Translate

понеделник, 23 юни 2014 г.

Кои са 8-те тайни на милионерите?

Кое е това нещо, което позволява на някои хора да печелят по 1 млн. лв. годишно, 

докато  други едва успяват да изкарат 200 лв. месечно? Кои са тайните на милионерите? Ако погледнем отстрани, и едните и другите правят едно и също нещо: сутрин стават от сън, отиват на работа, пишат, звънят по телефона, разговарят, обядват, почиват.... Но едните печелят купища пари, а другите само сънуват за пари (някои даже и насън не ги виждат). Определено трябва да има някакви правила на милионерите и закономерности, които отличават едната от другата група хора. Нека да разгледаме някои от тях

1) Работете за себе си!

Надали има хора, които са забогатели от заплатите си, работейки за някой друг. Но ако започнете на работите за себе си, в този случай Вие вече задържате целия доход за себе си. Това автоматично Ви гарантира 3 до 5 пъти по-високи доходи при една и съща работа. Изводът е, че хващайки се за Кодекса на труда, Вие се обричате на мизерия. Само помислете - в момента имате няколкостотин хиляди безработни конкуренти! Затова е по-добре да запретнете ръкави и станете деловик (бизнесмен)! Разбира се, така ще имате доста повече мисловна работа, закони, организация, но това е по силите Ви.

2) Не обезценявяйте труда си!

Не мислете, че като "свалите" цените на своите стоки, продукти или услуги, клиентите ще "накацат" по вас като мухи на мед. В дългогодишната си консултантска практика сме се нагледали на безброй случаи на "продавачи", които мислят с психиката на комплексиран купувач и само като ги погледнете, свалят цените на безсмислено ниско равнище. И скоро след това фалират, без да разберат коя е причината. А тя е очевидна - не могат да си правят сметката, а оттам, не могат да си покриват разходите.

3) Не се утрепвайте от работа!

Единици са забогатели от тежък физически труд (може би - боксьори, борци, щангисти ...). Работете с мисълта си. Рационализирайте. Опростявайте. Съкращавайте. Икономисвайте. Предвиждайте. Планирайте. Работете грамотно и с мисъл. Учете се от грешките си, а не ги повтаряйте до безсъзнание (до фалит). Наблюдавайте другите. Учете се и от тях.

4) Не харчете пари, а влагайте!

Колкото и малко пари да имате, когато харчите, опичайте си акъла. Огледайте се около себе си, идете в килера, в мазето, на тавана, в гаража...... и ще забележите безброй ненужни вещи, които да сте използвали 2 - 3 пъти през живота си или за съвсем кратък период от време (докато им мине модата). Вземете, например френския ключ. Кога Ви се е налагало да го използвате? Съвсем рядко, но го имате, заедно с цял сандък други инструменти, за които даже сте забравили, че ги имате.
Но ако осъществявате самостоятелна дейност по поддържане на ВиК инсталации, тези инструменти могат да Ви позлатят. Оценете от тази гледна точка всички вещи, с които разполагате. Колко доход Ви носят на ден, на месец, на година. Или по-скоро изпразват джоба Ви с разходи за данъци, такси, ремонти, консумативи или заемайки ценна жилищна площ в дома Ви ...

5) Концентрирайте се.

Принципът "от всичко по малко, че да е сигурно" е 100% бизнес глупост. От всичкология не се печели. Напишете всичките си интереси на един лист хартия и една седмица ги разглеждайте, като постепенно зачертавате най-безинтересните, докато остане само един - най-любимия. Това е Вашата работа. Забравете всичко друго и правете само нея. За свободното си време може да имате още едно хоби, но то е само за развлечение и за изпускане на "парата".

6) Стъпете извън зоната на комфорта си.

Ако правите само това, което правят останалите или което Вие сте свикнали да си правите (на принципа „едно си баба знае, едно си прави") няма да стигнете по-далеч от хората около Вас. Необходимо е да поемете отговорността и да направите нещо по-различно, да промените правилата, да поведете хорото, да поемете рискът, да стъпите встрани от пътя.

7) Научете ролята си.

Наблюдавайте деловите хора. Как се обличат, как говорят, какво поведение имат? Правете като тях и много скоро ще се превърнете в един от тях - преуспяващ професионалист. В началото го играйте като роля, а в последствие то ще се превърне във Ваша същност.

8) Богатите не са сами.

За да успеете, на Вас са Ви необходими сътрудници, партньори, доставчици, клиенти. Бизнесът се прави сред хората и парите идват от хората. Когато имате нужда от помощ, добре е да има на кого да разчитате. Изграждайте и поддържайте солидна мрежа от контакти.

И така, Вие вече прочетохте 8-те тайни на милионерите, 

но все още не сте в отбора на богатите, защото сега, именно от този момент, нататък, Ви предстои да ги приложите. Разбира се, това не може да стане за месец или два, но ако Вие не започнете да ги прилагате още сега, то няма да стане никога! В продължение на една седмица четете и прилагайте първото правило. Следващата седмица - 2-то правило и т.н. На деветата седмица четете и прилагайте две от правилата едновременно, след това още две и така докато започнете да прилагате и да живеете съгласно всичките 8 правила едновременно и ежедневно. Желая Ви да успеете!

1 коментар:

  1. Кой от нас поне веднъж не е мечтал да бъде милионер, да има вила на френската Ривиера или възможност веднага да долети до Алпите за ски разходка, като при това е собственик на преуспяваща фирма. Но някак си при повечето хора, всичко приключва на етапа на мечтите. Не бива да се мисли, че да се стане милионер, трябва да си някакъв особен вид или сорт човек. Те също са хора, каквито сме и ние, но знаят и прилагат някои тайни на милионерите, които ние, останалите, очевидно на знаем.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.