Translate

четвъртък, 5 юни 2014 г.

Положително мислене.

Жизнен ресурс.

Когато разсъждаваме над възможностите пред себе си в живота, преди всичко трябва да осъзнаем, че ние не сме бездушна, ограничена машина, а живо, одухотворено същество, разполагащо с фантастичен жизнен ресурс. И най-прекия път към този ресурс е положителното мислене. Как да го постигнем?

Отрицателната вълна.

Отвратете се от всичко негативно около себе си. Днес всеки е на отрицателна вълна - вестници, телевизия, радио, политици, лекари, учители, безработни ... Непрекъснато се говори за бедност, нищета, убийства, блудства, кражби ... Вземете се в ръце навреме! Веднага напускайте среда, в която витае негативизъм. Не слушайте, не гледайте, не четете!

Възстановяване на позитивизма.

Напротив, три седмици (21 дни), неуморно търсете положителното във всичко около себе си, колкото и малко или незначително да е то! Мислете положително и действайте положително. Негативизмът е като тежък влак, който с течение на времето е набрал огромна скорост (и Ви води право в пропастта). Затова положете това малко 3 седмично усилие и възстановете позитивизма в себе си. След това го поддържайте.

Не изтървайте момента.

Много трудно е да бъде спряна тежката инерция на негативизма, но спазвайки горните инструкции, три седмици са Ви напълно достатъчни за това, после посоката ще бъде обърната! Направете го веднага, още сега! Иначе ще изтървете момента. Той надали ще се върне отново, а с това ще се изпари и една от малкото възможности да превключите на предимствата на положителното мислене.

Девиз:  

Когато не знаеш какво да правиш, прави това, което знаеш.

1 коментар:

  1. Положително мислене.

    Важно е, особено когато човек се опитва да се пречупи към положително мислене, да е изпълнени с оптимизъм. Както казват, за оптимиста бутилката си е наполовина пълна, а за песимиста - наполовина празна. Всеки е изпитвал в определен момент някакви разочарования. Такива сте изпитвали и Вие. Но не се предавайте! Вървете напред, учете се от неуспехите си и осъзнайте много ясно, че друг път и друг начин просто няма. Разберете този въпрос правилно.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.