Translate

вторник, 17 юни 2014 г.

Надомна работа за мъже под наем.

Мъже под наем - Не е това за което си мислите. 

В момента на запад тази идея е хит. По света, а и у нас има много самотни жени по най-различни причини - разведени, вдовици, самотни жени на възраст, жени, чийто мъже са много ангажирани в работата си или са в командировка, или работят в чужбина, по корабите и т.н. А надомната работа остава без покритие.
Проблемът е, че в дома, обикновено има специализация между женския и мъжкия труд. Всъщност, това е много разпространена надомна работа в щатите за оказване на мъжки услуги по домовете на самотни домакини или възрастни хора. Определено има нещо, които жените вършат по-добре, но съвсем определено има моменти, в които присъствието на отракан мъж е неминуемо, като например:
  • - различни видове ремонти на ВиК инсталации,
  • - бойлери,
  • - електрически уреди,
  • - разместване на мебели,
  • - цепене и пренасяне на дърва,
  • - почистване на комини,
  • - загорели съдове,
  • - монтаж на нови мебели или компютър,
  • - разчистване на натурии по мазета и тавани,
  • - поддържане на градини,
  • - басейни,
  • - ремонти на покриви,
  • - поправка на паднали тавани,
  • - шпакловане,
  • - боядисване,
- а ако щете даже придружаване на публични мероприятия, на които появата без придружител не се приема за добра идея. Мъжкото присъствие в дома респектира евентуалните крадци или мошеници. И ако от всичко това не виждате възможност за доходна надомна работа, здраве му кажете. Необходим ви е един телефон и тефтер. Разделете тефтера на две части, за да създадете началната база данни на своята нова надомна работа.

В първата част ще картотекирате господата, 

които желаят да предлагат по описания начин своите услуги. Внимателно ги класифицирай по тяхната специализация. Колкото и да е универсален един мъж, все пак има области, които му се удават по-лесно, и такива, в които не е за предпочитане.

Не пропускайте да си отбележите и актуални телефони за контакти, както и предпочитано време за поемане на ангажименти. Във втората част започнете да картотекирате домовете, които желаят да се възползват от услугите Ви, като се стараете да описвате точно интересите, в които е възможно сътрудничество. Тук също си записвайте адреси и телефони.

Рекламата.

Попълването и на двете части от бележника си може да ускорите, ако публикувате подходящи обяви в местната преса. Един вид за картотекиране на мъжете с подходящи способности и друг вид за привличане интереса на дамите, имащи нужда от мъжка помощ. Същите обяви може да оформите като листовки или афиши на ресни - разнасяйте периодично, разлепвайте - колкото повече, толкова по-добре.

От този момент нататък се превръщате в координатор, диспечер - изпращайте господата на повикване в домовете на по-заможните дами, където те изпълняват различни "мъжки" функции. Когато се заемате сериозно с надомна работа, добре би било още от началото да я оформите и правите законно, за да не залагате гнила основа на бизнеса си и след време да си навлечете проверки, обяснения и т.н.

За целта е необходимо да се регистрирате, но не като скъпоструваща фирма, а като „самоосигуряващо се лице“ - идеалният начин за регистрация на хора, осъществяващи надомна работа. Това става в Агенцията по вписвания, там където се регистрира Булстат. Носете си личната карта и евентуално - документ за образование.
На място ще Ви дадат готова за попълване бланка и за половин час и 15 - 20 лв такса, сте готови. След това трябва да декларирате началото на своята дейност в Националната агенцията по приходите (НАП) и това е. Декларацията ще получите на място. По изискани и елегантни господа могат да работят и като компания по време на парти - срещи, даване на приеми, посещения на кино, театър или благотворителни вечери и т.н., но това вече не е точно надомна работа за мъже под наем, а повече като контакти в социалната сфера - нова тема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.