Translate

сряда, 28 май 2014 г.

-Защо не ни достигат парите?

Да направим едно упражнение за изхарчените пари:

Направете изчерпателен списък на всички вещи около себе си, с които не сте си служили поне от една година насам. Обиколете навсякъде - шкафове, килери, мазета, тавани, тераси ... Пишете. След това се поинтерисувайте от сегашната им цена на всички тези вещи, сложете една нормална лихва от момента, в който сте си ги купили (ако изобщо помните кога е било), сумирайте всичко и .... ще разберете за какво става дума. Най-вероятно сте похарчили тонове пари за вещи, които по правило не използвате.


Трябва ли да печелим повече?

Така е! Някои хора си мислят, че решението на проблема с недостига на пари е като намират начини да печелят повече. Така до едно време успяват да намират начини - борят се за по-висока заплата, търсят си по платена работа, започват втара работа, работят допълнително от къщи... Докато един ден разберат, че повече не могат ... Денонощието има само 24 часа. Заплатата не може да е безкрайно голяма (има някакъв таван). А и умората започва да си казва думата...

Или, може би, трябва да харчим по-малко?

Въпреки всичко това, парите пак не им стигат! Къде грешат тези хора? Тези хора са на грешна позиция в живота. Те не разбират, че е невъзможно да имат всичко, което лети, пълзи или мърда и ... харчат, харчат, харчат ... за глупости - неща, които почти веднага забравят по килери, мази, тавани и чекмеджета. Те не разбират и принципа на лоста. Т.е. че като не можеш сам да заработиш нужните ти пари (поради различни ограничения - време, капацитет, умора...) има безброй начини някой друг да работи за тях, докато те си гледат живота.

И да не работим „за пари", а да накараме парите да работят за нас.

Как става този номер? Ще Ви го обясня с един конкретен пример за една бабка - пенсионерка, която използвайки един от методите на лоста, само за 8 години станала милионерка. Най-обикновена бабка, без специално образование, вдовица ... Вложила всичките си спестявания от пари в специално подбрани, доходни акции и така акциите започнали да работят вместо нея и да й носят периодични доходи. А тя си гледала живота - екскурзии, глезотии..., но в рамките на доходите си. Е, щом тя го е постигнала, пречи ли Ви нещо и Вие да го направите?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.