Translate

понеделник, 14 юли 2014 г.

Ако имате богат речник, може да изкарате доста пари от това.

Как да изкарате пари с богат речник?

Поводи за празнуване и ... спомени.
Ако имате богат речник и нюх в изразяването, от това може да изкарате доста пари само с един химикал в ръка (после трябва да го позлатите за благодарност) и да си гледате живота. В живота на хората има доста поводи за индивидуално празнуване и за ... спомени след това. Обикновено се честват рождени дни, абитюриенти, абсолвенти, сватби, раждания, кръщенета, изпращане на войници или гурбетчии, годишнини от някои от горните събития.

Такива събития от край време се заснемат на снимки, а напоследък и върху видеоленти и компакт дискове. Но титулярите на събитието искат да го запечатат с още по-големи подробности за спомен и за поколението си. Какво се е случило, кои са присъствали, какви са предпоставките, кой какво е казал, как се е произнесъл.

Пишете по поръчка за лични събития в живота на хората.
Така, че пишете "по поръчка". Описвайте живота им, проучвайте навиците, интересите, състоянието и връзките им. Съставете си готови "стандартни" схеми за отразяване на различните видове събития, а при поръчка, само запълвайте схемата:
  • дата на събитието;
  • място;
  • обстановка;
  • присъстващи,
  • роднинство и т.н.
Компютърно оформление на текста.
След това на компютър, наберете текста. Украсете страниците с интересни рамки и разнообразни орнаменти според случая. Отделете подходящо място на снимките.
Ако нямате собствен компютър използвайте такъв от свои познати или под наем от компютърен клуб. Там имат и принтер за разпечатване.

Изгответе си чист и четлив оригинал и го размножете в копирно ателие в необходимия брой екземпляри. Изгответе интересна челна страница и дайте работата си за спирална подвързия. Накрая остава да предадете очерка на поръчителя и да си получите хонорара.
Организирайте дейността като собствен бизнес.

Самоосигуряващо се лице.
За да не се налага да харчите пари за учредяване на фирма, може да се регистрирате като "самоосигуряващо се лице" и така напълно ще узаконите дейността си. Остава само да наблегнете на разгласата и на писането. Основно правило е, че трябва ежедневно да пишете, за да набирате опит и да поддържате форма.

Маркетинг и реклама.
Но още по-важно е хората да знаят за уменията Ви. Затова пускайте обяви, разлепвайте афиши, разнасяйте листовки, изпращайте писма до известни личности, участвайте в обществения живот, водете си записки. Не забравяйте да се погрижите за авторските си права. Навсякъде пишете името си. Отбелязвайте датата на труда си.

Опит и известност.
Като придобиете опит и известност, влезте във връзка с издатели и им предложете част от своите работи за публикуване. Изгответе си собствен сайт в Интернет. Ако не знаете как, обърнете се към http://Google.bg. Там, в детайли ще намерите всичко необходимо за създаването на свой сайт.
Интернет работа.
Така чрез електронната поща ще Ви изпращат заявки и от други райони на страната и даже от чужбина. Като всяка друга работа, и тази изисква ангажираност, вникване и всеотдайност. Важното е, че може да я започнете изцяло базирани вкъщи, без никакъв капитал, само с .... един химикал в ръка.

Усъвършенствайте се и се развивайте.
Разбира се, добре е да си припомните уроците по литература от началното и средното училище и по същия повод да посетите местната библиотека.  Но главното си остава опита и завоюването на пазарна ниша! Затова пишете постоянно и се развивайте! По-важното от това да имате богат речник, за да изкарвате пари от него, е да имате желание и мотивация да го правите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.