Translate

четвъртък, 9 октомври 2014 г.

Разчитате ли на пазарните умения за работа?

Пазарни умения за работа.

http://img2.timeinc.net/toh/i/a/green/buy-sell-green.jpgКакво означава да разчитате на пазарни умения в своята работа? Да се владеете повече от това, което вие струвате в пазарното пространство, да се владеете факторът „търсене - способност - трудност“. Да увеличите търсенето на вашите продукти или услуги, да увеличите вьзможностите си да ги доставяте и да направете трудно отстраняването ви от пазара.

Ето някои по конкретни насоки в няколко ключови области за Вашето израстване в работата:

Продажбени умения.

Независимо дали се представяте
  • компания, 
  • продукт, 
  • услуга, 
  • издание, 
  • случай, та дори и 
  • самите себе си, 
вие винаги нещо продавате.
  
По настоящем у нас малко умения са толкова недоразвити, колкото умението да се продава. Без значение, какво продавате, вие трябва да знаете как да го продавате. Вие трябва да се продавате всеки път, дори и ако не се занимавате с продажба на продукти. Научете се на прости и вълнуващи похвати, така че да можете комфортно и елегантно да продавате все повече от вашия продукт или услуга.

Финансови умения.

Вярно е, че истинското богатство е нещо повече от притежаването на пари. Въпреки това е хубаво да ги имате и да притежавате финансовото самочувствие за да ги
  • печелите, 
  • спестявате, 
  • инвестирате и 
  • увеличавате. 
Голяма част от идеите за бизнес са посветени точно на това. Прегледайте ги отново и подберете най-подходящите за себе си.
  

Умение за адаптиране (приспособяване).

Това е преди всичко гьвкавостта в работата - желанието да ревизирате положението си, да промените начина си на живот и мислене. Вие трябва да се научете как да имате повече самочувствие, за да държите уверено курса към своите цели.

Умение да се поема и носи отговорност.

Тук основната идея е, че нещата не ви се случват, а стават реалност поради вас. Когато поемате отговорност в своята работа, вие елиминирате вината, извиненията и причините да не се прави нещо.

Единствено тогава вие преставате да говорите какво трябва да направите. Не напразно е казано, че който иска да свърши една работа - намира начините, а който не иска да я свьрши - намира оправдания. Време е да се ориентирате към споменатите по-горе пазарни умения за намиране на работа и да се придържате към тях.

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.