Translate

събота, 31 май 2014 г.

"Изключително изгодна сделка" с ремъци.

Разтропан бизнесмен.

Ако някога, по някакъв повод сте публикували някъде, някаква Ваша обява, тогава е съвсем вероятно да Ви позвънят по телефона и да чуете с познат акцент за следната изключително "изгодна" сделка с ремъци, предложена Ви от много "разтропан бизнесмен":

Съществува някъде производствено предприятие 

за нещо си (например, за рафиниране на олио), което спешно се нуждае от доста дълъг, рядко срещан ремък за една от своите линии, на много прилична цена. Звънящия "бизнесмен" е успял да открие нужния ремък от друго предприятие, в което той престоява ненужен от години, на изключително изгодна цена, но няма нужните пари, за да го закупи и след това да го продаде почти на тройна цена на първото предприятие.

Затова Ви предлага да се включите в изключително изгодна сделка със свое финансиране, като Ви обещава 50% от печалбата (обикновено 5 цифрено число). Ако имате парите (някои си залагат жилищата пред банка и вземат кредит), Вие правите съответните проверки. Звъните в едното предприятие и от там Ви казват, че имат нужда от ремък. Звъните в другото предприятие и от там Ви казват, че имат излишен ремък, оказва се със същите параметри.

Давате парите срещу съответните договори 

и нотариални заверки и от този момент нататък ставате горд собственик на никуму не нужни стари ремъци, въпреки отчаяните Ви опити да си върнете поне част от вложеното. С парите Ви действително е "закупен" ремъка от второто предприятие, но в същото време първото предприятие се отказва от сделката (вече си е решило проблема или нещо подобно) и Вие "увисвате" с никуму ненужен ремък в гаража си.

Затова чуете ли нещо подобно за изключително изгодни сделки с ремъци, лагери, шини ... или каквото и да е друго подобно, просто затваряйте телефона и не си губете времето, защото току виж, че са Ви убедили да се хванете на въдицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.