Translate

понеделник, 28 юли 2014 г.

Българите не са бедни, а по-скоро са малко пасивни.

Имаме ли дипломи?

Поразтърсете се у Вас и изровете всичките си дипломи от местата, където сте ги потулили от години насам - чекмеджета, библиотеки, картонени кутии, килери, гардероби  Само няма да предполагаме, че сте ги ючнали в мазето или на тавана. Съберете ги всичките - за начално, за основно, за средно, за висше и за всякакво друго образование, квалификации, специализации, курсове, семинари, обучения. Сега ги разгледайте внимателно!
  • - учебни предмети;
  • - специалности;
  • - оценки по предметите;
  • - държавни изпити;

Имаме ли жизнен опит?

И помислете! Всичко това не е ли злато. Ваше, заровено от години злато. Нали Вашето име е записано на всички тези официални документи? Използвате ли сега тези знания? Но да продължим. Това не е всичко. Освен официалните дипломи и сертификати, вземете 1 - 2 празни листа хартия и върху тях започнете да записвате, отделно, на какво друго Ви е научил самия живот. Да видим:
  • - Рецепти (за готвене, разкрасяване, поддържане на дома, градината, домашните любимци);
  • - Отглеждане на деца, домашни любимци, рибки, птички, хамстери, селскостопански животни, земеделски култури, цветя;
  • - Ръчни умения - шиене, плетене, колекциониране, сувенири, украси, дърворезба, декорации,
  • - Интелектуални способности - поезия, рисуване, писане, макраме, пачуърк, интернет, музика, пеене
  • - Как се кандидатства тук или там, за това или за онова - бюрокрация, дал Господ, в изобилие - разрешителни, лицензиране, регистрации, молби, заявления, справки, документи
И пак помислете! Всичко това не е ли също Ваше злато. Ваш изстрадан жизнен опит, заровен от години в различни чекмеджета на паметта Ви или в различни папки, кашони, куфари. В компютъра Ви? Знания, които сега можеха вече да помагат на други хора и така да Ви носи доходи.

Как да превърнем даденостите в актив?

Няма ли начин всичко това наистина да се превърне в АКТИВ и като такъв да започне да Ви носи доходи? Има, ако запретнете сега ръкавите и включите на «Действие»! Иначе няма проблем всичките Ви знания и опит да си пролежат под дебел слой от прах поне още 100 години, докато съвсем се загубят или окончателно им отмине времето.
Следователно, освен знания,
които се оказва, че имате в изобилие,
е нужно и ДЕЙСТВИЕ!
Ето, затова казваме, че
българите не са бедни, а по-скоро са пасивни.

Как да превърнем пасивите в актив?

Имаме много полезни неща, складирани тук и там, но пасуваме, превърнали сме ги в ПАСИВИ, безполезен товар, от който сега нямаме никаква полза, никаква възвръщаемост в пари. Вместо да се поразтичаме, да намерим начини, да ги активизираме и да започнат да ни носят доходи, месец след месец, за години напред. Та, нашата работа е малко «Вода гази, жаден ходи!» Доказахме, че имаме злато под формата на знания, но заровено тук и там и почти стигнахме до формулата за нашето забогатяване - остава да съберем 2 + 2 за да видим, че то прави 4. И ако първото «2» са Вашите знания, то кое тогава е второто Ви «2»? Много просто - Интернет! И тогава формулата за Вашите доходи става съвсем очевидна:
Вашите знания
+
Действия в Интернет
=
Богатство

Активността води към доходи.

Знания имате ли? - Да! Интернет имате ли? - Да! Какво още Ви липсва тогава? Действие! Правилното действие! Хайде тогава на работа! Чака Ви работа, която е трябвало да започнете поне преди десетилетие. Мен ако питате, можело е да се започне даже още във втори клас, но това е тема за по друг разговор (около българското образование), но не е за сега. Та, чака Ви интернет работа. Надомна интернет работа. Изцяло по Вашите специалности или интереси, които имате в изобилие. И ако още не Ви е светнала съвсем лампичката, казвам Ви го директно:

Доходи от писане на теми в интернет.

Доходи от писане на теми в Интернет точно по Вашите специалности! И това е Вашата формула за допълнителни доходи, в свободното Ви време, без да напускате работа (за по-сигурно). Няма значение какво и колко работите в момента (портиер, работник или банкер). С малко допълнителна интернет надомна работа, може за години и десетилетия напред да си осигурите един редовен, ежемесечен, допълнителен, сигурен доход от писане в интернет - нещо като лихва от банков депозит или рента.

Та, не се чудете, а действайте! Защото формулата на богатството е: Правилни Знания + Правилни Действия в Интернет = Богатство. Затова определено можем да кажем, че ние българите не сме бедни, а пасивни и сме остави в забвение редица свои активи, като чакаме някой друг да свърши работата вместо нас, но като че ли такъв не се намира.

2 коментара:

  1. Само не ми стана ясно. За всичките писани и в Интернет, който ще направя. Кой ще ми плати,колко и как става. Като ще се казва директно. Поне нека е изчерпателно! За да му стане на 100% ясно на човек, как наистина може да го докарва този допълнителен доход.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. AdSense - рекламната програма на Гугъл. Има и други подобни. Въпросът е да пишете интересно и да имате посетители.

      Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.