Translate

вторник, 1 юли 2014 г.

Имате ли благоволение, подкрепа и помощ от богати хора?

Богатите хора не са  мошеници.


С какъвто се събереш...

Как да се сдобиете с благоволението и помощта на богати хора? Не мислите ли, че това е добра идея? Трябва да промените мнението си за богатите, като за хора-мошеници, неблагодарници и престъпници. Напротив, те са мъдри, знаещи и можещи по отношение на парите. А има и една максима, която гласи: "С каквито се събереш, такъв ставаш."  и една друга, която казва: "Не е толкова важно какво знаеш, а кого познаваш." Това е самата истина защото бизнеса се прави с хора (партньори, съдружници, доставчици, консултанти, клиенти), а не в гората.

Как да се срещнете с богати хора?

Но въпросът е как да се срещнете с подходящите хора, които в действителност са в състояние да са Ви помогнат? Това е въпрос на "връзки". Но даже в случаите, когато Вие не разполагате с подходящи "връзки", бихте могли да се възползвате от "връзките" на някой друг свой познат. Представете си как би се чувствал един богат човек, който стои сам за вечеря на отрупаната с деликатеси маса, след поредния форум на "донорите" или инвеститорска конференция, поради това, че никой не смее да седне до него, за да си поговорят. Какъв огромен пропуск!

Нови възможности за партньорство.

Помислете си също какво би Ви донесъл, един 5 минутен разговор с такъв човек! Вероятно това биха били най-продуктивните 5 минути в живота Ви.  Мислите ли, че един такъв човек предпочита да стои сам, отколкото да сподели в приятна обстановка, със заинтересуван човек (като Вас), свои прозрения и опит относно процеса на забогатяване. Напротив, такива хора търсят постоянно нови и нови възможности. Всеки нов контакт за тях е нова възможност за партньорство, сътрудничество, размяна на идеи, натрупване на опит, споделяне на мисли, притеснения ...

Богатите хора могат да Ви помогнат.


Та, ето към какво трябва да направите.

Отделете половин-един час седмично да "заведете" един богат или известен човек на обяд. Помислете си какво ще Ви донесе това само за 3 месеца - 10 безценни срещи.  Гарантирано е, че на тези срещи бихте могли да научите такива неща, които иначе никога не бихте научили. Ако не познавате обаче такива известни хора, това все още не е беда. Направете си списък с имената на десетина свои познати, които по Ваша преценка имат най-голямо влияние. Това са хората с най-много и най-добри "връзки". Хората, които могат да Ви изведат бързо и пряко до неподозирани контакти и възможности и да Ви "изстрелят" в орбита, до която самостоятелно едва ли бихте стигнали.

Седмични срещи.

Срещайте се всяка седмица с по един от тези хора в приятна обстановка или в краен случай, ако  обстоятелствата не позволяват, поговорете 10-15 минути по телефона. Кажете, че до определен момент нещата при Вас са вървели добре, но от известно време са се объркали (промени, реформи). В момента имате някои нови идеи, но не сте съвсем сигурни как да ги реализирате или към кого да се обърнете за съдействие и т.н. и т.н. Но ако все пак всичките Ви познати, до един, са толкова бедни, колкото сте и Вие, то тяхното богатство са техните познати и връзки. Те това могат да Ви дадат (не забравяйте, че трябва да се спрете на 10-те най-контактни и влиятелни хора).

С каквито се събереш, такъв ставаш.

Така постепенно ще навлезете в среди, в които ще Ви бъде приятно да "сработи" принципа: "С каквито се събереш, такъв ставаш.". Като зная, обаче, в какъв свят живеем и какви хора се срещат, аз няма да остана учуден, ако Вие обявите написаното тук за фантасмагории и глупости. Но преди да го направите, си помислете: Кой е Евгени Минчев? Ако не знаете, време е да научите (прегледайте светските хроники на вестници и списания и бързо ще се ориентирате). Неговата професия е "светски хроникьор". И той прави точно това, което Ви обяснявам, в тази разработка, че трябва да направите и Вие. Само, че той го е довел до абсурдни висоти! Поучете се от него и извлечете ползата за себе си от благоволението и помощта на богати хора. Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.