Translate

петък, 1 август 2014 г.

Има ли лесни пари при работа в интернет?

Има ли лесни доходи в мрежата?


Кой има полза от нашата работа в нета?

Част от хората, които търсят лесни пари от работа в интернет, се сблъскват с неуспеха и даже с разочарованието, защото по правило пари се печелят срещу реална работа или ако трябва да сме по-проникновени - срещу ПОЛЗА за този, който ще плаща. А тези хора нямат точна представа кои са техните потребителите (конкретните им потенциални клиенти), нито имат идея с какъв продукт или услуга да са им полезни (а то и няма начин да имат, ако не знаят кои са те).

Защо трябва да ми плащат?

Затова преди да започнете да печелите реални пари онлайн, трябва да свикнете да разсъждавате от гледната точка на плащащия парите (клиента, потребителя, посетителя, заинтерисования...) и съвсем ясно да си отговорите на въпроса: "Защо той ще ми плаща?" - защото има излишни пари и не знае какво да прави с тях или защото е някаква балама, или защото му е нужна моята услуга? Та повечето хора, които се провалят с работата в интернет, си мислят че там е пълно с балами, като при това задължително трябва и да ги обидиш по форумите, че са мошеници, експлоататори, богаташи, търгаши и т.н. И след това започват да разнасят на ляво и надясно легендата, че в мрежата не може да се печели и всичко било мошеницество.

Работодателите проучват кандидатите за работа.

А това е толкова невярно, колкото да твърдим, че слънцето, което ни препича отгоре, не грее. Но интересното е, че въпреки абсурда, много хора си вярват и не могат да се спрат. В резултат, не само че нищо не успяват да припечелят, но без да подозират и знаят, попадат в черните списъци за черногледци и клеветници и още повече си усложняват живота пред потенциалните работодатели в нета (днес вече много работодатели проучват потенциалните си кандидати за работа за поведението им в интернет, даже има специализирани агенции за това).

Човек трябва да е професионалист и в интернет.

Затова трябва да кажем така - в интернет има огромни възможности за доход и те бъкат буквално отвсякъде, но това не означава, че е лесно и че ще Ви ги сервират наготово. Както винаги и както навсякъде в реалния живот, така и във виртуалния свят (в интернет) човек трябва да е професионалист, при това не по диплома, а по призвание - самоизградил се с работата си и доказал се с делата си професионалист.

Как се става професионалист в нета?


Упорита практика.

Като се научим да прекарваме онлайн по 10 - 15 часа на ден в продължение на 5 - 10 години, но не да цъкаме игрички, а с реална работа, от която постоянно ни боли глава как и с какво още да сме полезни за своите клиенти и

Полза за клиентите.

Като търсим и проучваме възможности за полезно обслужване потребностите на реални и нуждаещи се клиенти, а не за обратното - висене във форуми, приказки в социални мрежи, игрички, за което ние трябва да плащаме (т.е. да се разделим с манталитета на потребители - вземащи и го заменим с ролята на даващите решения, полза и услуги - бизнес ролята).

Потребителски манталитет.

Така че, потреблението, консумацията не ги бройте за опит в интернет, а за чиста загуба на време, енергия и пари, което обаче (забележете) означава, че щом Вие губите, някой друг печели. Така ги разбирайте нещата и ще сте на прав път. Защо Вие да не сте печелещия? Много е обезкуражително за хората, когато разберат, че лесна работа няма, пък и кога ще го набират този денонощен стаж от 5 - 10 години?

Парите идват от крайните потребители.

Но колкото и да се чудим, от това няма да спечелим, така че по-добре е повече да не губим време, а да се захващаме с нещо реално. Лесни пари от работа в интернет няма, както не е реалистично да очакваме лесно доходи във всяка друга област от живота - реална или виртуална. По простата причина, че парите винаги идват от краен потребител, клиент, който иска срещу тях да получе реална полза. Даваме ли му такава полза? В състояние ли сме да му дадем? Когато го направим, действително ще си осигурим лесни онлайн доходи, но до тогава е нужно да свършим доста работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.