Translate

петък, 14 ноември 2014 г.

Надомното коректорство може да Ви осигури доходи.

Коректор на писмени грешки

http://digitalfilms.files.wordpress.com/2009/07/blg_bcc_4.jpg?w=480&h=340Станете коректор на писмените грешки - вид книжен плъх, но направете така, че да ви плащат добре за това и ето Ви една чудесна, книжна надомна работа! Бизнесът и живота изобщо произвеждат огромно количество писмени материали и документи, а съставителите и ползвателите им са прекомерно заети, за да губят време в подробното преглеждане и корегиране на грешките в тези документи.

Надомна работа като коректор

Спестете им объркването и потенциално скъпите грешки, като започнете собствена надомна работа като коректор. Тази работа може да бъде извършван по пощата, по факса или чрез модема на компютъра, зад който е цялата световна мрежа - интернет. Т.е. не сте ограничени от нищо да се развивате, освен от собствените си предразсъдъци или незнание.

За редовна работа

За да имате редовна работа, пишете и се обаждайте често до различни фирми, особено юридически кантори, застрахователни дружества или издателски къщи. Не пренебрегвайте нито масовите обяви, нито разпространението на подходящи рекламни листовки, на подходящи места, нито възможностите на интернет. Не забравяйте също и за рекламата от доволни клиенти.

Определете си тарифа

Определете си тарифа - например за преглеждане и коригиране на текст от хиляда думи сложете една средна такса от 10 лв. По този начин можете да печелите от това, че в даден документ има допуснати грешки. Разбира се, казаното до тук се отнася за Вас само в случай, че познавате перфектно правилата на българския правопис или имате желанието и волята да ги научите в много кратък срок.

Идеята за печелене на пари от къщи

Основния проблем, който ще възникне пред Вас при опита да се възползвате от тази надомна работа, е нежеланието на повечето хора да си дават "зор" с обучение, практика и предприемчивост. На повечето хора усилията им замират след първия (обикновено - неуспешен) опит и така се приключва с надомната работа. Така, че основното, което Ви е необходимо, не е толкова идеята за печелене на пари, а характера да го направите. Но ако Ви дойде предприемаческата муза, пожелавам Ви успех!
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

1 коментар:

  1. Здравейте, завършиласъм печатни комуникации, и в момента си търса работа каро редактор. В текта по- горе пиша да сложа такса 10лв., но мойта е 5. Ако желаете да Ви помогна - съм съгласна.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.