Translate

сряда, 24 декември 2014 г.

Как да се държим на нова работа в първия си работен ден?

Първият работен ден на нова работа

Първият работен ден на нова работа е едно от не съвсем леките изпитания за всеки новоназначен, но пък едва ли някой очаква от него още първия ден да извършва някакви сложни производствени операции.

Затова е добре да посветите първия си ден изцяло на адаптация към новата работна среда. Запознайте се с хората на новото си работно място, със структурата на фирмата, с техниката, с която ще Ви се налага да боравите.


Какво категорично не бива да правите на работа?

С новите си колеги се дръжте спокойно и дружелюбно и не се натрапвайте прекалено. На въпросите отговаряйте спокойно, но бъдете готови и за закачки и проверяващи запитвания. Какво категорично не бива да правите? В никакъв случай не се опитвайте от самото начало да показвате колко сте умни, подготвени и натегнати като пружинка, за да не Ви излезе име на натегач още от първия работен ден. Дръжте се непредизвикателно и даже леко замислено и в никакъв случай не влизайте в междуособици или конфликти, а още по-малко - вземайте страна. Не участвайте в сплетни, не обсъждайте никого, не разнасяйте клюки.

Починете си добре за следващия работен ден.

Най-общо казано, през първия си работен ден на нова работа е добре да се държите спокойно, уравновесено, уверено, като се стараете да оставите за себе си само най-положителни впечатления, макар това да не е лесно. И когато се приберете накрая в къщи, вземете си вана или топъл душ, починете си добре, защото и утре Ви очаква работен ден.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.