Translate

вторник, 13 май 2014 г.

-Имате ли валутен борд за пари против бедност.

Валутен борд ли е спасението?

Спасението от бедността е много просто. Нарича се "Валутен борд". Но не национален, а личен или семеен.  Валутният борд означава нещо много просто - "Всеки да се простира според чергата си". Т.е. не може по НИКАКЪВ ПОВОД! да харчите през месеца повече пари отколкото получавате. Разходите Ви винаги трябва да са по-малко от приходите.
 

Човек знае и 2 и 200 с парите.

Иначе, човек знае и 2 и 200. Има хора по планетата, които преживяват и с по 8 долара на година (в Бангладеж или в джунглите на Амазонка, например), а има и такива, на които и 200000 на месец не им стигат, вземат кредити, затъват в дългове и фалират. Така че винаги е възможно да ограничите разходите си в рамките на това, което получавате.

Оздравяване на личната икономика.

За домашно си направете един Халваджийски тефтер за месеца - дал Кольо, взел Кольо. И това е първата стъпка към валутен борд. Втората е дисциплината - не съществува никаква причина, поради която да се налага да похарчите за месеца повече пари отколкото сте получили! НИКАКВА! На това му се вика «оздравяване на икономиката», а в случая на семейните или лични финанси.

9 коментара:

  1. Икономията е майка на прогреса.

    ОтговорИзтриване
  2. Съвременните пари в банкноти.

    Погледнато исторически, първите банки са служили като място за съхранение на пари и други ценности, като за предоставените за съхранение пари се издавал сертификат, нещо като квитанция, който удостоверявал, че парите са при банкера за съхранение и предявителя на сертификата може да получи определената сума. По този начин, при разплащането за по-едри покупки, било достатъчно да се предаде (плати с) сергификата, а не самите пари.

    С течение на времето, тези сертификати (квитанции) започнали да имат такава платежна сила, както и самите пари. По този начин се появили и първите хартиени пари, възникнали от практиката да се използват банковите сертификати. Самата дума "банкноти" произлиза от съчетанието на две думи в английския език "bank" - банка и "note" - запис или общо - "банков запис" = банкнота.

    Икономическата същност на парите е в задължението на банката да издава натурални пари, но сега банките не са длъжни да обменят банкноти срещу теглото на натуралните пари, а вече самите банкноти са пари. Златният стандарт (обезпечаването на парите със злато) бе отменен през 1976 г. и оттогава на сам валутите плуват една спрямо друга и курсовете се определят на пазарен принцип - от търсенето и предлагането.

    ОтговорИзтриване
  3. Коя е първата и най-главна причина за бедността и безпаричието?

    Днес, през 21-ви век, все още милиарди хора по планетата са бедни и едва свързват двата края. Нещо повече - даже хора с много добри доходи, също се оплакват, че не им достигат парите, вземат заеми и затъват до гуша в дългове. Защо? Причината е една единствена - безконтролното харчене на трудно спечелени пари. Не го ли преодолеем - спасение няма. Каквито и доходи да имаме, сърбят ли ни ръцете да ги похарчим, ние винаги ще си оставаме бедни хора. При това всичко си зависи само от нас самите!

    ОтговорИзтриване
  4. По отношение та парите, човек знае и 2 и 200. Вие може да получавате мизерните 200 лв месечно и някакси да преживявате с тях (в Бангладеш преживяват с по 8 долара на година, като доход за някои категории от населението), а може и 20000 лева месечно да не Ви стигат. Но във всички случаи, ако продължавате да харчите безконтролно, Вие сте беден, безпаричен човек, независимо какви приходи имате. И колкото да не Ви се вярва, бедността си е болест - болест на харченето. Проблемът с Харченето на пари е фундаментален за бедността. Затова нека по-нататък да го разгледаме в по-големи подробности.

    ОтговорИзтриване
  5. Почтеност и пари.

    Успехът и за вярващите не е лесен, но за невярващите е невъзможен. Има хора, които не разбират същността на парите. Те трудно ги печелят, поради което си създават отношение към тях като към нещо лошо и така подриват вярата си в тях и още повече затрудняват възможността да ги припечелват. Може да се каже, че вярата е ключово понятие в човешката история не само в религиите, но и във всяка друга човешка дейност, в т.ч. и в печеленето на пари. Ако не вярвате на написаното тук за парите, как е възможно да се научите да ги печелите. Вие още в зародиш ще се отказвате от всяка идея за доход и ще чакате някой друг да Ви го осигури. Следователно, ако не вярвате, животът е много лесен - не предприемате нищо, чакате, защото вече сте решили, че то е

    - неправилно,

    - безполезно,

    - неосъществимо,

    - грешно,

    - непостижимо

    като при това положение на нещата, на Вас Ви остава само да си търсите оправдания за своето безпаричие при все, че оставате „безгрешни", но не постигате нищо на финансовия фронт и парите си остават постоянен и дългосрочен проблем за Вас. Но ако вярвате, Вие постоянно ще търсите, намирате и предприемате опити и действия да свършите набелязаната работа, за да получите отплата. Така не е изключено често да грешите, даже може да Ви боли, но рано или късно, след поредица от опити и грешки, ще постигнете успех. С времето започвате да печелите парички, като за начало — по-малко, но в последствие все повече.

    ОтговорИзтриване
  6. Имате ли подозрения към парите?

    В днешно време хората са много мнителни, подозрителни, което им пречи да започнат каквато и да е печeливша дейност. Това показва, че не разбират основния принцип на парите - „всичко зависи от самия човек, а не от другите хора или външните обстоятелства около него." Така в продължение на своя живот, доста хора се поставят в ситуацията да бъдат „лъгани, подвеждани, заблуждавани".

    Всъщност, винаги когато се подхожда с предварително предубеждение към човек, той по правило оправдава очакванията ни и си казва нещо такова „О, ти очакваш да те излъжа, добре, ето ти.". Така е и по отношение на приходите и разходите в пари. Попадайки в този капан, тези хора развиват още по-силно у себе си качествата подозрителност и предубеденост към всичко, което някой друг им предлага като възможност за доход.

    Очаква се подобни качества да ги предпазят от евентуални бъдещи злоупотреби с доверието им, но всъщност тези качества действително понякога Ви предпазват, но от друга страна много по-често Ви поставят непреодолими бариери към възприемане на новото, успешното, перспективното, доходното, провереното в областта на парите. Това е причината те сами да се лишават от редица възможности за излизане от проточилата се вече с години безизходица и икономически проблеми.

    ОтговорИзтриване
  7. Печелете пари за себе си.

    Милиони хора по планетата, а и у нас, работят като наемници за някой друг и получават мизерна част от дохода, който се заработва. Естествено е при това положение завинаги да си останат бедни и много недоволни. Затова, когато се престрашите и заработите ЗА СЕБЕ СИ, дохода Ви може за съвсем кратко време да се увеличи до 5 - 8 пъти, защото вече няма посредник-работодател и цялата заработка си остава за Вас.

    Но "5 - 8 пъти повече" е само началото и най-малкото! Бил Гейтс и девет милиона други като него "заработват" за себе си милиони пъти повече от една обикновена заплата, а нямат 2 глави или 5 ръце!! Нали! Как го правят? Защо те го правят, а Вие не го правите - ето Ви един добър въпрос за домашен размисъл. Това е първата стъпка към богатството! Печелете пари за себе си!

    ОтговорИзтриване
  8. В основата на всеки валутен борд, в т.ч. и на личен или семеен, е способността да се икономисват пари, в рамките на наличните приходи или да се спазва народното правило „да се простираме спрямо чергата си." Но как да се научим да икономисваме? Доста хора искат да се научат да икономисват, защото нивото на живот в България е на границата на бедността. Поради ниските заплати, на някои семейства, особено тези с повече деца, буквално им се налага да оцеляват. В тази връзка и специално за България, елемент на мерките за един семеен „Валутен борд" трябва да бъдат и различни технологии и инструкции за допълнителни доходи от редица домашни дейности и занаяти, каквито изобилстват в този сайт. Т.е. добра идея е по-често хората да се зачитат за подобни надомни възможности и упорито да се стараят да въвеждат някои от тях в практиката си.

    ОтговорИзтриване
  9. Има много начини да съкратите разходите си и да се вмествате в рамките на това, което получавате. Тайната на успешното изразходване на парите се крие в това да успявате да определите какво действително Ви е нужно в живота и какво можете да пожертвате, за да спестите излишните разходи.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.