Translate

неделя, 20 юли 2014 г.

Можете ли да работите за себе си?

Можете ли да работите усилено 

 в продължение на дълъг период от време, за себе си, така че дохода да остава за Вас? Готови ли сте например да останете до късно през нощта, подготвяйки оферта за Ваш клиент? Това, може би ще трябва да го правите след дълъг и уморителен ден, а вероятно и детето Ви тогава ще е болно. Но ако не го направите, може да загубите своя бизнес.

Можете ли да разговаряте спокойно 

с ядосан клиент, който Ви телефонира късно вечерта с оплакване, което вярвате, че е неоснователно? Умението да се справите с подобни ситуации е решаващо при всеки вид самостоятелна работа и Вие трябва да сте сигурни, че имате необходимите данни за това.

Можете ли да продължавате бизнеса 

си независимо от многобройните разочарования, които ще преживявате? Много често нещата тръгват зле. Доставчиците не изпълняват обещанията си. Конкурентите използват удари под пояса. Клиентите забавят плащането на суми, които Ви дължат. Някой, от когото зависите се разболява в най-неподходящото за Вас време.

Машина, уред или колата Ви се развалят точно в момент, когато са Ви жизнено необходими. Непредвидените нещастия и разочарования са безкрайни и на Вас ще Ви е нужно твърдото решение да приемете проблемите и да ги превъзмогнете - обикновено чрез още по-усилена работа.

Можете ли да проявите необходимата твърдост 

 в критични ситуации? Сключили сте договор, по който вече сте закупили материалите, ангажирали сте хора, но клиента решава да се откаже или да промени условията. Ще успеете ли категорично да се възпротивите и да го накарате да изпълни сделката? Необходимо е да отстоявате намеренията си и да бъдете настойчиви в желанието си да постигнете успех в бизнеса. Само така ще си осигурите място в живота сред заможните и перспективните.

Можете ли да си правите добре сметката 

 и да разчитате само на парите, които сами сте спестили? Вземете ли кредит или заем, това Ви поставя под чужда зависимост и може скоро да се разделите с бизнеса си или да станете следствен. Примери за кредитни милионери в България от последните години - колкото желаете. А ако сте работили със собствени пари, ще загубите само тях, но ще си спестите огромните неприятности и освен това ще бъде много поучително за Вас.

Можете ли да сте предприемчиви?  

Не се отчайвайте ако не искат да възприемат находчивите Ви идеи. Мобилизирайте се и потърсете начини и средства сами да ги реализирате. Това ще Ви бъде трудно, или даже много трудно, но успехът Ви ще бъде голям и цялата печалба ще остане само са Вас и Вие дълго ще й се радвате.

Можете ли да сте трудолюбиви 

и да работите по 15-16 часа в денонощието за месеци и даже години напред, забравяйки за отпуски, почивки и курорти?

Можете ли да сте амбициозни 

и да не се отклонявате от целите си нито ден, докато постигнете пълен успех и след това да продължите в същото темпо?

Можете ли да решавате проблемите 

 не с конфликти, а с добронамереност и разбирателство? Отговорите на всички тези въпроси определят дали сте в състояние и можете ли да работите за себе си, без посредник, така целия доход да остава  за Вас.

1 коментар:

  1. аз самият се опитвам и развивам малък бизнес. Зная колко е трудно и неприятно всичко това, което описвате. За съжаление смятам, че българинът вече не е трудолюбив, чака наготово някой да му даде на готово. Впечатлен съм от идеите, които предлагате и смятам, че всеки, който пожелае може сам да развие потенциала си към успех и допълнителни доходи, освен другата работа, където е мн. често под опечен. За целта трябва да се промени манталитета на хората...

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.