Translate

четвъртък, 19 юни 2014 г.

Мизерно ли е заплащането за надомна работа?

От какво зависи заплащането?

И всъщност, от какво зависи размера на заплащането за надомна работа, за да не бъде определяно като мизерно? През годините съм интервюирал много (хиляди) хора за работа от къщи и допълнителни доходи. Често са ми задавали въпроса:
  1. Колко ще ми плащате?
  2. Колко ще вземам?
  3. Каква заплата ще ми давате?
Това е, с което разполагаме: идва човек в офиса или вдига телефона и задава един от горните въпроси. Вие какво ще му отговорите? Надявам се, че Ви прави впечатление, че човекът нито даже се е представил:
  • - кой е?
  • - какъв е?
  • - от къде е?
  • - какво може да прави?
  • - кой има нужда от това което прави?
  • - кой може да потвърди, че може да го прави?
  • - има ли отзиви на доволни клиенти?
  • - има ли Референт листа?
  • - изобщо има ли някакъв опит в това, за което пита?
  • - проучил ли е условията за партньорство?
  • - наясно ли е с изискванията на клиентите?
  • - има ли онова специфично образование, което се изисква в случая?
  • - какви са ангажиментите, които поема?
  • - колко клиенти на ден може да обслужва?
  • - как ще го прави?
  • - ако е станало 5 следобед, а има клиент - как ще постъпи?

Колко ще ми плащате?

Та затова "Колко ще ми плащате?" е труден въпрос при започването на надомна работа. Защото никой, ама съвсем никой, не е съгласен да дава пари, без да е ясно за какво. Сега си представете, че аз идвам напукан и нахъсан при Вас и Ви питам (без предисловия) "Колко ще ми плащате, за да Ви работя?" Мислите, че преувеличавам или пресилвам нещата? Ни най-малко! Даже съм умерен.
Забелязал съм, че хората са припрени по въпроса за парите, които ще получават, защото са притеснени от оскъдицата. Но повярвайте ми, ситуацията "Колко ще ми плащате, че нямам даже хляб да си купя?" Не е аргумент за намиране на пари. Такъв разговор би могъл да се води в някоя социална служба и то ако човекът отговаря на хиляди административни критерии, а те и се проверяват.

Кой е източника на парите?

Но даже тогава, въпросът пак не може да се поставя така директно. Защото даже социална служба има условия - колко да Ви даде, при какви ангажименти от страна на нуждаещия се, за какъв срок, как ще се наблюдава процеса??? Затова нека да изясним нещо много важно! И по този начин нещата да станат изведнъж лесни и ясни. Кой е основния източник на парите (за да не ги търсим там, където ги няма)?!

Все още много хора се заблуждават, че парите едва ли не валят от небето или растат по дърветата и трябва само да намерят начин да си ги наберат (като от някой смахнат работодател) и да решат финансовите си проблеми. Всъщност парите са в портфейлите на обикновените хора като Вас. За да ги получите, хората трябва да поискат да Ви ги дадат. Следователно, за да имате пари, трябва да убедите хората (не работодателя), че може да сте им много полезни, т.е. че сте в състояние
  • - да им служите,
  • - да им слугувате,
  • - да ги обслужвате ...
ако се налага, даже денонощно! При това, колкото по-добре го правите, толкова повече пари ще имате. Това учудва ли Ви? Да-а-а, истински богатите хора - те са просто слуги на много други хора и точно затова другите хора им плащат, защото получават обслужване - подстригване, химическо чистене, готова храна за в къщи... Вие кога давате пари на някой друг? Когато се нуждаете от стока или услуга. Ако срещнете един човек на улицата, давате ли му пари?

Надомно печелене на пари.

В надомното печелене на пари има логика. Колкото по плътно се придържате към тази "слугинска" логика, толкова е по-вероятно да се свъртите с пари. Проблемът се състои в това, че в днешно време много хора са заблудени. Приемат работата като досадно задължение. Мислят, че парите им се полагат по право (и даже без работа), но някой постоянно ги крие от тях.

Пак разсъждавайте от гледна точка на своята кесия. Вие криете ли си парите? Възлагате ли някой друг (например, работодател) да го прави вместо Вас? Или лично се грижите за своите пари? Така е и с останалите хора. Работодателя не дава пари. С такъв човек може само да се договаряте каква част от парите на клиентите ще получавате Вие, ако успеете да им спечелите доверието. И тук идва най-интересната част? Защо е необходимо да делите с някой друг? Ако имате подходяща за надомна реализация професия, запрятайте се и правете:
  • - продуктова система,
  • - организация на обслужването,
  • - разгласа
и ... сте в играта, наречена "обслужване на населението". Ако не знаете как точно да се организирате, погледнете в дясно за подходящ самоучител или ръководство. Ако професията Ви е неподходяща за надомно приложение, погледнете в дясно за подходящ продукт или услуга, които да усвоите за надомно предлагане. За домашно се опитайте да напишете поне 10 причини, поради които хората изгарят от желание да Ви дават своите пари. И след това им дайте достатъчно гласност сред обществото. Или се възползвайте от многобройните, проверени Самоучители - постъпкови ръководства за незабавно започване. И да не губим повече време.

Надомна работа за големи пари.

С надомна работа могат да се заплащат големи пари и някои го правят от години (особено ако се вслушаме в информациите от НАП за платени данъци, които съответстват на няколко милиона лева годишен доход - това не е мизерно, нали), само че не сте му обръщали внимание от този ъгъл. Замислете се и ... да действаме! Защото "Времето е пари!" Помислете, по 1 лев на ден да изкарвате надомно, това са 365 лв за година и 3650 лв за 10 години. Но изкарвате ли? Затова се казва "Времето е пари!" И нека да не го прахосваме повече!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.