Translate

вторник, 15 юли 2014 г.

Възможна ли е надомна работа без първоначално влагане на пари и капитал?

Правилното мислене може да замени влагането на капитал.

„Пари ми дай, а не акъл."
Много хора слугуват на съждението "Пари ми дай, а не акъл", но за да започнат надомна работа без първоначално да влагат свои собствени пари или капитал е необходим именно повече акъл - мислене. И при това условие е съвсем възможно да се започне без пари. Всъщност, успешната надомна работа се основава на правилно мислене, доста работа и почти никакви пари.

Без риск от загуба на пари.
По този начин не рискувате да загубите свои спестявания, но пък от друга страна, ако похарчите 400 - 500 лева за изпращане или празненство в ресторант, какво правите - харчите пари, ок които никога няма да имате възвръщаемост. Затова правилото е, не бъркайте харченето на пари с правенето на бизнес.

Цел на бизнеса е не да харчи, а да печели пари.
Целта на бизнеса е да печелите пари, а не да демонстрирате колко Ви бива в харченето им ("Ти ми дай пари, пък аз ще ти покажа как се прави бизнес" - всъщност - как се харчат пари. Защо говорим за бизнес при надомната работа - защото е изключително малко вероятно да Ви наемат надомно на трудов договор с осигуровки.
Правилната организация на работа също спестява пари.

Надомни услуги.
И така, към какво да се ориентираме, така че да не се налага да влагаме пари? Естествено, към извършването на някакъв вид надомна услуга, която не изисква закупуването на машина или на материали. Или, ако са необходими някакви суровини, те да се закупуват при поръчката на клиента и то с капарото му.

Например, ако Ви поръчват изработването на подаръчни торбички и поръчката е за по-големи количества - клиента капарира поръчката си. Вие с неговите пари закупувате нужната Ви хартия, сгъвате и лепите торбичките, на другия ден му ги занасяте, той Ви плаща и ето доходи, за които не сте вложили предварително свои пари.

Организация на дейността.
Единствения проблем в случая е, че Вие трябва да знаете цялата тази организация на дейността, а това е свързано с мисленето. А ако не е знаете, със сигурност няма да се справите. Но за радост, има доста надомни работи, за които могат да се намерят подробни, постъпкови ръководства и така да се стартира безрисково.

Разбира се, самите ръководства не са безплатни, но 50 - 100 лв не са капитал от 2 - 3 хиляди лева, а освен това, инвестирането им е много полезно и желателно, ако искате да стартирате бързо и да си спестите години на лутане, проби грешки и в крайна сметка - провал. Това е въпрос на избор и на манталитет.
Надомно начинание без капитал.
Друг пример за надомна работа без първоначално влагане на пари е извършването на преводачески услуги. Разбира се и за тях има някои дребни разходи - хартия, тонер, принтер - но с тези неща човек обикновено разполага, или те са съвсем приемливи в рамките на извършваната услуга. Ако се огледате по внимателно, със сигурност ще забележите множество възможности да стартирате собствено, доходоносно надомно занимание, но във всички случаи, трябва да поемете отговорност и да разберете, че нещата зависят основно от Вас. Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.