Translate

понеделник, 15 септември 2014 г.

Поръчките по каталог са чудесна надомна работа почти без капитал.

Метод на поръчките по каталог.

Има доста варианти чрез метода на поръчките по каталог да се уредите с чудесна надомна работа, почти без начален капитал. Поначало хората обичат да си поръчват по каталог. В България вече има няколко фирми, които печелят доста пари годишно от дистрибуция на каталози и изпращане на поръчки по тях. Вие също можете да се захванете с поръчки по каталог. Ето как някои работят надомно, в малък мащаб, а са направили големи пари.

Пример за каталожна търговия.

И. има нужда от средства за да плаща за издръжката си в университета. Тя получава продуктовият си каталог и го показва на приятелка, която работи в офис. Приятелката поръчва някои изделия и я пита дали може да вземе каталога за известно време на работа, за да го покаже на приятелките си. Резултатът е много допълнителни поръчки. И. решава, че вероятно хора и в други офиси биха се заинтригували. Тя поръчва си поръчва още дузина каталози, всичките щамповани с нейното име на кориците си.

Разнасяне на каталози.

Тези каталози се оставят в различни офиси заедно с определено количество формуляри за поръчка с обяснението, че след два - три дни ще се върне за да вземе поръчките и каталога. Формулярът за поръчка посочва, че за всяка поръчка надвишаваща 50 лева или повече ще има отстъпка от цената в размер на 10%. Резултатите са отлични, поръчките са събрани и доставени на определената дата, а каталозите са събрани и са занесени в други офиси.

Повече каталози - повече шансове за доход.

Колкото повече каталози разпространите, толкова повече шансове за успех имате. Големите компании работят на основата на процента. Те знаят, че ако вие разпространите 1000 каталога, те ще получат средно статистически определен брой поръчки. Компаниите могат да изпратят каталози по пощата и да предвидят в рамките на определен процент колко пари ще направят върху определено каталожно разпространение.

Надомна работа с каталози.

Но резултатите са доста по-добри когато тази дейност се осъществява като надомна работа. Когато вие персонално носите каталога на евентуалния потребител и персонално му се обаждате за да вземете поръчката, ситуацията става доста по-различна. В тази работа може да имате както успехи, така и падения. Ако дадете вашият каталог само на малцина кандидати и не получите никакви поръчки, не се обезкуражавайте или пък обратното - ако сте получили поръчки от всички, не политайте във въздуха.

Метод на "пълната метла".

Все някъде с течение на времето ще намерите средният път. Ако не направите нещо, за да промените представянето си или продуктите си, шансовете са вашето средно число да се стабилизира в определени граници. По-сериозните изключения са около Коледа, 8-ми март и други по-специфични случаи. Естествено е през този период да се увеличат продажбите. Подходът на “пълната метла" също може да се използва успешно за да се получават повече поръчки. Каталозите се разпространяват от къща на къща.

Елиминиране на автоматичното "не".

За да се елиминира автоматичното ”не” от една заетата домакиня, вие е добре да й направите първо подарък. Това трябва да е нещо не много скъпо, от рода на джобен гребен или шапка за дъжд. Безплатният подарък се предлага незабавно, по времето на представяне на каталога. Непременно обяснете, че след няколко дни, ще се върнете за да вземете каталога с поръчката, така че каталогът да не се загуби или повреди.

Носете мостри по каталога.

Опитът показва, че не винаги е желателно да се носят мостри, когато продавате чрез каталог на отделни потребители, освен ако не специализирате в един или два продукта и желаете да ги допълните с каталожни продажби. Тръпката на чакането е мотив за закупуване при някои хора, а показването на мострите ги лишава от това удоволствие.

Всяка надомна работа си има своя специфика, а опита е най-добрия учител към успеха. Единственият проблем с опита е, че изисква време. Така че не го губете, а започвайте веднага! Времето е пари даже и когато работите от къщи, а да се работи надомно с каталог или т.н. каталожна търговия е един от шансовете да стартирате веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.