Translate

понеделник, 7 юли 2014 г.

Избор на доходно призвание.

Милиарди хора по планетата всеки ден ходят на работа, която мразят. 

Едва дочакват края на работния ден, за да се спасят, като се отдадат на нещо по-приятно. По този начин превръщат печеленето на пари и самите пари в нещо лошо, неприятно, мръсно, грозно и противно. Но парите са неразделна част от нашето ежедневие. Те са навсякъде около нас и ако така постъпваме, превръщаме живота си в постоянен кошмар. Тайната е, че парите и приятните неща трябва да са свързани, т. е. трябва да работите това, което обичате да правите.

Т. е. Вашата професия да е и Вашето хоби. 

Тогава няма постоянно да си гледате часовника за края на работния ден и ще вършите работата си с желание. А когато това стане и парите няма да са проблем. Преди 23 века, в "Изкуството да побеждаваш", Сун Дзъ, знаменит военен стратег, казва: Непосредствено преди встъпване в решителната битка, изгорете всички мостове зад войските си. Тогава те няма да имат друг избор освен да победят, като смъртта ще им бъде най-добрия съветник".

Можете ли да напуснете гадната си работа веднага 

(да изгорите мостовете зад себе си)! Това ще Ви принуди с жар да се заемете с новото си призвание - Вашето хоби. Така много скоро ще си осигурите приятно и доходно занимание. За домашно напишете поне 10 примера за приятна и доходна работа, с която се занимават и печелят хора около Вас или от телевизионни предавания или от филми, които сте гледали напоследък. Но не разбирайте това, като препоръка да си напуснете работата - Вие ще прецените дали, кога и как.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.