Translate

сряда, 9 юли 2014 г.

6-те решаващи умения за успех през 21 век

Адаптиране към промените.

Различни анализи на експерти откроява наличието на шест главни способности за постигане на успех през 21 век. Овладейте тези умения и променете живота си преди останалите. Никога досега едно поколение не е било засипвано с толкова много и радикални промени. Това означава, че ако не сте усвоили подходящи нови умения, ако не сте се адаптирали към новите правила на играта, и ако не сте си осигурили висока котировка на пазара, вие няма да постигнете независимостта и успеха, които искате.

Да поддържаме статуквото или да се превърнем в предприемачи?

Най-големите рискове в днешния свят идват от поддържането на статуквото и опита да се кара по стария начин, с досегашните умения, без промяна. Но ако я карате така, далеч няма да стигнете. Подобрете възможностите си за успех - мислете като предприемач. Всеки човек може да е истински предприемач. Най-успелите и реализирани хора обичат работата си. Когато се радвате на работата си, това изнася на преден план най-добрите ви черти на характера. Само тогава вие ще постигнете това, което наистина заслужавате.

1. Използване на английски език.

- английски език се говори и използва от 3 млрд. души по Земята;
- английски език се използва от всички международни организации и институции;
- английски език се използва в бизнес преговорите;
- английски език е необходимо да владеете за да Ви назначат в чужда фирма;
- английски език се говори от 500 млн. души в Интернет.

2. Пазарни умения.

Да се владее повече от това, което вие струвате в пазарното пространство, да се владее факторът „търсене - способност - трудност". Увеличете търсенето на вашите продукти или услуги (как става това е подробно обяснено в нашите разработки № № 3, 6, 10, 14, 26, 29, 30, 31, 32, 33, 34 и 35), увеличете възможностите си да ги доставяте и направете трудно отстраняването ви от пазара.

3. Продажбени умения.

Независимо дали се представя компания, продукт, услуга, издание, случай, та дори и самите себе си, всеки нещо продава. По настоящем у нас малко умения са толкова недоразвити, колкото умението да се продава. Без значение, какво продавате, вие трябва да знаете как да продавате. Вие трябва да се продавате всеки път, дори и ако не се занимавате с продажба на продукти. Научете се на прости и вълнуващи похвати, така че да можете комфортно и елегантно да продавате все повече от вашия продукт или услуга.

4. Финансови умения.

Вярно е, че истинското богатство е нещо повече от притежаването на пари. Въпреки това е хубаво да ги имате и да притежавате финансовото самочувствие за да ги печелите, спестявате, инвестирате и увеличавате. Голяма част от нашите бизнес разработки са посветени точно на това. Прегледайте ги отново и подберете най-подходящите за себе си.

5. Умение за адаптиране (приспособяване).

Това е преди всичко гъвкавостта - желанието да ревизирате положението си, да промените начина си на живот и мислене. Вие трябва да се научете как да имате повече самочувствие за да държите уверено курса към своите цели.

6. Умение да се поема и носи отговорност.

Нещата не ви се случват, а ставата реалност поради вас. Когато поемате отговорност, вие елиминирате вината, извиненията и причините да не се прави нещо. Единствено тогава вие ще престанете да говорите какво трябва да направите. Не напразно е казано, че който иска да свърши една работа - намира начините, а който не иска да я свърши - намира оправдания.
В заключение, може да се спрем на следната препоръка - не се забърквайте с работа която мразите, без да се заблуждавате колко бихте спечелили от нея. Днес всеки може да е истински предприемач, т.е. трябва да мислите и да действате като че би става дума за собствения ви бизнес, та дори и да нямате такъв. Когато притежавате собствена работа вие контролирате вашето бъдеще, без значение от това кой ви подписва фишовете за заплата. Овладейте горните шест много важни житейски умения и ще направите повече пари, ще бъдете по независими и ще развиете вашите "способности за постигане на успех". Просто поемете отговорността и го направете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.