Translate

събота, 19 юли 2014 г.

Как да срещнете и използвате връзки в обществото с известни хора?

Подкрепа и съдействие от известни хора в обществото.

Известните хора.
Замисляли ли сте се как бихте могли да срещнете известни хора в обществото, които биха могли да Ви помогнат и изведат по пътя на успеха и парите? Често може да забележите, че хора без кой знае какви способности или умения се движат в или възползват от компанията на известни хора - кметове, президенти, депутати, журналисти, съветници ... Въпросът е коя е формулата, която им позволява да го правят. А отговорът в никакъв случай не е, че късметът им е проработил, или че е станало случайно.

Връзки по интереси.
Връзките се създават и използват не само от ерата на социализ(ъ)ма, но много преди това и по въпроса има изградена цялостна система за действие. Забелязано е, че обикновено хората от една група - студенти, работници, бизнесмени, преподаватели ... се движат и общуват в своята група, като много рядко осъществяват контакти извън нея, което води до тяхната изолация. Ако и Вие сте в същата ситуация, това значително ще затрудни придвижването Ви напред и срещите с хора, които могат да Ви помогнат.

Хората са различни.
Затова е важно своевременно да се откъснете от обичайното си и близко обкръжение (но не и да скъсвате с него). Официалната позиция е, че всички хора са равни. Глупости. Точно обратното - всички хора са различни! По етнически произход, по цвят на кожата, по език или диалект, по култура, по образование, по богатство, по пол, по ръст, по тегло ... Кое им е равното или еднаквото?

Обществени групи.
Всички тези и много други различия създават различни и неравнопоставени обществени групи. Ненапразно обществата в Индия, Англия - се делят на касти. Но Вие трябва да разглеждате всичко това като цялостна и взаимнообвързана многостепенна система. Вашата задача е да не оставате, а още по-малко - да се затваряте, в собствената си социална група, а прилагайки необходимите усилия и поемайки определени ангажименти, да се придвижвате нагоре по обществената стълбица и йерархия.
Как да установите преки контакти?

Контакти и запознанства.
За да подпомогнете изкачването си е необходимо активно да познавате колко е възможно повече хора. Това става по два начина: естествен и целенасочен. При естественият начин - това са Вашите обичайни и естествени контакти и запознанства, свързани с работата Ви и с обичайния Ви начин на живот. При целенасоченият начин - Вие планомерно осъществявате срещи и запознанства, които не са свързани пряко с обичайния Ви живот.

Хората са отзивчиви.
Обикновено хората са отзивчиви и проявяват готовност да говорят за себе си, стига да ги попитате и ... да ги слушате. Научете къде работят, с какво се занимават, от какво се увличат, кого познават. Но увлечени твърде много от изкачването нагоре, не забравяйте или не пренебрегвайте контактите с хората под себе си. Това ще подкопае усилията Ви и ще Ви лиши от необходимата база или основа. Най-бързия начин да се изкачите нагоре е като привличате на помощ хора като Вас.
Използвайте връзки с известни хора в обществото.

Целенасочени срещи.
С тях контактите Ви са по леки и обичайни, а те могат много да Ви помогнат - кой със съвет, кой с връзки или съдействие ... Но все пак, въпросът е как самостоятелно и целенасочено да установите преки срещи, контакти и запознанства с известни и богати хора, които могат директно да са Ви от полза. Отговорът е много прост. Ходете там, където ходят те и правете това, което правят те. Участвайте в обществения живот. Посещавайте пресконференции, участвайте в срещи, чевствания, семинари. Членувайте в камари, палати, клубове... Ходете на представления, на тенис, на фитнес ...

"Дай, за да получиш".
Участвайте с доброволен труд в благотворителни мероприятия и кампании. Там ще ги срещнете! И в непринудена обстановка ще се запознаете и опознаете с тях най-добре. Богати хора, спонсори, кметове, областни управители, културни дейци, съветници, депутати ... Основната разменна единица в тази система е благоразположението. А основното правило - "Дай, за да получиш.". Целта е Вие да получавате благоразположение, но за да я постигнете ще се налага да давате от досегашните си контакти, да помагате с каквото можете.

Мрежа от взаимообвързани услуги.
Казано по друг начин, така изграждате своята мрежа от взаимообвързани услуги, съдействие и помощ, като се научавате как да срещате и да използвате по най-плодотворен начин връзки с известни хора, утвърдени в обществото. Научете се да разпознавате различните социални групи и да се движите във всяка от тях като в свои води. И на всякъде разменяйте благоразположение. Подпомагайте другите, за да подпомагат Вас. А така всъщност подпомагате себе си. Принципът е стар като света: "Аз на тебе, ти не мене."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.