Translate

петък, 8 август 2014 г.

Кой е начина веднага да се сдобиете с желязна воля в света на парите?

Волята има решаващо значение в света на парите.

В света на парите волята има решаващо значение. Иначе много хора чуват или даже твърдят, че знаят принципите за забогатяване, но така и не го постигат на практика. Защо? Защото нямат нужната воля! Е, няма тогава злато в способността да се сдобиваме с желязна воля, когато става дума за печелене на пари? Според мен - има и то много злато. Всъщност, каквото и да си приказваме за тайните на парите, те завинаги ще си останат тайна за Вас, ако Ви липсва воля за да се възползвате от тях.

Но знаем ли какво е волята?

Когато се говори за волята, много хора си я представят като стискане и скърцане със зъби, опъване до скъсване на жили, напрягане на мускули, прилагане на неимоверно усилие, на изключителна издръжливост и изобщо нещо, на което са способни само единици от най-избраните. Във всичко казано до тук няма НИЩО ВЯРНО! Волята е най-обикновено изпълнение на Вашите желания.

Пример за изява на воля.

Представете си, че сега е жарко лято и Вие се прибирате в къщи прималели от жажда. На масата е поставена прозрачна чаша, пълна със студена вода, току-що извадена от хладилника. Чашата се е изпотила и по нея се стичат капчици росна вода. Вие доближавате до масата, вземате чашата и изпивате водата. Това е волята. Да видяхте нещо трудно, напрегнато и т.н., като за избрани?? Няма такова нещо, нали?

Всеки ден го правим, по-безброй пъти, с какво ли не. Изпълняваме нашите желания, прилагайки волята си. Защо тогава съществува другата представа за волята? Нямам воля за това, нямам воля за онова. Все едно казваме: „Нямам воля да вдигна чашата с вода и да я изпия". Толкова ли е трудно това? Естествено, че не е!

Кое тогава е трудното на волята?

Представете си сега същата картина. Но преди да вдигнете чашата с водата, Вие започвате да си задавате въпроси: Това дали е вода? Ами ако има някаква отрова в нея? Дали това не е мираж от горещото време (знаем, че в пустинята изникват миражи). А може би са ми сложили психотропни вещества, за да проговоря? Или наркотик? и т.н. до безкрайност. Е, при това положение кога ще изпиете водата за да си утолите жаждата? НИКОГА!

Колебанията разбиват волята.

Когато човек започва да си задава много въпроси по отношение на дадено действие, за които няма отговор, то той започва да се КОЛЕБАЕ. Дали да го направи? Може ли да го направи? Кога да го направи? Защо да го прави? Заслужава ли си да го прави? Каква му е ползата та да го прави? и т.н. И докато си задава всички тези въпроси, започва да опъва жили, да се напряга... Представете си един автомобил. Вие го подкарвате и след това давате на скорост и натискате едновременно газта и спирачката докрай. Какво се получава? Т.н. ВОЛЯ - автомобила реве до скъсване, а не помръдва от мястото си.

Преустановете колебанието.

Е, вече не е ли очевидно моменталното решение за придобиване на желязна воля? Пуснете спирачката. Преустановете колебанието. Просто го направете. Защо главното изискване към войниците в казармата е безпрекословно да се подчиняват на командира си? На това се държи най-много и постоянно се тренира. Сега вече знаете отговора - липсата на колебание е предпоставка за желязна воля при войниците. А това е основното изискване от един войник. Със сляпото подчинение се решава именно въпросът с колебанието и се дава шанс на волята.

Как да преустановите колебанието, за да се сдобиете с желязна воля още сега?

Този проблем има две решения:

Решение № 1: Спирате да си задавате въпроси.

Просто го правите! Не! Без въпроси! Не знаете защо, но го правите - механично, като автомат, без мислене.

Решение № 2: Спирате да задавате въпроси и започвате да давате отговори.

Ценен е онзи, който дава отговорите. Щом отговорите на всичките си въпроси и съмнения, значи не остава нищо друго, освен да го направите.
Недостатъка на решение № 1 е, че ще го направите, но може да има сериозни последствия.

Недостатъка на решение № 2 е, че може да отнеме твърде дълго време и води до мозъчно изпотяване. Последното е много неприятно за болшинството от хората.

Формула за постигане на желязна воля.

И така, волята има две съставки - за и против. Тя бива силна и слаба. За да се изпълни дадено действие, съставките "за" трябва да са по-силни от съставките "против". Скърцането със зъби не е воля. То само показва, че срещу силни и многобройни съставки "за" противодействат равносилни и многобройни съставки "против". Тайната за постигане на желязна воля е в добрата мотивация и в липсата на противодействие на желанието за действие. Това е категоричния успех. Следователно, ето каква е формулата на волята:

Мотивация (желание) - Противопоставяне(съпротива) =  Воля за действие.

Волята застава винаги на страната на по-силните емоции. Следователно, ако едно желание не Ви е посърце, надали ще го изпълните. И обратното - Вие изпълнявате веднага и без никакво колебание, това, което най-много и истински желаете. Защо си поставяте задачи, които не желаете? Това е въпрос, на който само Вие знаете отговора! Давайте отговори, а не задавайте въпроси!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.