Translate

сряда, 17 декември 2014 г.

Доход носи не толкова Вашия продукт или услуга, а добрата реклама за тях

Има великолепен продукт.

Макар да изглежда малко крайно, казаното в заглавието е вярно. Вие може да имате великолепен и полезен продукт, но ако никой не знае за него, поради това, че не пускате реклама за него, няма как да очаквате доход от него. Обикновено всеки, който е решил да започне собствен бизнес разполага със свой продукт, услуга или идея за такива или е дистрибутор на подходящи продукти на друга фирма.

Научете се да го продавате.

Щом е така, остава Ви да се научите да продавате своето изделие, като първата и най-важна стъпка в това направление е рекламата. В този смисъл рекламата и продажбата не са нищо повече от представяне на продукта по начин, който го прави:

  • - интересен,
  • - желан,
  • - необходим,
  • - привлекателен,
  • - романтичен,
  • - провокиращ,
  • - икономичен или
  • - загадъчен.

Реклама за продукт или услуга.

Не може да очаквате, че ще продадете Вашето изделие с реклама, в която просто се казва: "ЕТ Иван Иванов продава книга за отглеждане на домати. Изпратете 20 лв. на Иванов (следва адрес)". Трябва да предизвикате у онези, които ще прочетат рекламата Ви, причини, любопитство и желание да притежават предлагания продукт. Защо е ценна тази книга, каква полза има от нея, по какъв начин тя ще помогне за увеличаване доходите на потребителите?

Доход носи най-великият продукт на света.

Трябва да накарате хората да повярват, че разполагате с най-великия продукт "от появата на ралото насам". Рекламата Ви трябва да създаде у тях усещането, че пропускат огромна възможност, ако не се възползват от предимството на Вашето предложение, а по този начин се лишава и от възможността да получават един съвсем заслужен доход и то точно във тежките времена на криза.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.