Translate

вторник, 27 май 2014 г.

-Търсите ли собствен бизнес от къщи?

Преимуществата на собствения бизнес

Вие сигурно знаете какви са преимуществата на собствения бизнес развиван надомно - от къщи. В това няма никакво съмнение, но нека все пак да ги повторим:

  • -) Обикновено може да започнете с минимален или даже с никакъв стартов капитал, понеже ползвате като ресурс това, с което разполагате.

  • -) Работите по начин, които вие планирате, без намесата и капризите на началници. Сами определяте дали това да бъде основна или допълнителна работа за Вас, какво да е работното Ви време и кога да почивате.

  • -) Вашата възраст, пол, религия, раса, цвят нямат значение за реализацията Ви, защото всичко си зависи само от Вас.


  • -) Имате възможността да забогатеете бързо и да получавате до 3 - 8 пъти по-високи доходи, отколкото ако работите на заплата за някой друг, защото така избягвате посредника - работодател.

  • -) Възможно е да покриете специфични пазарни ниши с гарантиран пазар и печалба, защото сте в състояние да действате по-гъвкаво от големите фирми и се адаптирате по-пълно към изискванията на възложителите;

  • -) Може да подберете дейности, подходящи за малки градчета, за селски райони или за големи градове, според конкретните условия при Вас;

  • -) Пред вас не съществуват изисквания за определен предишен опит в дейността. Правите това, което чувствате че можете, а не се водите от съмнителните критерии за образование, квалификация и т.н.

  • -) Използвате за дейността собствения си дом, ресурси, с които разполагате и подкрепата на собственото си семейство, постигайки целта да правите от нищо - нещо.
Без съмнение всичко това ще ви помогне да бъдете по-отпуснати, по-здрави, с повече свободно време. Ще се занимавате повече със себе си, ще печелите повече, ще бъдете като цяло по щастливи.

Хората захванали се със собствен бизнес=

И определено всичко това е така, понеже преди известно време научихме за едно изследване, което твърди, че близо 88% от хората захванали се със собствен бизнес никога не се завръщат отново в държавните структури или големите фирми. Огледайте се в този блог - със сигурност ще намерите доста подробна информация по много идеи за собствен надомен бизнес, осъществяван самостоятелно, с работа от къщи.

6 коментара:

  1. Да се започне собствен бизнес от нулата не е чак толкова сложно, колкото им се струва на някои хора. Затова е важно предварително да знаете какво и как се прави, като така ще си спестите доста лутане и грешки. Затова е добре да отделите известно време за преглеждане на тази тема, а и на сайта като цяло, защото тук всичко е по този въпрос - как и какво. Ако сте решили да стартирате свой бизнес, преди всичко е нужно да разбирате защо го правите - какви цели си поставяте. Осъзнаването на причините, заедно с подбудителните мотиви, ще Ви помогне да намерите най-правилния отговор на въпроса „Как да започнете собствен бизнес?"

    ОтговорИзтриване
  2. Често се спори дали не е по-добре да се работи едновременно по няколко източника на доходи. Единият да е Ваша първа работа или бизнес, който да Ви носи основен доход, гарантиран в най-висока степен. И още 1 - 2 други, които да са вторични, допълващи източници на доход, които могат и да са поддържащи на основния Ви бизнес с някои допълващи услуги. При всички случаи, това е въпрос на цялостта и добре обмислена система за доходи, която усъвършенствате с времето.

    ОтговорИзтриване
  3. Каквато и идея за свой бизнес от къщи да имате, нужно е да я премислите самостоятелно, като по-малко се влияете от мнението на други хора около Вас, които обикновено най-много да Ви наплашат, така че да не стартирате. Така че, преценявайте трезво и самостоятелно. Освен това правете разлика между идея и нейното претворяване на практика. Това са две доста различни неща - първото е теория, а второто реализация.

    ОтговорИзтриване
  4. Колкото и идеи за надомен бизнес да проучвате, това няма да Ви донесе съществен напредък в решаването на основния въпрос, а именно да си осигурите доходи, при това нарастващи. Всяка идея принадлежи на някого и тя е изказана от гледната точка на своя автор. Поради това, че всеки човек има своя гледна точка и свой начин на виждане на нещата, е малко вероятно да попаднете на идея, която изцяло да съответства на Вашите разбирания, знания и способности, за да я реализирате от раз. Затова не губете повече време за търсене и проучване, а се хващайте за работа. Хванете една идея за ушите, която Ви изглежда най-разбираема и осъществима и се заемайте сериозно с нея. От идеята до реализацията имате доста и то сериозна работа за вършене, докато я докарате до печеливш стадий.

    ОтговорИзтриване
  5. Преди да започнете собствен бизнес, си съставете план. Повечето от успешните бизнесмени са такива, благодарение на това, че имат план и че го следват. Когато действате по програма, винаги имате повече шансове да се сдобиете с желаното. В това направление, особено в интернет, има много сайтове е препоръки и тук е едно от местата, което може да Ви помогне практически по планиране и развитие на собствен бизнес. Но щом сте го подготвили, следващата важна стъпка е да пристъпите към действие.

    ОтговорИзтриване
  6. Цялата работа по започването на собствен бизнес се състои в това, че каквато и идея да ползвате за стартиране, тя във всички случаи ще претърпи промени според собствените Ви разбирания. Не е възможно да копирате готов бизнес 1 : 1. Все нещо ще е направено по друг начин или в продукта или в неговата дистрибуция, а най-малкото в неговото местонахождение. Това са все различия, при това доста съществени и те могат да доведат до доста различен резултат, както в плюс, така и в минус. Затова винаги преценявайте според Вашата конкретна ситуация, а не според чуждо мнение, което може да Ви послужи само за основа и за начало.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.