Translate

четвъртък, 29 май 2014 г.

--------

Тази тема: "Отглеждане на хлорофитум - фито-динамо за пари, достъпни доходи от къщи и за най-бедните." се премести на този адрес:

http://zemedelie1.blogspot.com/2017/09/blog-post.html

5 коментара:

  1. Хлорофитум, известен още с латинското си наименование Chlorophytum, е вид тревисто растение, за което няма единно мнение точно към кой род се отнася. Но това от практическа гледна точка няма особено значение за Вас, доколкото Вас Ви интересуват неговите декоративни качества и способността му да се се размножава масово от тези въздушни розетки. Това Ви осигурява както търсене, така и производителност, неща които Ви интересуват, ако искате да си осигурите надомни доходи с неговото отглеждане.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е тревисто растение с поникващи стебла (във въздуха). Има дълги, линейни листа, събрани в прикоренови снопове. Цветчетата на хлорофитума са дребни, бели, събрани в рехави съцветия. Стъблата са с дъговидна форма и след цъфтенето си образуват в краищата си снопчета с листа с въздушни корени. Силните екземпляри имат многобройни висящи стебла с розетки.

    ОтговорИзтриване
  3. Видове хлорофитум16 юни 2014 г. в 13:21

    Разновидности на вида Хлорофитум:
    Chlorophytum comosum 'Variegatum'
    Chlorophytum arundinaceum
    Chlorophytum macrophyllum
    Chlorophytum nepalense
    Chlorophytum bichetii
    Chlorophytum heynei
    Chlorophytum hoffmannii
    Chlorophytum inornatum
    Chlorophytum orchidastrum
    Chlorophytum tuberosum
    Chlorophytum borivilianum
    Chlorophytum capense
    Chlorophytum comosum
    Chlorophytum tuberosum
    Chlorophytum orchidastrum
    Chlorophytum amaniense

    ОтговорИзтриване
  4. Хлорофитум е едно от най-разпространените и непретенциозни стайни растения, особено подходящи за стайно цветарство. Расте бързо, а през пролетта и лятото, на тънки стебла се появяват, отначало дребни бели цветчета, а след това и висящи розетки с листа. Интересното е, че всяка розетка може да се отдели от растението и да се вкорени като самостоятелно растение, което прави от хлорофитума добра възможност и за бизнес.

    ОтговорИзтриване
  5. Това растение е непретенциозно към отглеждане, макар че през лятото изисква по-обилно поливане. Счита се, че то е един от най-ефективните очистители на въздуха в стаята. Поглъща формалдехит и въглероден окис, като отделя кислород.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.