Translate

вторник, 22 юли 2014 г.

Професия професор - длъжност милионер.

Истини за професорите и милионерите.


Познавате ли професор - милионер?

И действително, ако се замислите, сами ще се убедите, че не познавате професор или академик, които да са милионери. Те може да са влиятелни хора, признати специалисти, уважавани общественици, но докато си остават професори (учени хора), те не могат да станат милионери. И напротив, света изобилства с примери, как съвсем обикновени, даже неуки хора, преуспяват в областта на бизнеса и често си осигуряват доходи за милиони.

Кой може да рекламира?

Това са фактите, на които е труно да се повярва. Но по време на социализма у нас имаше една приказка, която не беше много далеч от реалното състояние на нещата „Учи, мама, че да не работиш!" Нека да се опитаме да разширим наблюденията си. Кои неща са най-рекламирани в масмедиите? Рекламирането евтино мероприятие ли е? Ако не е, кой може да си ги позволи? Ако една реклама се повтаря упорито, понякога с години и даже с десетелетия, какво означава това? ...

От какво се печели повече?


Най-рекламирани са простите неща.

А сега нека се спрем на отговорите, защото както е известно, ценен е не този, който задава въпросите, а онзи, който дава отговорите. Най-рекламираните неща са обикновено много прости неща - питие, дъвка, вафла, мазило ... Помислете си какво професорско има в една дъвка? Нищо особено - дъвка. Вярно е, че се правят тестове, проучвания, изследвания, но ... за една нищо и никаква дъвка.

Докато умните умуват, простите - печелят.

Да сте чули в някое училище или университет да се учи за дъвка или за преподавател, а още по-малко - за Професор по дъвките?? А истината е, че от дъвката се печелят не милиони, а милиарди! От една нищо и никаква дъвка! Именно затова и много я рекламират - защото имат пари за да си го позволят. Може ли един професор да рекламира с години нещо като „Теория и практика на високо динамичните хидро процеси". Това е положението! Докато умните умуват, простите - печелят.

Разликата между професори и милионери.


Милионерите са „прости" хора.

Печели се не от „умни" неща, а от обикновени, нужни, полезни, вкусни неща. Но това не е цялата истина. Не може да се печели от 1000 прости неща. Това пак си е вид професорщина. Печели се само от едно просто нещо. Затова милионерите са „прости" хора. Те разбират само от едно нещо, при това то е много просто. И това просто нещо го възпроизвеждат по всевъзможни начини милиони и милони пъти и ... печелят милиони.

Професорите преподават сложни неща, които никой не купува.

Докато на професорите цял живот не им стига да обяснят някакви много сложни неща, камо ли пък да ги продават. Иначе е хубаво да си професор с широки интереси, разбиращ от всичко (и най-вече от неразбираемите неща), но от това не се печели, и казано по - точно - няма кой да плаща за такива чудесии. Помислете си, Вие за какво ще си дадете парите - за една вкусна вафла или за някаква сложна професорска измишльотина.

Коя работа е подходяща за Вас?


Няма професори - милионери.

И не ме разбирайте грешно. Аз не заставам нито на страната на професорите, нито към милионерите и не твърдя, че единият от тях е по-лош, а другия по-добър. Аз само обяснявам, че няма професори-милионери. Следователно, за да печелите надомно, трябва много да ограничите кръгозора си. Разбира се, има хара, които са закърмени с отвращение към парите. За тях остава професорствуването.

Пари от простите неща в живота.

Но парите идват от прости неща, които всеки разбира, и за които всеки с удоволствие и доброволно плаща. Казано е „Прави нещата просто, глупако!" Защото науката е доказала, че сложните неща са ненадежни, т.е. постоянно нещо се разваля, нещо не става. Има много уйдурма, а хората за таквози не плащат. Правете нещата просто, защото докато се правите на професори, едва ли от това ще станете бигати хора, да не говорим за милионери. Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.