Translate

сряда, 21 май 2014 г.

Надомна работа за майка с бебе?

Може да се каже, че има доста майки все още в България, 

които седейки си по цял ден в къщи и полагайки грижи за малко бебе, особено след първите няколко месеца, стигат до идеята, че им остава достатъчно време, което могат да уплътняват с различни възможности за надомна работа, но това зависи основно от способностите на майката. Някои нижат мъниста, други правят украшения от миди и черупки, трети връзват пачуърк, плетат пуловери, изработват кукли с народни носии и т.н. и т.н., според своите индивидуални способности и интереси.

Ако и Вие сте в подобно положение, 

заложете на това, което вече имате, а не се стремете да правите нещо, което не е от Вашите компетентности, в което нямате опит и което тепърва ще трябва да усвоявате и да си изграждате име. Но ако все пак нямате никакъв опит в нищо полезно за обществото (плетене, шиене, писане на теми, маркетинг през интернет...), което би могло веднага да Ви осигури реални доходи от къщи, тогава започнете систематично да търсите различни идеи и възможности да усвоите нова работа, но се придържайте към една дейност и към здравия смисъл, без да се подвеждате от обещания за невероятни неща.

Поогледайте се внимателно и ако решите, че дадена възможност 

е добра, заложете само на не. Концентрирайте се в максимална степен само върху една надомна работа, изучете я основно и след това постоянно я развивайте и подобрявайте. Това е простата (но не много лесна) формула за успех във всяко начинание, в т.ч. и в случаите за осигуряване на основни или допълнителни доходи от къщи с надомна работа за майка с малко бебе.

11 коментара:

  1. Раждането на бебе е щастливо и отговорно събитие в живота на всяко младо семейство и особено за майката. Вчерашното безгрижно момиче става майка и целия живот сега се посвещава на бебето. Това означава грижи, преживявания, безсънни нощи, вълнения - всичко ляга върху плещите на младите мами. Това не е най-благоприятния период да се мисли за заработване на допълнителни доходи за майка с бебе, даже ако това е надомна работа. Фактът, че няма да имате началник над главата си, от една страна изглежда привлекателен, но от друга страна предполага към трудово отпускане в полза на бебето, от което работата страда и евентуалните доходи се превръщат в химера.

    ОтговорИзтриване
  2. Времето след раждане на бебе е най-тежкия и напрегнат период, когато младата жена, нямайки опит, в паника звъни на майка си с молба за помощ или нещо да й разясни - първото къпане, масажите, кърменето. Младата майка доста трябва да се потруди на бебешкия фронт, с необходимото старание, за да успее и всичко да се получи по правилата. Така че, първите 1 - 3 месеца едва ли са най-подходящото време за започване на надомна работа. Едва след като премине първоначалната паника, бебешките процедури се уточнят и усвоят, мама може да помисли и за допълнителни доходи с работа от къщи. Но и сега не бива да го разбира това, като нещо много лесно или че зависи от някой друг. „Запрятането" е почти същото, като за току-що роденото бебе.

    ОтговорИзтриване
  3. След първите 3 - 4 месеца домашните задължения на младите майки с малко дете в къщи се превръщат в познати, рутинни и утвърдени действия, които позволяват повече свобода при планиране на деня. Научавате тънкостите по грижите с детето, успявате да се наспите нощем... Това е момента, когато младите мами могат да помислят и за допълнителни доходи с работа от къщи.

    ОтговорИзтриване
  4. Обикновено, майките с малки деца са доста заети по отношение отглеждането на малчуганите, за да отделят достатъчно време за продуктивна надомна работа. Но все пак, ако са по-организирани след преодоляване на началния родителски шок (първите 3 - 4 месеца) и ако могат да разчитат на родителска помощ при отглеждане на децата, действително биха могли да отделят запазено време за надомна работа. И ако се погледне реално, не малко майки, които остават в къщи за отглеждане на малко дете, са се замисляли за различни варианти, които да им осигуряват допълнителен доход.

    ОтговорИзтриване
  5. В промеждутъците от време, когато майките са понасмогнали с домашните си ангажименти около бебето, е възможно да си докарват някой лев с надомна работа, така че да не се откъсват за продължително време от ангажиментите си към детето. Това е напълно възможно, но само ако сте в състояние да организирате добре деня и своето време и разчитате на различни свои способности, квалификация или хоби увлечения.

    ОтговорИзтриване
  6. Ето някои примери за доходи от подходяща надомна работа за майки с малки деца - ръкоделия, плетива, низане на мъниста, шиене на гоблени или губери, пачуърк, дрешки за домашни любимци и т.н. За голяма част от тези идеи за надомни пари може да намерите подробни ръководства на този форум - nadomno.forumy.eu, а тепърва предстои публикацията и на още такива

    ОтговорИзтриване
  7. В миналото, майките в къщи са имали доста работа. Днес това може да се превърне в основа за допълнителни доходи. Например, умението да се бродират шевици. Учи се освен по наследство и от различни книжки и ръководства, но най-вече от вдъхновена практика, като вид хоби, което с времето може да прерастве и в източник за работа и доходи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вариант са бродериите по ризи за украса с различни орнаменти на традиционна основа или със съвременни мотиви. В нета може би има мостри за подобни изяви.

      Изтриване
    2. Има нещо по-просто - готови емблеми, които трябва само да се подберат и да се пришият на подходящи места по дрехите - в зависимост от художествения усет на шиещия.

      Изтриване
  8. Едно време всички майки задължително са работели надомна работа - плетене на терличета, ръкавички, шалове, камизолки, чорапи и т.н. Всичко това се е правело от майката в къщи - от преденето до плетенето.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.