Translate

събота, 5 юли 2014 г.

Двойната употреба на вещите - една от тайните за забогатяване.

Една от тайните на забогатяване 

се крие в правилното разбиране за двойната употреба на вещите.

Примери:

1) Химикалката.

С химикалката може да си убивате времето (като че ли всичкото време на света е Ваше) като попълвате поредната кръстословица или играете на бици и крави. Но от друга страна, със същата химикалка бихте могли да пишете безценна проза, която да се продава в хиляден тираж, у нас и по целия свят и така да Ви направи доста богати. Определено има професии, които с писане си изкарват прехраната - журналисти, икономисти, филолози, учители, и др.

2) Автомобилът.

С него бихте могли да се мотаете насам - натам, по дискотеки, курорти..., прахосвайки тонове пари за нищо, но също бихте могли да зареждате собствен магазин и да изхранвате семейството си със спечелените пари.

3) Ножът.

С него може да режете поредната пържола, мезе ..., и после да викате линейката да Ви спасява от преяждане, но също с него може да майсторите чудесна дърворезба, която японците ще изкупуват без остатък.

4) Компютърът.

С него може да играете игрички до припадък - денонощно, но също има безброй дейности, с които той би могъл да Ви остави под пари - стикери, визитки, покани, честитки, бланки, формуляри, бази данни, ...

5) Бира, кола или която и да е друга напитка.

При толкова консумативен продукт, всеки би си задал въпроса - Кое ли ще му е двойното предназначение? Но ето, че бизнесмен от София навремето изкупи срещу 50 000 лв няколко милиона капачки и взе срещу тях автомобил на стойност 120 000 лв. Т.е. само за 2 - 3 месеца спечели 70 000 лв. Или другата идея е да си направите бирария със собствено производство на бира. Бозаджийница за домашно квасена боза, с автентичен резлив вкус.

6) Кафето.

Много хора без кафе не могат да се събудят сутрин, а през деня изпиват поне още 4 - 5 чашки ароматно кафе, по повод и без повод. Но да не забравяме, че безброй кафенета и кафе-автомати печелят от това и то не малко.

Всяка вещ има двойна употреба. От една страна тя може да Ви разори, а от друга - може да Ви направи най-богатия човек на света. Това е абсолютно сигурно. 96% от хората обаче предпочитат първото и само 4% осъзнават своите възможности и се възползват от двойната употреба на вещите, за да печелят пари. Да се надяваме, че щом четете това писмо, Вие сте именно в отбора на 4-те процента.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.