Translate

неделя, 4 май 2014 г.

Низане на мъниста - Ръчна надомна работа | dLambow

 

Низане на мъниста - допълнителен доход за жени с ръчна надомна работа


Ръчна надомна работа

Низане на мъниста, изработване на сувенири, плетене, шиене и др. са все занаяти, подходящи за ръчна надомна работа. Има редица женски хоби дейности, които поради своите особености, са подходящи за доходи чрез надомна работа, но това важи за по-предприемчивите и делови жени. 
 
Във всички случаи те са в състояние да осигуряват при определени условия допълнителен доход на дамите, склонни да работят за себе си от къщи, без работодател или посредник, под юридическата форма на „самонаети лица".

Низане на мъниста
Хоби - ръчна надомна работа за жени с низане на мъниста

Ръчно изработване на бижутерия от мъниста

Достъпна за потребителите бижутерия, създавана с ръчна надомна работа - чрез низане на мъниста, може да бъде интересно хоби, което да Ви отвлича от основната ви работа и от грижите, но също така може да се превърне постепенно и в начин да си осигурявате допълнителни доходи с надомна работа, като постепенно намирате все по-широк пазар за своите произведения, утвърждавайки се като техен производител и доставчик.

Изработвайте харесвани мъниста

Логиката на тази идея е, че щом бижутерията от мъниста се харесва на Вас, то съвсем определено тя ще се харесва и на други дами (а покрай тях - и на кавалерите им), а следователно, с подходящите маркетингови мерки, те може да се превърнат в редовна клиентела, която ги хареса и закупува от Вас. 

За проба, поговорете „по женски" със свои приятелки и познати на мънистената тема и се опитайте да разберете какво е тяхното непредубедено мнение и най-вече — дали са склонни да използват.


Надомен производител и доставчик на аксесоари от мъниста.

След това обмислете този вариант — Вие да сте надомен производител и доставчик, но преди да започнете да разсъждавате като за бизнес от мънистата, все пак направете усилието да проверите дали тази иначе лека ръчна работа, Ви е по душа и призвание и дали Ви се удава - въпросът е и до сръчност на ръцете. 

Така скоро ще наберете известен опит, който ще Ви позволи да се уверите на практика в мнението на Вашите познати за качествата на най-ценените модели бижута и тогава решението ще дойде от само себе си.


 

Дизайн и производство на евтина бижутерия от мъниста.

Ако се убедите, че това Ви се отдава и се научите да произвеждате надомно евтина бижутерия чрез ръчно низане на мъниста, скоро може да разчитате на известна популярност (поне сред своите познати) и че така ще привличате вниманието им с реални мостри, особено ако те се отличават с оригиналност и финес. Скоро това ще Ви предаде увереност, че можете и знаете какво да правите и тогава да помислите и как това да Ви носи изгода от техните продажби.

Разбира се, не е за предпочитане да оставяте всичко съвсем на случайността и спонтанността. Затова би било добре да поработите по своите дизайнерски умения, разчитайки не само на собствения си вкус, но и като се запознаете с достъпните обучителни материали по моден дизайн, пропорции, хармония. 

От друга страна, е почти задължително постоянно да сте в течение на последните модни тенденции през всеки от текущите сезони и да следите, възможно най-отблизо предпочитанията на различните групи клиенти - преди всичко, от женски пол.


Онлайн магазини за мъниста на едро и на килограм



Доставка на мъниста наедро.

Има цели онлайн магазини (и още по-широкото понятие - кинкалерии), които са се специализирали да продават и предлагат всевъзможни разцветки и размери мъниста, които се използват именно и най-вече за низане на мъниста в къщи (но също и в бродерии и други оригинални украшения на модно облекло и актуални аксесоари). 

Наличието на такава снабдителна база позволява, без да се тревожите за доставките и разчитайки на огромен асортимент, да се фокусирате само върху моделите и изготвянето на всякакви украшения.


Инструменти и аксесоари за надомно ръчно низане.

Хубавото на популярните магазини за мъниста е, че те предлагат и необходимите за изработването на тази чаровна ръчна бижутерия - инструменти, скоби, влакна и други подобни аксесоари, облекчаващи в значителна степен ръчната работа с тези бижута. 

Това Ви позволява да не губите време в подготовката, а да се концентрирате върху творчеството и изработването най-невероятни конструкции и идеи, подчинени на последните модни тенденции и в не по-малка степен - на собствения стил на създателката им.


Идеи за бижутерия от ръчно низани мъниста.

Както е известно, особено някои от жените, са пристрастени към различни декорации и украси около и върху себе си, поради което са склонни да пазаруват. Това е причината заниманието с низане на бижутерия определено да може да носи на предприемчивите дами най-малкото допълнителни доходи, ако не и основни, стига да проявят упоритост, настоятелност и последователност в своето начинание. 

Различни източници за проучване на интересите на потребителите показват основен интерес от поне следните изделия, низани от мъниста:

  • - цветя
  • - гривни
  • - дръвчета
  • - гердани
  • - обеци
  • - бродерия с мъниста
  • - мозаечни ръкоделия (тип гоблени)
  • - всевъзможни накити Изработване на артистични мънистени бижута.

От ръчна надомна работа към собствен бизнес.

Целта на тази дейност е да се нижат мъниста не само като хоби, но по този начин да се усвои систематичното изработване (в надомни условия) на различни дамски украшения, което с времето да се превърне в разрастващ се самостоятелен семеен бизнес, основаващ се не само на изработването на ръчна бижутерия, но и на нейната директна реализация чрез различни дистрибуционни канали.

Артистичен вкус.

По метода с ръчно низане на мъниста, особено в по-художествените му варианти, се удовлетворява и един артистичен привкус, доколкото дейността граничи не само с модата, но и с изкуството и изисква определена артистична нагласа по време на изработка, за да се изпълнява тя с творчество и да се постига необходимото асортиментно разнообразие, без което пазарът едва ли ще приеме работата Ви. 

Но когато човек владее метода, приема го за хоби и призвание и е навътре в техническите тънкости на изпълнението на тази изцяло надомна работа, това не е проблем.


 

Продажба на ръчно низани мъниста.

Ако се огледате по търговските улици във Вашия град, не е изключено да намерите доста магазини или щандове, които продават бижутерия, произведена ръчно по метода на низане на мъниста. Но напоследък, все по-голяма популярност добиват възможностите за директна реализация на такива произведения (в много от случаите, те граничат с образци на изкуството) през Интернет по различни начини - чрез онлайн магазини, собствен e–shop или популяризиран сайт за ръчно изработвани продукти.

Продажби могат да се правят директно на заинтерисована постоянна клиентела (лично или чрез Интернет) или „наедро" - с помощта на различните търговски дистрибуционни канали или чрез собствени щандове, които с времето може да наемате в редица големи универсални магазини или даже в МОЛ-ове. Да не говорим, че може директно да се договаряте със собствениците на подходящи магазини да разкриват при себе си самостоятелен Ваш дизайнерски щанд, който Вие да зареждате периодично и според модните тенденции.

В заключение е добре да се каже, че тези, както и други начални указания за организация на работата с низане на мъниста може да намирате в тази тема (съхранете си този адрес), ако периодично се връщате тук, за да следите последните новости и препоръки. Ако имате собствени идеи, също може да ги споделяте в коментарите по-долу или в препратки и връзки към подходящи социални мрежи, обсъждащи идеи и препоръки в областта на надомна работа, особено такива, които касаят жени и творчески натури. 

Целта е в максимална степен взаимно да се подпомогнем в това интересно и доходно начинание с всевъзможни и полезни практически съвети, идеи и насоки за технологията по една действително изцяло ръчна надомна работа и реализация на чудесни готови ръчни бижута.

----------

83 коментара:

  1. При условие, че се научите да изработвате оригинална бижутерия по собствен дизайн, чрез ръчно низане на мъниста, така може да разчитате, че ще привличате вниманието на по-широк кръг от потребители и търговски обекти. Винаги, когато се отличавате с оригиналност, това ще Ви носи допълнителен интерес, ще привлича внимание и ще Ви осигурява изгода от повече продажби.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. дайте тел. за връзка

      Изтриване
    2. Мъниста не се нижат с телефон, а с мерак и нишка. Останалото е предприемчивост, дизайнерски усет и маркетинг.

      Изтриване
    3. İskam i az ako moje oshte ako rabotite nali

      Изтриване
    4. 0893937726
      И мобилния си изпращам

      Изтриване
    5. Moje li podrobnosti i nomer za vrazka

      Изтриване
    6. от години правя такива неща за забавление ако може да ми се убадите с радост бих работил за вас с уважение Д.Колев 0878-857-8880

      Изтриване
    7. Здравейте. Свържете се с мен на имейл iwkaa@abv.bg Интересувам се !

      Изтриване
    8. Здравейте как може да се включа да шия маниста

      Изтриване
    9. Свържете с мен на imeil
      verka.kazalieva@abv.bg

      Изтриване
    10. Здр как мога да се включа и аз снизането на маниста

      Изтриване
    11. Каква е работата?Как се достават материялите?

      Изтриване
    12. Здравейте,как мога да се включа с низането на мъниста интересувам се от работата.Телефон за връзка 0887541184.

      Изтриване
    13. Проявявам интерес към работата
      Телефон за връзка:0884740060 или имейл plami_ruseva90@abv.bg.

      Изтриване
    14. Имам ингерес невена атанасова 0892792672

      Изтриване
  2. Заемайки се с работа, не е добра идея да оставяте всичко на случайността или на идеята „да опитаме" или „да се пробваме". Обикновено, от това едва ли ще се получи. Много по-добре е преди всичко (преди да опитвате самото низане, като техническо умение и сръчност на ръцета) да поработите по своите дизайнерски умения. Това е ключовия фактор да постигнете успех в света на евтината бижутерия от мъниста. Това включва и да сте в течение на текущите и актуални модни тенденции, като индивидуалните предпочитанията на клиентите са преди всичко. А това, с което основно трябва да се съобразите е, че те са предимно от женски пол.

    ОтговорИзтриване
  3. Какви бижута може да изработване от мъниста:
    - цветя
    - накити
    - дръвчета
    - гердани
    - обеци
    - гривни
    - бродерия с мъниста

    ОтговорИзтриване
  4. Евтината бижутерия, която се създава ръчно, особено от мъниста, може да се окаже твърде интересно хоби. Така то ще Ви отвлича от проблемите на постоянната Ви работата и от всевъзможни други грижи в живота. Но освен това, с течение на времето, може да се превърне в добър начин да си осигурявате допълнителни доходи. Най-важно е да умеете да си намирате пазар. Но ако правите хубави неща, които се харесват на Вас, логично е да се намерят и други хора, които да харесат произведенията Ви и да ги закупуват от Вас.

    ОтговорИзтриване
  5. Преди да започнете да обмисляте евентуален собствен бизнес с бижутерия от мъниста, все пак проверете на практика дали тази ръчна дейност Ви е по душа и дали Ви се удава необходимата сръчност по усвояването й. Когато наберете определен практически опит, проверете дали Вашите изработки ще се харесат на Ваши познати и тогава решението ще дойде от само себе си - или ентусиазма Ви ще позатихне или ще продължите с вдъхновение.

    ОтговорИзтриване
  6. Не очаквайте някой друг да продава вместо Вас мъниста, а предлагайте директно своите продукти на заинтерисовани клиенти. Не е изключено да намерите доста магазини или щандове по търговските улици във Вашия град, които продават всевъзможни видове бижутерия, в т.ч. и произведена ръчно по метода на низане на мъниста. Освен това, популярност набират възможностите за директна продажба през интернет - чрез собствен онлайн магазини, собствен e–shop или популяризиран сайт за ръчно изработвани продукти или най-малкото чрез специализираните сайтове за обяви.

    ОтговорИзтриване
  7. Низането на мъниста, поради своите особености, е дейност особено подходяща да се върши като надомна работа, при това - от жени, особено такива, които са по-сръчни в ръцете и по.предприемчиви по дух. Във всички случаи, това може да е хоби за изработване на лична бижутерия, след това да я предложите и на приятелки и накрая да се превърне в разрастващ се бизнес.

    ОтговорИзтриване
  8. Ръчни занаяти, които са свързани с такива древни умения, като плетене, шиене, низане на мъниста, изработване на сувенири, тъкане, пирографиране и др. са особено подходящи за жени, поради това, че работата не е тежка и може да се изпълнява в надомни условия, като работа от къщи. Но съответно изисква по-добра организация, достатъчна дисциплина и способност за самостоятелен маркетинг по намиране на клиенти и директно реализиране на продукцията, без посредник или работодател.

    ОтговорИзтриване
  9. Във всички случаи, дейността с низане на мъниста може да носи поне допълнителен доход на сръчните и предприемчиви дами, които работят за себе си, без работодател или посредник, под юридическата форма на самонаети лица.

    ОтговорИзтриване
  10. Низането на мъниста и през тази 2014 година също е възможност за търпеливи и упорите хора да си докарват доходи, но работата не е само в низането, а и в маркетинга на произведеното. Иначе, работата остава наполовина свършена и няма как да се свърши от само себе си и да достигне до заветния доход.

    ОтговорИзтриване
  11. Може ли да нижете мъниста в къщи?

    Има цели магазини и кинкалерии, които продават и предлагат всевъзможни разцветки и размери мъниста, които се използват точно за низане в къщи, с цел да се изготвят всякакви украшения, с най-невероятни конструкции и идеи. Това е една от дейностите, особено подходящи за надомна работа за жени.

    Целта е да се нижат мъниста, като по този начин се изработват различни дамски украшения, след което да се продават, предимно „наедро" по различни дистрибуционни канали или чрез собствени щандове, наети в големи универсални магазини или МОЛ-ове. А както е известно, жените са пристрастени към различни украси и са склонни да пазаруват, което е причината това занимание определено да може да носи поне допълнителни доходи, ако не и основни, стига човек да е упорит, настоятелен и последователен в начинанието си.

    По метода с низане на мъниста, особено в по-художествените му варианти, се удовлетворява и един артистичен привкус, доколкото дейността граничи с изкуството и изисква определена артистична нагласа, за да се изпълнява с творчество и да се постига необходимото разнообразие. Но когато човек владее метода и е навътре в изпълнението на тази изцяло надомна работа, това не е проблем.

    ОтговорИзтриване
  12. Занимавайки се с ръчна работа и друго лично творчество, често са необходими различни материали и инструменти за низане, скрепване, оформяне. Това са различни корди, конци, връвчици, пумпал, гуми, механизми, заключалки. От всички тях може да се печели по два начина - като се използват за производство по предназначение или като се доставят на работещите, като вид търговска дейност, за определена комисионна - разликата между цените на едро и дребно.

    ОтговорИзтриване
  13. Има различни нишки за низане на мъниста, според предназначението на крайното изделие като завършено бижу - еластична, монолитна, капронова. Еластичната нишка е вид тънък ластик с кръгло сечение, с диаметър от 0.4 до 1 мм. Използва се често за гривни.

    ОтговорИзтриване
  14. Капроновата нишка също има широко приложение, както за битови цели, така и за творчески задачи. На нея могат да се нанизват мъниста и други подобни елементи, след което да се оформят според концепцията на бижуто, което създавате. Може да се използва и за съшиване на мънистата към някакво ръкоделие върху дрехите или друг вид украшение.

    ОтговорИзтриване
  15. При всички случаи, работата от къщи по низане на мъниста е добре да се съчетае с интернет маркетинг - т.е. да намирате клиенти за своите бижута през интернет. Начините за това са доста, като се започне от създаването на собствен сайт, през обяви в популярните сайтове за обяви, до изграждането на професионален профил в социалните мрежи или воденето на популярен моден бюлетин по e–mail или във форум. Всичко това ще популяризира дейността Ви сред хора, които проявяват интерес към такъв вид декоративни изделия и така значително ще увеличава възможностите за тяхната реализация. Следователно, в този случай „работата" е само създаването на дизайн и низането на мънистата, а и популяризирането на тази дейност и конкретните Ви модели, за да намират те реализация.

    ОтговорИзтриване
  16. Една от трудностите при реализация на готовата бижутерия от мъниста се състои в това, че ако искате по-лесно тя да се продаде, добре е да има свое индивидуално описание. И когато това са 5 - 8 позиции, не е проблем. Но когато продукцията Ви набъбне до 100 - 200 и повече разновидности, сериозно трябва да помислите върху богатството на своя език и ако се наложи да ползвате различни синонимни речници за подобряване на езиковата си култура и да сте в състояние да правите интересни и грабващи вниманието описания. Всичко това може да улесни значително продажбите и да направи продукцията Ви по-популярна и търсена.

    ОтговорИзтриване
  17. Винаги, когато се занимавате с низане на мъниста или с плетене чрез тях, ще се нуждаете от телче, нишка или специален конец. Всичко зависи от целите за които ще ги използвате - за промишлено използване, за ръчна работа, за декоративни цели.

    ОтговорИзтриване
  18. Различните нишки или телчета за низане на мъниста са с различна дебелина от 0.1 до 4 мм, обикновено метално или капронова. По този начин могат да се изплитат различни изделия от мъниста, аксесоари, бижутерия. Отличителна особеност на нишката е нейната способност да се огъва и да поддържа определена форма, което дава възможност за творчество в този вид работа.

    ОтговорИзтриване
  19. Ако сте фен на низането на мъниста, из интернет ще намерите много адреси на магазини, които предлагат такива, а също и други допълнителни материали за тази дейност. Това значително ще улесни работата Ви по изготвянето на различни украшения. Добре е внимателно да подбирате нишките, с които работите, за да могат те лесно да се огъват и в същото време свободно да преминават през отворите в мънистата - това ще Ви улесни доста в изплитането на различни фигури и композиции.

    ОтговорИзтриване
  20. Нишката за низане, наред с мънистата, е един от основните материали, използвани за низане. Вече виждам доста добре заредени магазини, а има и варианти за доставка от интернет магазини. Но последното ще е съпътствано с доста транспортни и пощенски разноски, което ще оскъпи продукцията. Затова е добре да се зареждате с лично посещение на магазин.

    ОтговорИзтриване
  21. Когато се прави подбор и зареждане с материали за низане на мъниста, е необходимо да се съобразят размерите на отворите на мънистата и дебелината на нишката за нанизването им. Ако това се пропусне, може да има проблеми с несъответстващи размери. Затова преглеждайте и проучвайте внимателно предлаганите асортименти, а ако се налага - консултирайте се с служителите в склада или магазина, от който се запасявате.

    ОтговорИзтриване
  22. Ако искате да правите действително уникални украшения от низани мъниста, то ще Ви трябват две неща - добро въображение, съчетано с вкус и добро зареждане с материали, за да не се ограничавате в творческите си пориви. Можем да добавим и едно трето правило и то е опит в тази надомна работа, като опита се свежда не само до низането и техническите аспекти, а и до добрата организация.

    ОтговорИзтриване
  23. Консумативите за бижута, в т.ч. и изработваните от мъниста, са най-разнообразни. Пръстени, игли, различни ключалки, печати и всичко друго свързано с облекчаване работата по низане на мъниста. И разбира се, в различните магазини и доставчици, всичко това е представено в различни цветове, "сребърен", "злато", "бронз" и "мед". Остава само да си намерите подходящите за Вашите условия доставчици и да имате дизайнерските идеи за бижутата.

    ОтговорИзтриване
  24. Консумативите за бижута не се използват само за производство на бижута (обеци, колиета, пръстени, гривни, колиета и т.н.), но също и за други видове работа, като форма на пръчки, производство на аксесоари за дрехи, бижута чанти, колани.

    ОтговорИзтриване
  25. Има доста голямо разнообразие от материали, които могат да влязат в пработа при низане на мъниста или израбтвонето на бижутерия от тях по други начини - всевъзможни форми и цветове мъниста с всякакъв произход, нишки, ленти, окачалки, заключалки, украшения, шнурове, ... Стига на човек да му се работи и да има идеи за собствен дизайн на бижутерията (която след това да се продава в онлайн магазин). Освен това е добре да има и оригинален стил.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здр тарся работа надомна за низане на та пишете ми ако има такава надомна работа чакам вашия отговор пишете ми на месендера.

      Изтриване
  26. Анна Димитрова6 декември 2014 г. в 8:45

    Гердани от мъниста са едни от най-популярните украшения, които се изработват в къщи като надомна работа (за врата, за ръцете и за други дамски украшения) и по правио, за тях отиват най-много мъниста. Но затова пък такова низане е най-лесно. Все пак, ако имате повече поръчки, може да възникне въпроса с редовните доставки и обикалянето по магазините за мъниста може да Ви отнема време. Затова в началото ги проучете внимателно и се спрете на този от тях, който е най-зареден, с най-голям асортимент, с най-добри цени и с вежливи служители и продавачи. Така с течение на времето ще установте постоянни контакти и те ще започнат да Ви третират като специален клиент. Това ще Ви позволява да поръчвате зареждане и само с едно телефонно обаждане и те ще Ви изпращат поръчката по куриер. Това е взаимно улеснение и обща полза. Но ако винаги търсите нов магазин за зареждане, такива трайни връзки едва ли ще установите.

    ОтговорИзтриване
  27. Действително в някои сайтове из интернет може да се намери голямо разнообразие от материали за низане на мъниста, но в този случай отговорността по внимателното проучване и на продуктите и на доставчика, става още по-голяма. Освен това има и много работа по сравняване на различните оферти, докато се подбере най-доброто и като качество и като благонадеждност.

    ОтговорИзтриване
  28. Здравейте на всички!Моля Ви,дайте ми насоки какви инструменти ще са ми необходими за низане на гривни от полускъпоценни камъни?Много се рових из нета,но не открих никакъв видео материал/като изключа гривни от типът Шамбала/.А относно зареждането с консумативи сайтовете са страшно много.Благодаря предварително на отзовалите се!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Струва ми се, че низането на мъниста е едно, а низането на полускъпоценни камъни е други и съвсем не е задължително да бъде низане. Освен ако камъните не са оформени и разпробити като мъниста. Вероятно има други технологии за работа с полускъпоценни камъни.

      Изтриване
  29. Здравей искам да попитам дали мога да започна да работя при вас да изработвам бижута и накити от маниста

    ОтговорИзтриване
  30. Здравейте,интересувам се.
    Може ли да се свържете с мен на qn4ito972@abv.bg.

    ОтговорИзтриване
  31. Как се започва,заплаща ли се нещо предварително?

    ОтговорИзтриване
  32. Как се работи с вас повече разяснения моля

    ОтговорИзтриване
  33. Каква е работата?Моля свържете се с мен mimaisvilen@abv.bg Маринела Василева

    ОтговорИзтриване
  34. Здравейте искам да питам за надомната работа низане на мъниста.може ли информация или ми се обадете на тел 0877035248.ште чакам да ми се обадите вие.

    ОтговорИзтриване
  35. Искам ѝ аз да работя ако може

    ОтговорИзтриване
  36. къде има надомна работа в София да нижеш маниста

    ОтговорИзтриване
  37. Здравейте а за Плевен може ли

    ОтговорИзтриване
  38. Здравейте интересувам се обявата още ли е валидна

    ОтговорИзтриване
  39. Интересувам се .Може ли телефон за контакт за разяснение.

    ОтговорИзтриване
  40. Като хоби се занимавам с изработка на гердани, обеци и гривни. Интересувам се от работата. Мога да покажа примерни такива. Оставям мейл: nadyaguleva@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  41. Интересувам се .Може ли телефон за контакт за разяснение.

    ОтговорИзтриване
  42. интересувам се vesela.vesela_67@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  43. интересува ме може ли връзка

    ОтговорИзтриване
  44. Ако обявата е актуална имам интерес 088496847

    ОтговорИзтриване
  45. Моля свържете се с мен търся си надомна наръчна работа tuni_21@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  46. Имам интерес към работата. desityyy1944@windowslive.com или на телефон 0876369969

    ОтговорИзтриване
  47. Имам готови накити и от от маниста естествени камани бродирани с синци, мекреме, фимо, даже сребро мое ръчно изработени накити телефон 0897424628 ако е възможно и актоално на обадете се. Близнакова Любка

    ОтговорИзтриване
  48. Търся работа като надомник за низане на маниста по каталог. Имам тел за връзка 0892909365,0885683972. От Варна съм

    ОтговорИзтриване
  49. Търся работа като надомник за низане на маниста по каталог. Имам тел за връзка 0892909365,0885683972 от Варна съм

    ОтговорИзтриване
  50. Може ли телефон за връзка.

    ОтговорИзтриване
  51. Търся работа като надомник за низане на манията по каталог. от велико търново съм

    ОтговорИзтриване
  52. Здравейте, бих искала да се включа, моля свържете се с мен! Лек ден!

    ОтговорИзтриване
  53. Здравейте търся надомна работа за низане на маниста ако има такава работа може да ми се обадите на тел.0878436555

    ОтговорИзтриване
  54. Може ли номер за връзка

    ОтговорИзтриване
  55. Здравейте тъся си р

    ОтговорИзтриване
  56. Здравейте имам интерес

    ОтговорИзтриване
  57. Добър ден имам интерес можели да се свържете със мен 089 279 2672

    ОтговорИзтриване
  58. Добър ден искам интерес Невена Атанасова гр лом 089 279 2672

    ОтговорИзтриване
  59. Iskam I az nadomno za insane na manisha 0876907565

    ОтговорИзтриване
  60. Аз също имам интерес, моля пишете!

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.