Translate

сряда, 28 май 2014 г.

Производство на подаръчни торбички | dLambow

 

Надомно производство на подаръчни торбички


Чрез ръчно рязане, лепене, сгъване от къщи на пликове, торбички и кутии, може да си осигурите доходи от къщи с надомна работа, но не като чакате наготово, някой друг да свърши работата, а като се ангажирате лично с необходимите дейности и етапи. За да не се лутата по метода на проби и грешки, по-долу сме описали най-съществените стъпки за незабавно започване.

 

Тенденции за надомна работа 

Една от основните тенденции за работа през последните години е личното предприемачество. В тази връзка може да се даде един много типичен пример, свързан с производство на подаръчни торбички (с основни операции по рязане, сгъване и лепене), за сравнение между формите на традиционна работа - с наемане по трудов договор (на заплата, с осигуровки, работно място и работно време) или с развитието на лично предприемачество, осъществяване най-вече под формата на надомна работа, като самонаето лице, работещо за себе си.




Работа по трудов договор. 

Колкото и голям фен да е човек на трудовия договор, днес всеки ще признае, че е малко вероятно да си намери работа като работник по сгъване на подаръчни торбички при клаузите на такъв. Но даже и това да стане, условията са доста мизерни (знам го от разговор с хора, които са го работили) - нормата е убийствена 1000 - 2000 торбички на ден, като това едва ли може да стане в рамките на работното време - 8 часа.

Всъщност, работи се от тъмно до тъмно, с 2х10 минути за тоалетна. И за какво? За половин до 2-3 стотинки на торбичка. При горната норма, това означава около 10 - 15 лв на ден. Изключително мизерно заплащане, при доста голямо натоварване. Освен това поръчките не са ритмични, което налага да се съвместява дейността и с други отговорности, а при първия повей на някаква криза - уволнение и безработица.


Лично предприемачество. 

Същата работа, обаче, е възможно да бъде изпълнявана и под формата на лично предприемачество, като самонаето лице - т.е. сами се наемате на работа и правите необходимото, за да не се налага да се уволнявате. Първото, което Ви прави впечатление в тази форма на заетост е отговорността. Но истинската разлика е в предприемчивостта. Има хора, които пожизнено няма да си сложат този кусур на главата - сами да правят всичко - клиенти, доставки, данъци и т.н.

И това е причината същите тези хора да изостават от живота. Разбира се, те не са съгласни да ги възприемат като изоставащи, и затова тръгват митовете за несправедливите работодатели - експлоататори, постоянно виждат измамници, които ги мамят, непрекъснато някой им е виновен и задължен за какво ли не и т.н. Но когато се говори за тенденции и за перспективи за работа през последните години, правилния вариант е да ги преминем и да се съобразим с тях, иначе рискът да останем за дълго без работа не е малък, а голям.


Самостоятелна работа по сгъване на пликове, торбички, кутии

Самостоятелна работа по сгъване на хартиени пликове за подаръци (торбички, кутии и др. разновидности) може да започнете веднага, стига да знаете как се прави. Ако не знаете, може да си потърсите готово ръководство и да стартирате с негова помощ. Иначе производство на хартиени пликове може да се работи почти във цяла България или поне в градовете, където има поне един търговски обект, който ползва продукта при обслужване на своите клиенти - магазини за подаръци, парфюмерия, козметики, книжарници и т.н. Възползвайте се.


Производство на хартиени торбички надомно 

Единствения смислен начин да се печелят доходи от производство на хартиени торбички е ако това се прави като самостоятелна надомна работа без работодател и без посредник. Разбира се, това поставя по-големи изисквания пред такъв производител, защото колкото и да отричаме и мразим работодателите и посредниците, те обикновено имат ключова роля в осигуряването на доходи.

Но ако човек разполага с готово, постъпково ръководство тези проблеми могат бързо да бъдат разрешени, защото в него подробно е описана всяка стъпка от технологията за производство, до контактите с клиентите и обслужване на поръчките, в т.ч. и как още в първата седмица да си осигурите поръчки - директно, без ролята на посредник. Търсете „ръководство 0205" за повече подробности и се възползвайте навреме.


Два вида доходи от подаръчни торбички. 

"Работила съм подобна (на подаръчните торбички)
работа - пакети за брашно.
Заплащаха ми за 2 броя - 0,01 лв или за 1000 броя - 5 лв.
Използваха ми труда за тяхна сметка.
Крайно време е да работя за себе си!
Благодаря Ви за разработката."

Кога може да имаме полза от надомна работа с подаръчни торбички? Има два вида надомна работа с подаръчни торбички - ако работите за себе си и ако работите за някой друг. При това разликата в дохода е около 50 пъти, а като количество работа 5 - 8 пъти. Ето как е:

Ако работите за някой друг (работодател, посредник, прекупвач):

  • - нормата е убийствена - 2000 торбички на ден,
  • - плащането е мизерно - половин стотинка на торбичка,
  • - изплащането - ела утре, ела след седмица, още не са ми платили, чакам едни пари, ще ти се обадя...

А ако произвеждате надомно същото (подаръчни торбички), но за себе си:

  • - нормата е колкото си е поръчал клиента - 100 - 200 - 300 (но никога - 2000 на ден), т.е. 10 пъти по-малко работа.
  • - цената на едро на една средна торбичка е 25 стотинки на брой (до 50 пъти повече пари)
  • - даже, в някои случаи, и хартията може да е безплатна (ако човек си разчовърка малко мозъка)
При това положение, защо е необходимо да се навирате между шамарите? Работете за себе си! Защото ...

Ако работите за себе си

Работи се само по поръчка - клиента идва, харесва си вид, размер, разцветка, уточнявате количеството и цената на торбичките - и чак тогава работите - 100% гарантирано, че всичко се изкупува. При това, колко може да поръча един магазин за подаръци - 50 - 100 - 200 - 300 броя от няколко различни вида. Но това не е 2000! Следователно - работи се до 5 - 10 ПЪТИ по-малко!

Цената, ако не си направите собствен щанд и не ги продавате на дребно (по 0,40 лв за 1 брой - среден размер - сравнете това с 0,5 - 1 - 3 стотинки на брой!!!), а в началото продавате само на едро, може да договорите 0,25 лв за брой (0,15 лв отстъпка - почти 38%!!) - т.е. до 50 пъти по-добра цена, отколкото ако работите на норма за някой друг.

При това, работата е изцяло надомна. Какво Ви трябва - една маса и ... технологията. Работата е лека, лесна, чиста. Не сте на течение, влага, жега. Не сте на 2 х 5 минути за тоалетна дневно! Но трябва да знаете как да се организирате и без да губите време (Времето е пари!), до 7 - 10 дни вече да печелите.

Ако всичко Ви е ясно - започвайте и печелете веднага! Но ако имате съмнения, че ще се справите, възползвайте се от готово не скъпо Бизнес ръководство - стъпка по стъпка, - суровини, хартии, материали (даже безплатни), технологията - къде се реже, лепи, сгъва - с картинки, каталога, цените, ценовата листа, клиентите - всичко необходимо за незабавно започване, без помотаване и губене на време.

Има ли хляб в производството на подаръчни торбички?

петък, 26 юни 2009 г. - ima li hlyab v tazi nadomna rabota s podarachnite torbichki? Ako mojesh da mi obyasnish za nadomnata rabota s podarachnite torbichki, naprimer, dali ima hlyab v neya? ot cakkyq Регистриран на: 07 Мар 2009

Според мен има и то не малко. Надомната работа е начин за изход от кризата. И така могат да се изкарват доста пари. Според проучване на вестник Стандарт , вече 500000 души в България работят надомно. Как се печели от подаръчни торбички?? Накратко:

  • 1. Проучваш пазара.
  • 2. Уточняваш продуктовата си система.
  • 3. Създаваш представителен каталог + подходяща Ценова листа.
  • 4. Правиш реклама.
  • 5. Изпращаш оферти и мостри.
  • 6. Произвеждаш качествено.
  • 7. Изпълняваш поръчките на клиентите.
  • 8. Правиш отстъпки, подаръци, промоции, за да те търсят отново.
  • 9. Разширяваш пазара - чрез дистрибутори, Интернет, с българи, живеещи в чужбина...


Ако можеш, правиш го сам. Ако не можеш, питаш консултант или си купуваш готово постъпково ръководство, на съвсем достъпна и прилична цена. Интересното в случая, е че не ти е необходимо скъпо оборудване, цехове, машини... Може да го започнеш в къщи, стига да знаеш как. 

Същото се отнася и за хиляди други начини да се печели надомно. Ако знаеш всичко това как се прави - правиш. Ако не знаеш - търсиш някой да те научи (и гледаш да е по-реномиран, а не пишман майстор). Ако не правиш нито едното, нито другото - догодина Евростат пак съобщава, че сме най-бедните хора в Европа.

Как се определят цените на торбичките?


Калкулация на разходите за труд и материали. 

Чрез калкулация на цените и ценообразуване на Вашите услуги, осъществявани като надомна работа. Правилното определяне цената на Вашите надомни продукти и услуги е от важно значение за успеха на начинанието Ви. В България много хора, които искат да се захванат с надомна работа, разсъждават като купувачи на своя продукт и му определят твърде ниска цена. Толкова ниска, че всъщност няма смисъл изобщо да започват.

Това се нарича синдром на купувача. Купувача (поне у нас) винаги набляга на ниската цена. Даже е готов да купи нещо ненужно, стига да му се стори, че е достатъчно евтино. Но когато се опитвате да стартирате свое начинание по предлагането на определен продукт или услуга, Вие вече сте от другата страна на бариерата и трябва да разсъждавате обратно. Да гоните възможно най-високата цена.

Залагане на печалба.

Вярно е, че купувачът търси ниска цена. Но е вярно, че и ако Вие не заложите достатъчно задатък във Вашата цена, няма да имате достатъчно приход, за да поддържате дейността си и скоро ще фалирате. Хиляди фалират поради синдрома на ниските цени. Ако разберете правилно проблема с калкулацията, ще разберете защо едно и също изделие, произведено от един и същи производител, може да струва както 1 лв., така и 100 лв., без това да е измама.

Пример за калкулация.

За да онагледя какво имам предвид, ще си послужа с един пример. Да допуснем, че вие вече имате собствен бизнес за производство на подаръчни торбички. Работите само вие и сте си определили заплата 100 лв. на месец. Преките присъщи разходи за производството на една торбичка (хартия, шнур, лепило) са 0,10 лв. Колко ще бъде нейната цена (така че да не сте на загуба), ако на месец продавате по 1 торбичка? или по 100 торбички?

Вие лесно можете да направите сметката, а тя е следната: В първия случай общите ви разходи за месеца ще са: 0,10 лв. (материали) + 100 лв. (заплата) или общо 100,10 лв. Следователно, за да не сте на загуба трябва да продадете торбичката за 100,10 лв. Но ако сложим и обичайната печалба от 20%, цената ще стане 120,12 лв.

Във втория случай разходите ви за месеца ще бъдат: за материали - 100 торбички Х 0,10 лв. = 10 лв., за заплата - 100 лв. или общо разходи 110 лв. Следователно, като разпределим тези разходи за 100 торбички, получим себестойност от 1,10 лв. за 1 брой. Като прибавим 20% печалба ще получим крайна цена 1,32 лв. От тук следва основната максима в бизнеса - минимум разходи, максимум продажби и разликата да е винаги "+" т.е. печалба.


Цената на Вашия надомен продукт има две съставки. 

  • Едната - това са пряко вложените в торбичката материали - хартия, лепило, шнурче.
  • Другата - са постоянните Ви разходи за заплата, осигуровки, данъци, наеми, ток и др. 

Сумирайте ги, за да имате общата сума на постоянните си разходи за 1 месец. Сега засечете колко торбички можете да правите без помотаване, за 1 час. Получената цифра умножете по 8 часа на ден и по 22 дни в месеца.

Накрая разделете постоянни разходи на броя на торбичките, които можете да изработите за 1 месец. Прибавете към тях директните разходи за хартия, лепило ... и ще получите производствената себестойност на продукта си. 

Добавете 20% печалба и ще имате и пазарната си цена. И сега може да си направите една съвсем проста диаграма на своето къщно начинание, от която да разберете, при така определената цена, колко торбички на месец минимум трябва да продавате, за да не сте на загуба.


Критична точка. 

Това количество продукция се нарича „Критична точка". Ако произведете по-малко торбички за месеца - значи сте на загуба. Ако произведете повече торбички - значи имате печалба. Ако в един месец сте на загуба, имате две възможности: да предприемете мерки за увеличаване на продажбите над критичната точка или да увеличите единичната цена на продукта си.

Увеличаването на продажбите ще Ви коства допълнителни разходи за реклама, маркетинг, промоции... А увеличаването на цената ще Ви коства допълнително намаляване на купувачите. Тези проблеми се лекуват от времето, ако упорито развивате своята надомна инициатива. С времето все повече клиенти научават за Вас и разходите Ви за разгласа стават все по-малки, а продажбите стават все по-големи. А с надомната работа човек все пак има възможността сам да контролира (най-малкото да определена степен) своите доходи и тяхната стабилност.

Може ли да печелите надомно до 72 лв дневно от подаръчни торбички?

Може! С надомна работа с подаръчни торбички, може да печелите надомно до 72 лв дневно, но само работейки за себе си, а не за някой друг - посредник или работодател, и след като се потрудите сериозно за утвърждаване на дейността си сред заинтерисованите потребители, с помощта на присъщия за това производство маркетинг. Но същността не е просто и само в ръчните операции - рязане, лепене и сгъване, а в способността Ви да установите дълготрайни отношения с клиентите, за да Ви захранват периодично с работа за дълъг период от време.

-------------------


36 коментара:

  1. Бизнес или надомна работа с подаръчни торбички

    От Veneta Y., pi6a vi ot Burgas po povod edna ot va6ite oferti za nadomna rabota - biznesat s hartieni torbi4ki. ako re6a da se vklu4a v tazi deinost, imam niakolko vaprosa-

    ОТГОВОР:

    Идеята на Ръководство 0205 е да Ви обучим да изпълнявате цялата дейност самостоятелно - от началото до края, с цел 100% от дохода по нея да остава изцяло за Вас. т.е. да работите надомно, но без посредник - директно с крайните клиенти. И по този начин + здрава работа = може да си гарантирате до 72 - 240 лв дневно от надомно сгъване, лепене и продажба на подаръчни торбички.

    По отношение на суровините, материалите, хартиите - още в началото на инструкциите, които ще Ви изпратим, даваме точни указания от къде и по какъв начин да си ги набавяте директно, без посредник, по възможно най-ниските тарифи. Даже ще Ви посочим как да използвате напълно БЕЗПЛАТНА хартия, така че да не правите разходи за нея, а да имате един краен пазарен продукт, който си носи своята пазарна стойност.

    По отношение на клиентите, по аналогичен начин, цялата втора част на инструкциите е насочена към това кои са клиентите, какви са начините Вие директно да контактувате с тях, така че доставяйки им поредната партида с торбички да може веднага и в пълен размер да си получавате възнаграждението - както вече казах - ДИРЕКТНО, без посредник.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искам да работя това имам опит провила съм чоля свържете се с чин

      Изтриване
    2. Имам един въпрос от къде мога да си набавя безплатна хартия

      Изтриване
    3. Imam opit v sgavaneto na torbi4ki i ISKAM DA sgavam v kawti

      Изтриване
    4. Имам интерес към тази работа

      Изтриване
    5. Здравейте имам интерес как да се свържа с вас

      Изтриване
    6. Здравей те! Ще се радвам ако ми дадете възможност.

      Изтриване
    7. Как дасе свържам с вас зада се оточниме

      Изтриване
    8. Имам интерес как да се свьржа с вас

      Изтриване
  2. сряда, 27 май 2009 г.
    Един милион българи работят зад граница, предимно в Европа. Сигурно и Вие имате познати в Италия, Гърция, Испания, Англия ... Какво ще стане ако при следващото им завръщане в България им дадете мостри, цени и ... добра комисионна за продукт, който може да изработвате и изпращате зад граница?? Ами ето Ви поръчки, например за Ваша надомна работа по производство на подаръчни торбички - вече и за чужбина - при това на още по-добри, европейски цени!

    ОтговорИзтриване
  3. Надомна работа - за себе си! Подаръчни торбички. "Работила съм подобна (на подаръчните торбички) работа - пакети за брашно. Заплащаха ми за 2 броя - 0,01 лв или за 1000 броя - 5 лв. Използваха ми труда за тяхна сметка. Крайно време е да работя за себе си!Благодаря Ви за разработката."

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С производството на подаръчни торбички е така

      Изтриване
  4. Ето едно непредубедено мнение от практиката:

    Цената на дребно за една средно малка торбичка, като за подарък от 1-2 парфюма или дезодоранта, е 40 стотинки в книжарниците. Това позволява с тях да се договаря цена за доставка на едро от поне 25 стотинки за торбичка, което е 50 до 20 пъти повече от това, което се плаща на работник за изработването им.

    ОтговорИзтриване
  5. Все пак, половин стотинка се дава за едно механично и монотонно сгъване. Докато 25 стотинки на едро са за покриване и доста други разходи - режийни разноски, маркетинг, реклама, опаковка, транспорт, съхранение, СОТ, наеми и т.н.

    ОтговорИзтриване
  6. Доходите от подаръчни торбички при всички случаи трябва да се организират като самостоятелен надомен бизнес, понеже всичко останало е неработещо. Ако се надявате някой друг да направи организацията, клиентите и т.н., това няма как на практика да се случи, освен в представите на хора, които си търсят оправдание някой друг да върши работата, а те покрай това да си докарват доход.

    ОтговорИзтриване
  7. Доходите от подаръчни торбички при всички случаи трябва да се организират като самостоятелен надомен бизнес, понеже всичко останало е неработещо. Ако се надявате някой друг да направи организацията, клиентите и т.н., това няма как на практика да се случи, освен в представите на хора, които си търсят оправдание някой друг да върши работата, а те покрай това да си докарват доход.

    ОтговорИзтриване
  8. Доста фирми, които се занимават с производство и доставка на потребителски стоки, пренебрегват въпроса с подаръчните торбички. А е добре стила е потребителските качество на съответния продукт да бъдат съчетавани с подходяща подаръчна търбичка, което ще увеличи реализацията с частта, която хората ще закупуват не за себе си, а за да я поднесат като подарък по различни поводи на свои роднини или приятели.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако приемем за правило, че един качествен потребителски продукт, призвеждан или разпространяван от фирма, трябва да има и качествена подаръчна торбичка, съчетана със особеностите и цветовете на предстоящия празник, това може да се превърне във формула на успеха за Вас като производител на подаръчни торбички, особено ако вече сте понапреднали с качеството и популярността Ви като производител на рекламни хартиени продукти е нарастнала. "Фирмени опаковки" - това е добра идея за разрастване на собствения бизнес.

      Изтриване
  9. Желателно е когато подбирате подаръчна торбичка, да се съобразите със случая за който ще я използвате, а също и с подаръка, който ще поднасяте в нея. Добре е те да се съчетават, за бъде впечатлението от жеста Ви най-пълно.

    ОтговорИзтриване
  10. За да я работите по-дълго време тази работа с производстото на подаръчни торбички, много е важно да си направите добърценоразпис и в никакъв случай не залагайте на евтините цени - това е сигурен начин да вървите към мизерия и фалит. Сметнете добри цени, предвидете добри отстъпки за количества, за постоянни клиенти, за периодични промоции и наблегнете на качеството и асортимента и доста разгласа. Това е формулата за успех с хартиените торбички.

    ОтговорИзтриване
  11. Един от начините са си осигурите редовни и постоянни клиенти, е като се опитате да удовлетворите потребностите не само на търговците (различните магазини за парфюмерия, козметика, подаръци, книжарници...), но е тези на различни производители, като се опитате да им направите подаръчни торбички за конкретни техни продукти, като по този начин те постигнат по-голяма пазарна реализация, а оттам и нови поръчки за Вас. Помислете по този въпрос - заслужава си.

    ОтговорИзтриване
  12. Добре е ако произвеждаме подаръчни торбички, да обърнем внимание, че те са продукт, съотносим с модната индустрия, поради което е добре върху тях да можем да отпечатваме съответното лого на поръчващата фирма. Така цената ще стане по-висока, а услугата по-пълна, което е предпоставка да задържим досегашните си клиенти и да привлечем нови.

    ОтговорИзтриване
  13. Може да се възползвате от модата в опаковането - все по-често, не само подаръците, но и други стоки, малки и големи, се опаковат двойно - веднъж в обикновена или фирмена опаковка или кутия и втори път за удобство при пренасяне до в къщи, се поставят и в подаръчна торбичка. Много често тези торбички са фирмени - с лого на формата. Нищо не Ви пречи да усвоите технологията за нанасяне на лого чрез шаблонче и спрей и да поемете големи поръчки за фирмени пакети. Винаги е добре да се работи наедро.

    ОтговорИзтриване
  14. Ако сте производител на подаръчни торбички, това би могло да Ви даде една идея за допълнителни доходи от сходна дейност, със същите хартии, шнурове и панделки, но по празнично увиване на бутилки със скъпо питие, които клиентите искат да поднесат като на подарък на свои близки, приятели или познати, във връзка с техен личен празник. Към това може да добавите и изготвянето на самозалепващ се стикер с поздравителен адрес по случай празника, но индивидуализиран и персонализиран.

    ОтговорИзтриване
  15. iskam da popitam tova za cqlata strana li stava dumA ZA6TOTO NIE SME OT SLIVEN.6TE SME VI BLAGODARNI AKO STANE RABOTATA ZA TEZI PODARA4NI TORBI4KI ILI ZA NQKOQ DRUGA NADOMNA RABOTA AKO ZNAETE RAZBIRA SE.MOJE LI NQKAKAV NOMER ZA VRAZKA?

    ОтговорИзтриване
  16. Здравейте аз съм изработвала хартиени торбички и торбички от ламинат за рекламна агенция за Англия,така че мога да кажа че съм добра в изработката,защото те държат много на качеството и точността,така че ако ми намерите пазар и ми предоставяте материалите мога да ви изготвям колкото бройки искате и за къкъвто срок,но не се връзвам аз да си търся пазар .ПСако сте заинтересъвани отговорете ми

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако не се "връзвате" да си търсите пазар (клиенти), изглежда доста време ще останете развързана (без доходи). Парите идват от пазара, от клиентите. Ако оставите някой друг да Ви търси пазара, парите ще отиват при него, а за Вас ще остават трохите.

      Изтриване
    2. Дайте телефон да се свържа с вас

      Изтриване
  17. От къде и как да си набавя материалите и наръчника ?

    ОтговорИзтриване
  18. http://nadomno.bulgarianforum.net/t85-topic

    ОтговорИзтриване
  19. Вия ли предоставяте материалите или не?
    И ния ли трябва да си ги продадем тези торбички или Вия?

    ОтговорИзтриване
  20. От къде мога да поръчам ръковоството 0205 и от къде да се снбдявам с хартия?

    ОтговорИзтриване
  21. Катка Иванова4 февруари 2021 г. в 2:55

    От съде мога да си купя --ръководство 0205 и от къде да се снабдя с хартия?

    ОтговорИзтриване
  22. Imam interes za zgavane na torbicki

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.