Translate

четвъртък, 7 август 2014 г.

Имате ли цели в живота и гоните ли докрай?

Какво е човек без цели?

Муха без глава, Шматкане, Помотаване, На където го духне вятъра ... Това са все изрази, отразяващи състоянието на човека без цели. Животът на повечето хора днес е твърде хаотично и случайно явление. Често човек тръгва нанякъде, но нещо го отклонява, среща приятел, след това враг, друсва земетресение, приижда вълна, правителството пада, уморява се ... и докато се усети, от целите му не е останало нищо.

Кое е ядрото на успеха?

Правилото е, че човек като тръгне за някъде, забравя за къде е тръгнал. Друг е въпроса, дали изобщо знае за къде е тръгнал и дали някога ще стигне. Този тип хора само констатират от време на време, че са еди къде си и еди как си, без да знаят защо са там. Ядрото на успеха обаче е в желанието ни да постигнем определени резултати.

Имате ли цели и как ще ги постигнете?

В този смисъл целите могат да се разглеждат като желано бъдещо състояние на човека, което предполага определен вид поведение и изискват да се мобилизират необходимите ресурси за реализирането им. Те включват осъзнати самоограничения и се основават на анализа на миналите и бъдещите потребности, желания и стремежи. За домашно напишете какви са вашите цели и до каква степен сте ги постигнали, и кога ще ги реализирате напълно, и какво ще правите след като ги реализирате?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.