Translate

сряда, 9 юли 2014 г.

Задоволство - основата на пълноценен живот.

Радвай се на това, което имаш.

Принципът на задоволство от това, което имаме, е много древен, но малко хора днес го разбират правилно. Въпреки това, той е важен фактор за пълноценен живот на хората. Ето пример: Човек обикновено пренебрегва или не забелязва това, което има, а живо се интересува и стреми към неща, които няма и полага големи усилия за да се сдобие с тях.  Когато не успява, се чувства нещастен, завижда на хората, които ги имат и даже започва да ги мрази. Почти всеки попада в тази ситуация днес.

Не търчи подир онова, което нямаш.

Но ако все пак някой успее да се докопа до нещо бленувано, вместо да му се наслади с необходимото внимание и уважение, много бързо го забравя и вниманието му отново е при нещо друго, което отново няма, и кръгът се затваря.
Ако се огледаме около себе си, ще открием, че всеки търчи подир нещо, което няма, вместо да се радва на това, което има. Това продължава с години и десетилетия, а неудовлетворението от живота расте и накрая всичко завършва като човек умира напълно нещастен.

Прекъсни въртележката и се наслаждавай на пълноценен живот.

Къде е изхода от тази дяволска въртележка? Много просто! Поначало човек се ражда с всичко, което му е необходимо за пълноценен живот. Веднъж положете усилия и осъзнайте своите дадености като предимства и като нещо ценно, което ще Ви върши работа цял живот, научете се да ги цените и престанете да се интересувате от всичко останало. Научете се да цените, да се радвате, да се наслаждавате, да се гордеете и да развивате това, с което вече сте се сдобили. Това е задоволство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.