Translate

четвъртък, 31 юли 2014 г.

Хитроумно, чрез лепене на стикери!

Популярност в обществото чрез стикери.


Хитроумен начин за популярност.

Знаете ли какъв е най-хитроумния начин да станете невероятно популярни в обществото, помагайки (чрез използването на стикери) с един замах да се решат от години наболели социални проблеми? Метод, който при определени обстоятелства, предприемчивост и малко организация от Ваша страна, би могъл да Ви осигури такава популярност, че да спечелите даже и депутатско място на следващите парламентарни избори и то като независим кандидат!

Та, да видим има ли злато в тази фантасмагория?!

Знаете, че в обществото съществуват редица наболели проблеми и каузи, които държавата трябва да решава, но от години не намира време, средства или желание да го направи. Затова възникват т.н. граждански сдружения, които си поставят за цел да популяризират един или друг обществен, политически, екологически и т.н. проблем с цел намиране на някакво решение за него.

Идеалният начин това да стане настойчиво, но евтино и „отдолу" - са стикерите.

Например: Днес проблемът с безразборното паркиране на автомобилите по тротоарите, при което грубо се потъпкват и закона, и правата, и безопасността на пешеходците, е придобил повсеместен характер, превръщайки се в открит конфликт между арогантни шофьори и потърпевши пешеходци. Затова зачестяват случаите със забити в колите кирки, издраскани с пирони бои, счупените огледала или чистачки ... Всичко това, разбира се, има криминален характер. Но дали не може да се измисли по-мека, но затова пък по-масова и по въздействаща форма на протест, с цел да се дисциплинират шофьорите и проблема да се реши? Може! И то съвсем просто! Ето как!

Реализация на идеята за лепене на стикери.


Издавайте и разпространявайте малки стикери.

Започнете да издавате и разпространявате малки цветни стикери (оранжеви, червени, жълти ...), върху които пише „НЕ ПАРКИРАЙ ВЪРХУ ТРОТОАРА МИ" или нещо подобно и започнете да ги пласирате сред потърпевши пешеходци, даже ако трябва - станете член или активист на различни граждански сдружения. Тогава пешеходците, вместо на арогантността да отговарят с варварство, просто ще започнат открито да залепят стикери върху стъклата на неправилно паркираните коли, с предупреждение, че шофьорите нарушават закона и създават предпоставки за инциденти с пешеходци, понеже последните се принуждават да заобикалят, слизайки на пътното платно.

Протести чрез лепене на стикери.

По този начин, не могат да ги обвинят, че нанасят материални щети върху чуждо имущество (стикерът може да се почисти) нито да им търсят материална отговорност за това. Следователно, все повече потърпевши пешеходци ще придобият смелостта да изразят протеста си и да лепят такива стикери. А какво пречи Ви да ги снабдявате? (Четете до края!). И в един момент идеята може да придобие размерите на епидемия, което означава, че може да Ви засипят с поръчки, стига да защитите идеята с авторство (така, че други да не могат да я плагиятстват) и стига във всяка пратка със стикери да има визитка с Вашите координати за нови, при това дистанционни поръчки.

Как да решите проблема с неправилното паркиране?

Така ще дойде ден, когато недисциплинираните шофьори ще намират неправилно паркиралите си коли обсипани със стикери, и щат, не щат, ще започнат да се съобразяват с правилата, колкото и държавата да нехае за тях. Когато решите проблема с паркирането, това ще Ви създаде голяма обществена и даже политическа популярност - факт, който може да използвате по различни начини, в т.ч. и да се кандидатирате за следващите местни или национални избори. А междувременно може да продължите да обслужвате други подобни обществени и екологически каузи - меко, настойчиво, но резултатно и ... да печелите от това. Е, кажете, че няма хляб в тази работа!

2 коментара:

  1. На никой не му пречи да залепи един стикер,ако той има някаква идея, кауза или цел.По трудното е да се спазва това,което е написано и другите участници в пътната обстановка да знаят, че вътре да речем има деца и а карат по внимателно.Статията ви е интересна и това,с което сте се захванали.Надявам се да има голяма реализация.Посланието да издавайте малки стикери е страхотно, не е нужно всичко да бъде огромно,за да има полза.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Идеята е добра, но е за активни хала, за хора с позиция, които искат да я отстояват и не се предават. За целеустремени хора.

      Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.