Translate

четвъртък, 11 септември 2014 г.

Кои са основните критерии за подбор на надомна работа?

Съществуват редица съображения, които трябва да имате предвид, но тук щу изброим само основните критерии за селекция на подходяща за Вас надомна работа, която най-пълно съответства на Вашите способности, дадености и компетенции.

1. Изискване за минимален стартов капитал.

Повечето от успешните надомни инициативи са тези, които не разклащат финансовите ви устои още в самото начало. Ориентирайте се към дейности, които не изискват вземането на заеми до такава степен, че през първите няколко години да не правите нищо друго освен да ги връщате.

2. Покриване на специфични пазарни ниши с гарантиран пазар.

Това е така, защото успешните възможности за надомни доходи са тези, които запълват много специфични нужди. Те осигуряват продукти или услуги, които не могат да бъдат получени от големите фирми.

3. Подбор на дейности, подходящи за малки градчета, за селски райони и за големи градове.

Важно е в подбора си да се ориентирате от специфичните условия на район, в който живеете. Едно е да живеете в Странджа, Родопите или в Пловдив, Варна или София.

4. Компютри и интернет - идеалните полета за надомна работа.

Като се има предвид разпространението на компютрите в национален мащаб през последните години, много от надомните дейности могат да бъдат ориентирани и към компютърно изпълнение. Но разбира се, все още има и много такива, които не изискват притежаването на компютър или компютърни умения.

5. Изисквания за образование или опит в дейността.

До колкото ми е известно, нито едно училище или университет в България не дава образование в област на надомната работа. Тук има основно два аспекта:
  • а) хора, които имат професия или занаят, подходящи за надомно приложение, но не зная или нямат опит в това, как точно да се организират или как да си намерят клиенти.
  • б) хора, които имат професия, която не е подходяща за надомно приложение и търсят стегнато, кратко, съдържателно обучение или консултация за конкретна насока.
За сега, мисля че без да сме разточителни в думите, казаното до тук е добра
отправна точка за търсещите, за да им даде насоки на какви основни критерии да се спрат, правейки подбор на най-подходящата за себе си  надомна работа, която да носи доходи и в перспектива, а не само като моментно решение или такова по принуда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.