Translate

понеделник, 12 май 2014 г.

Жена с качества попада на мошеници, търсейки надомна работа.

ВЪПРОС: „Vsichko koeto ste napisali v statiata si za nadomnia biznes e neosporim fakt. Az sam jena s kachestva, pravia krasivi neshta, no popadam na moshennici, koito mi vzimat parite i sled tova gi gledam v gospodari na efira. Sled kato ste tolkova kompetenten bi triabvalo da imate informacia za legalni firmi koito plashtat za svarshena rabota i s koito moje da se raboti chestno i pochtenno. Predpolagam che teoriata vi otgovaria na praktikata vi, ako tova e taka, ne bi bilo trudno za vas da me svarjete s takava firma. Nezavisimo dali shte mi otgovorite ili ne, jelaia vi uspeh."
От: sa6ka mim4eva
Изпратено на: Неделя, 2012, Февруари 26 22:10:04 EET

Отговор, мнения и препоръки:

Макар, че от писмото Ви не става ясно, какво конкретно имате предвид, факта че се интересувате от някакво TV шоу, а не от клиентите си, е показателен. Даже жените с качества и красиви изработки, понякога правят грешки, а Вашата е, че търсите т.н. от Вас "честни фирми", а не лоялни клиенти. Всъщност, щом правите хубави неща, на Вас не Ви трябват посредници (честни фирми), а клиенти - потребители.

Работете директно с и за клиентите си. Само те могат да кажат дали Вашите "неща" са хубави или не. Ако купуват, значи са хубави. Ако не купуват, или не са хубави, или не умеете да ги представите убедително (последното е въпрос на грамотен  маркетинг). Или според Вас, да "работите" с клиенти не е работа? Или смятате, че някой друг е "длъжен" да го прави, а Вие само да прибирате дохода от поръчките?

Работете с клиентите директно, не чрез посредници.

Така, че: работете за клиентите (тази работа е по-важна от умението Ви да произвеждате нещо), а не търсете посредници, с които да се оправдавате. Освен това, оставете на клиентите да казват дали "нещата" Ви са хубави и с тяхното мнение се съобразявайте 1 : 1.
 
Така, когато лично търсите клиенти за своята надомна работа (което е много отговорна работа - Ваше право и задължение), решавате два проблема - избягвате посредниците (които при малки серии винаги са излишни - и така целия доход си остава за Вас, но освен това и лично носите отговорност пред клиента за некачествен продукт, вместо да поставяте посредника на топа на устата да се оправя както може вместо Вас) и имате обективна оценка за работата си, която понякога може да се различава от Вашето самомнение. Но това е хубаво, защото Ви дава най-правилния критерий, според който да се променяте и развивате.

1 коментар:

  1. При надомна работа няма работодател или посредник. Надомникът трябва всичко сам да върши, като най-важното е намирането и обслужването на клиенти.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.