Translate

понеделник, 21 юли 2014 г.

Изработване на полезни устройства с надомна работа за техничари

Идея за надомна работа за техничари.


За хора с техничарски умения.

Създаването на различни полезни устройства е отлична идея за надомна работа, подходяща за хора с технически умения. Тук идеята е в малко по-друга плоскост. Когато Ви наемат на работа като ел. техник, обикновено Ви възлагат някаква частична електричарска работа - в смисъл, че тя не е готов, завършен продукт за реализация на пазара.

Собствен завършен продукт.

И ако винаги си търсите такава работа, това много затруднява директното Ви излизане на пазара, със свой собствен завършен, краен продукт. А по този начин се лишавате и от възможността да си осигурите значително по-високи доходи, от сравнително по-малко техническа работа.

Техничарска дейност.

От друга страна, техничарската дейност е идеална за това да бъде организирана като надомна работа и повечето технически специалисти са се обзавели с необходимото им помещение (гараж, мазе) и са го оборудвали с необходимия инвентар и инструменти. Но даже и някои неща да им липсват, не би било проблем да си донабавят.

Създаване на полезни устройства.


Електронни устройства.

Идеята за създаването на полезни устройства е особено актуална за хората, които се оправят с електрониката и са в състояние да си намерят или сами да си създадат необходимата им електронна схема. По настоящем от такъв вид услуги определено има нужда - устройства против гризачи, вибрационно пране, електронни цигари … и стотици други подобни.

Асортимент.

Поръчки за подобни устройства може да си намерите (чрез обяви в местния вестник) даже в средни и малки населени места. Със завишено търсене днес са всевъзможни устройства, създавани на базата на мобилни телефони. С малко фантазия и търсене из интернет, може да си наберете значителен асортимент.

Работа по поръчка.


Асортимент и реклама.

При това не е необходимо всички тях предварително да ги произвеждате и да влагате материали, без да сте сигурни дали някога ще бъдат купени. Подходът е друг - подгответе си колкото е възможно повече схеми, чертежи и идеи за машинки, за които сте сигурни, че при поръчка ще може да произведете и след това рекламирайте.

Продай, преди да купиш.

По този начин ще печелите само от реални поръчки, без да замразявате парите си в неща, които може и никой да не купи. Това правило на маркетинга (Продай, преди да купиш.), изглежда е доста трудно постижима за повечето хора, понеже постоянно се натъквам на обратния случай - «Произведи цели купища от нещо, пък после си го чукай по главата и обвинявай другите, че не разбират, или че заради кризата хората нямат пари да си го купят. Продай, преди да купиш!

Примери за устройства.

Например, може да създадете устройство, което позволява на собственика на автомобил, в режим на реално време да следи неговото състояние и местонахождение с помощта на мобилния си телефон. Такъв апарат би бил чудесен за собствениците на фирми за таксита, почистващи снега машини, автомобили за извозване на смет и др. С малки промени, е възможно да се създаде цяла поредица подобни устройства за дистанционен контрол от разстояние (включване - изключване) на всякаква домашна техника - пералня, бойлер, печка, парно и т.н.

Стратегии за надомна работа.


Масов продукт.

В тази дейност може да заложите на две основни стратегии за надомна работа. Първата е създаването на особено актуални и по-масови устройства, за които да организирате серийно производство, като възложите реализацията на търговец или ги пласирате в специализирани магазини за техника или направи си сам.

Специализиран продукт.

Другият вариант е да заложите на изработването на тясно специализирани уреди, като работите само по поръчка, възоснова на дълъг предварителен списък с описания и калкулация за цените. Така клиентите ще си подбират предварително, след това ще Ви пускат поръчка, като я капарират и така ще работите само на сигурно. Препоръчително е да започнете с втория вариант, защото само така със сигурност ще може да отсеете какво реално се търси на пазара, и така в последствие да се концентрирате върху серийното производство, за което сте сигурни, че ще има търсене.

Без трудова зависимост.

Надомната работа по производството и изработването на различни хитри уреди и устройства е доста добър начин да се измъкнете от трудовата зависимост на работодатели, при това може да го направите на етапи, като за начало започнете без да напускат постоянната си месторабота, в свободното си време. И едва когато се убедите, че нещата потръгват, безопасно да се реорганизирате и разгърнете с пълна сила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.