достигнете до потенциалните си клиенти и да им обясните по какъв начин, чрез своите продукти / услуги може да облекчите живота им, при това като го правите професионално, в срок и отговорно.

    ОтговорИзтриване
  15. Анна Димитрова5 юни 2014 г. в 21:58

    Анна Димитрова, 3 януари 2013 г., 4:36
    Здравейте, Аз живея в България и скоро ще излизам в майчинство. Може ли да ми дадете повече информация, свързана с набор на текстове. Може да ми пишете на ел. поща: anna_j_d@abv.bg. Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би Ви трябва повече информация не за набор на текст, а за отглеждане на бебе. Иначе се подлагате на раздвояване на съзнанието и нито бебето ще отгледате както трябва, нито наборът ще полезен, срочен и качествен.

      Изтриване
    2. Вие колко деца отгледахте, че коментарът Ви е толкова ироничен? Жената може да иама възможност да работи, ако разчита на помощ от страна на баби и т.н. Има ли желание, има и начин. А лично аз познавам майки, които гледат децата си и паралелно с това работят и учат.

      Изтриване
  16. Отгледах две деца, но в коментара няма ирония. Народът го е казал - "под една мишница две дини не се носят", "не сядай едновременно на два стола", "не стъпвай едновременно в две лодки" и т.н. Може би е доста трогателно една току-що родила майка героично да се заеме с изкарването и на пари с надомна работа. Но едва ли на родилката й е до това. А и от бизнес гледна точка, човек може да печели добре само от една дейност, от един продукт, от една услуга. Иначе е възможно да се вършат и по сто работи едновременно (някои жени да доста горди с това, че правят няколко неща едновременно), но едва ли по този начин ще печелите добре и в перспектива. Истината е във фокусирането. В цивилизованите страни родилките се връщат на работа, за да си гледат кариерата, още на 2-3-тия месец. Но за да стане това, си наемат детегледачка. В България това не е практика, но често идва помощ от бабите и дядовците - някои от тях са доста мераклии да помагат.

    ОтговорИзтриване
  17. Зравейте!
    Интересувам се как бих могла да се свържа с Вас нямам никакъв проблем с набирането на каквото и да е.
    Преди съм набирала и дипломни работи.
    Аз владея десетопръстната система и имам първа категория машинапис също така и латиница .
    Вашата обява много ме заинтригува.
    Има ли възложител-посредник който ще ми предложи трудов договор с работно време, работно място,здравни и социални осигуровки,месечна заплата,която е придружена с всевъзможните почивки и отпуски?

    ОтговорИзтриване
  18. Не се трепете да пишете излишни въпроси, скъпи! Г-н Анонимен дава много идеи за собствен бизнес от къщи, не предлага договор, не предлага материали за набиране на текстове. Просто четете внимателно коментарите, неговите отговори на зададените преди Вас въпроси и ще разберете всичко, което Ви интересува! А на г-н Анонимен - благодаря за полезните, изключително любезни отговори!

    ОтговорИзтриване
  19. Набор на текст в Word за начинаещи текстописци.

    Набор на текст в програмата за текстова обработка Word е нещо доста лесно и обичайно, но винаги срещат хора - абсолютно начинаещи, за които това е проблем. Необходимо е ползвателя на компютъра да прави набора на текста от буквено цифрова клавиатура и той ще се появява в прозореца на текстовия документ. При натискането на клавиш, съответстващата му буква ще се появява на мястото в документа, обозначено с курсора.

    Курсор е мигащата вертикална чертичка, отбелязваща мястото на набор (въвеждане) на поредния буквено-цифров символ. За да приключите набора на текста от един абзац и да преминете към следващия, е необходимо да натиснете клавиша "Enter" (въвеждане). Докато набирате текста, пренасянето му на нов ред става автоматично и за тази цел (пренасянето на нов ред) не е необходимо да се предприемат специални действия. След като приключи набора на текста, неговата редакция (корекция или обработка) в Word също не е сложна.

    С клавишите за управление на курсора (наляво, надясно, нагоре, надолу) го довеждате до желаното място и въвеждате новия текст. За да изтриете вече набран (въведен) символ може да използвате клавиша "Delete" (изтриване) - стрелката "наляво" - горе, в дясно, на реда с цифри. По този начин, символа разположен пред курсора, се изтрива. Най-често извършваната работа с компютър е набор на текст. В много случаи това може да Ви носи доход и тогава може да го разглеждате като надомна работа. Но не си мислете, че тя ще Ви бъде сервирана на тепсия. Нужна е предприемчивост.

    ОтговорИзтриване
  20. Здравейте,
    мисля, че се включвам малко късно по темата, но.. "по-добре късно..",нали така:)
    Харесва ми как сте поднесли обявата си и затова Ви пиша с удоволствие.
    Машинопис, компютърна грамотност и неотдавна издадена малка книга за голямата тема- Щастието. Това са уменията, които предлагам..тук:)
    Ако мислите, че мога да съм полезна с написването, набирането или..каквото е нужно на текстове, моля пишете ми на адрес
    rumi.ruso@gmail.com
    Желая Ви успех!

    ОтговорИзтриване
  21. Освен това, в горната част на прозореца, в който се прави наборът на текст, има една поредица от символи, зад които се крият редица функции, които позволяват да се редактира вече набран текст - удебеляване, накланяне, подчертаване, оцветяване, вмъкване на таблици, картинки, символи и други полезни функции, които се усвояват само с интензивна практика.

    ОтговорИзтриване
  22. Писането на различни теми, по задание на собственици на сайтове, също е разпространен вид набор на текст, но изисква и повече умствена работа, освен механичния машинопис.

    ОтговорИзтриване
  23. Много внимавайте когато пускате обява за набор на текст, защото потенциалните клиенти веднага си правят заключения за качеството на работата Ви от начина по който сте оформили обявата си. Какво бихте си помислили за следната обява: "barzo i kachestveno - nabor na text..."

    ОтговорИзтриване
  24. "Какво е заплащането при компютърния набор на текстове?"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заплащането Вие определяте в своя ценоразпис. Обикновено то е за една стандартна страница (30 реда х 60 знака = 1800 знака) гладък текст. Добавя се според сложността на набора - наличие на формули, други специални знаци, таблици, картинки и т.н. А освен това, таксите зависят и от срочността на заявката, а също и от отстъпките за постоянни клиенти.

      Изтриване
    2. Изготвянето на таблици трябва да е по отделен ценоразпис, понеже е по-сложно за набор, а може да се договаря допълнително, ако има специфични изисквания.

      Изтриване
    3. Последната разлика при създаването на ценоразпис за услугите по набор на текст, е според начина на предоставяне на набора
      - на електронен носител (на диск)
      - директно по e–mail-а
      - на хартиен носител чрез разпечатка на принтер.

      Изтриване
  25. Здравейте!
    Проявявам интерес към работата с набиране на текстове.
    Моля, свържете се с мен при нужда от грамотен, динамичен млад човек.
    Благодаря Ви.
    email: p_forever@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  26. Анна Димитрова15 ноември 2014 г. в 7:12

    Заплащането е обикновено в момента на предаване на работата. Но напоследък придобиват все по-голяма популярност и различни електронни разплащателни средства. Така че, става възможно да правите набор на текст и дистанционно - от разстояние, като си получавате договореното възнаграждение чрез е-пейовете.

    ОтговорИзтриване
  27. Добри практики22 ноември 2014 г. в 7:09

    Заплащането е малко и еднократно, ако работите за някой друг. А ако от набора на текст преминете към писане на теми за себе си, за собствен сайт, тогава има начини от една тема да си осигурите постоянни доходи за години напред, нещо като депозит в банка, само че не е нужно да замразявате пари, а депозирате (по подходящ начин) в интернет своя интелектуален труд и той Ви носи доходи.

    ОтговорИзтриване
  28. Здравейте!
    Много ме заинтригува вашата обява за надомна работа /компютърен набор/. Аз владея десетопръстна система. Преди съм набирала и дипломни работи. Нямам никакъв проблем с набирането на каквото и да било. Интересува ме как бих могла да се свържа с вас?
    Й.К. Пловдив
    kolarova8@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  29. По-добре е да си уточните списъка с продуктите или услугите, които ще предлагате с набор на текстове, и да се свържете с потенциалните си клиенти. Те са хората, от които може да очаквате, че Ви плащат за това, че им улеснявате живота. С други думи, не Ви трябва работодател-посредник, а клиенти.

    ОтговорИзтриване
  30. Здравейте,
    Интересува ме Вашата обява за надомна работа с набор на компютър.Владея десетопръстната система и имам първа категория машинопис.Бих могла да набирам дипломни работи.Ще Ви помоля да ми оставите телефон,на който мога да се свържа с Вас.
    Благодаря Ви!
    Н.Колева

    ОтговорИзтриване
  31. Интересуват ме възможностите надомна работа с набор на текстове.
    sedemteizkustva@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  32. Интересувам се от работа от вкъщи, свързана с набор на текстове!
    toni_viva@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  33. Здравейте,
    проявявам интерес към работата, която предлагате. Ако може да ми обясните по-подробно, в какво се състои същинското изпълнение съм готова да работим заедно, ако все още се нуждаете от отговорен човек - може да се свържете с мен на посоченият
    e-mail: rosa1974@abv.bg Поздрави: Иванова

    ОтговорИзтриване
  34. Здравейте, интересувам се от предлаганата работа, свързана с въвеждане и обработка на данни. Имам 30 годишен опит с готови програмни продукти и обработка на данни. Моля, свържете се с мен на e-mail:helen_55@mail.bg, Е.Балинова

    ОтговорИзтриване
  35. Здравейте, интересувам се от предлаганата работа.Mоже да се свържете с мен на посоченият
    e-mail:nadjie.m.osmanova@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  36. Здравейте,
    интересувам се от предлаганата работа. Имам професионален опит в издателство. Ако е удобно, може да се свържете с мен на vanq_baikova@abv.bg

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.